More

  RECENTE POSTS

  Ford begrijpt retro met de 2021 Ford Bronco

  Ongeveer een jaar geleden heeft Land Rover de nieuwe Defender gepresenteerd. En dat viel niet mee, want de nieuwe Defender moest nogal een icoon doen laten vergeten.

  De originele Defender was namelijk al sinds 1948 in productie (uiteraard met de nodige moderniseringen en updates). En hoewel de naam Defender pas in 1983 aan het beestje is gegeven, was het model gewoon op zijn voorlopers gebaseerd. In die 67 jaar is de Defender altijd gezien als de beste offroader ter wereld. Maar de nieuwe Defender is eigenlijk gewoon een modepoppetje geworden. De prestaties in het terrein zullen ongetwijfeld prima zijn, maar de charme van de oude Defender is ver te zoeken.

  Vandaag heeft Ford de 2021 versie van de Ford Bronco gepresenteerd. De originele Bronco is aanzienlijk korter in productie geweest en heeft meerdere aanzienlijke wijzigingen ondergaan (zowel van binnen als van buiten), maar toch is de Bronco altijd iconisch geweest. Al was het alleen al vanwege OJ Simpson die na de moord op zijn vrouw in zijn witte Ford Bronco is gevlucht en de achtervolging live op TV te zien was.


  De oude Ford Bronco was ook een no-nonsense werkpaard dat absoluut zijn mannetje stond in het terrein. Maar het leukste was nog wel dat je de nogal vierkant vormgegeven Bronco kon strippen van zijn dak en deuren en dus eigenlijk in een soort open chassis kon rond toeren. Minder gewicht, lekker de wind door je haar en knallen in het terrein.


  “Dat moet bij de nieuwe Bronco ook” moeten ze gedacht hebben op het hoofdkantoor van Ford en zo geschiedde. De 2021 Ford Bronco is in twee maten te krijgen, als 2 deurs en vierdeurs, maar in beide gevallen kan je dus de deuren en het dak verwijderen.


  Maar daar houdt de vergelijking niet op. Ook qua vormgeving zijn ze dicht bij het origineel gebleven. Dus de Bronco is lekker hoekig, met zowel aan de voor- als de achterkant weinig overhang, dus perfect voor in het terrein. Deze trend hebben ze voortgezet in het interieur, want hoewel modern vormgegeven, heeft het dashboard toch een tijd jaren 70 gevoel.

  Af fabriek is de Bronco trouwens met ultra dikke 35 inch terreinbanden te krijgen voor “High Speed Off-Roading” zoals ze het zelf noemen. Altijd handig wanneer je over de Nederlandse steppe achter je buffels aan wilt jagen om er voor te zorgen dat er niemand wat te kort komt bij de BBQ van vanavond. Oh ja, er is ook nog een nieuwe Ford Bronco Sport, maar die moet gewoon dood.

  Het is voorlopig niet bekend of de nieuwe Ford Bronco ook via de officiële weg naar Nederland komt, maar het grijze importkanaal zal vast flink gebruikt gaan worden, want met een vanaf prijs van nog geen $30.000,- is het een absoluut koopje te noemen. Helaas zal het Nederlandse belastingstelsel daar ongetwijfeld een passende oplossing voor hebben. Toch nog maar even sparen dus.

  5 4 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Trollbuster
  Lid
  14/07/2020 - 12:14 12:14

  Wat een oerlelijke verkrachting van het origineel, geef mij de ranger maar.
  En belastingtechnisch is ie hier niet leuk door de BPM

  Roel Zwaar
  Antwoord aan  Reet
  14/07/2020 - 14:56 14:56

  Op hoeveel juli wil je hem, Reet?

  Trollbuster
  Antwoord aan  Reet
  15/07/2020 - 20:35 20:35

  Sorry, ik vind hem er gewoon echt nep uitzien. kan er niks aan doen.

  Roel Zwaar
  Lid
  14/07/2020 - 14:57 14:57

  Wel een leuke fotosessie zo in de Beekse Bergen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN