Tenminste, dat vindt een PVV-aanhanger die in de aanloop naar een anti-islamdemonstratie in Berlijn werd geïnterviewd.

Verder vond de man dat moslims ALLEMAAL met kleine jongens ketsen, want dat is normaal in de moslimcultuur, volgens de man dan. Het Openbaar Ministerie dacht daar niet geheel onterecht anders over en klaagde de man aan, maar ving direct bot bij de rechtbank. Nu is de man dus ook bij het Gerechtshof in Amsterdam vrijgesproken. Want, zo oordeelt het Hof:

Het is bij de beoordeling van belang dat de uitlatingen zijn gedaan in het kader van het maatschappelijk debat…

Ah, mooi, dus in het kader van een maatschappelijk debat mag je blijkbaar iedereen de moeder discrimineren. Oh, nee, wacht, de man had het over Arabieren, maar bedoelde moslims. Dus volgens de man zijn moslims allemaal kontenbonkers. Ja, dan is het een ander verhaal. Maar het hof is nog niet klaar:

Iemand moet in een politieke context zaken van (in zijn ogen) algemeen belang aan de orde moet kunnen stellen, ook als zijn uitlatingen kunnen kwetsen, choqueren of verontrusten

Happy Happy Joy Joy, als jij maar vindt dat jouw discriminerende en racistische uitspraken van algemeen belang zijn en dus aan de orde gesteld moeten worden, dan is het helemaal bon ton volgens het gerechtshof. Ergens kunnen wij ons voorstellen dat er nu een behoorlijk hek van de dam is, maar we kunnen het natuurlijk ook fout hebben. Zo vinden wij het van maatschappelijk belang dat het aan de orde wordt gesteld dat wij Sharon Dijksma niet meer in de media te zien krijgen. Dit doet namelijk keer op keer pijn aan onze netvliezen en die zijn ook een keer op.

Haha, dat is natuurlijk een grapje dat je niet serieus kunt nemen. En zo ziet het hof het dus ook:

Mogelijk wordt de verdachte door zijn uitlatingen door velen als een niet serieus te nemen gesprekspartner beschouwd, maar zijn uitlatingen zijn niet zodanig kwetsend dat deze moeten worden beschouwd als aanzettend tot haat, geweld, discriminatie of onverdraagzaamheid. De uitlatingen zijn niet onnodig grievend te noemen. De verdachte heeft de grenzen van zijn recht op vrijheid van meningsuiting niet overschreden

De volledige uitspraak is hier te lezen. Wij zijn ook even aan het bonken, maar dan met ons hoofd, op een bureau.

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bismarck
09/03/2016 - 16:58 16:58

Duidelijk (alweer) PVV-rechters!

teringbibber
Lid
09/03/2016 - 21:59 21:59

Waren het maar kontebonkers, dan maakte ik me verder geen zorgen! En dan hoeft Wilders zich dus ook geen zorgen te maken, want MINDER is dan ook bij de beoordeling van belang dat de uitlatingen zijn gedaan in het kader van het maatschappelijk debat…

MadDieu, drukt zijn snor
10/03/2016 - 08:47 08:47

Als mijn naam Reet was zou ik niet beginnen over poepstampers. Voordat je het weet denk iedereen dat het daarom je vrienden zijn.

Johanvb
Johanvb
10/03/2016 - 13:49 13:49

Kontenbonkers. Laat het woord (niet de persoon) even op u inwerken.
Iemand die het woord kontenbonker gebruikt in de setting van een discussie dient al niet serieus genomen te worden. Je moet je dus afvragen of je überhaupt een gelijkwaardige discussie kan hebben met zo’n persoon.

Als de lokale dorpsgek mij weer eens uitmaakt voor fascist of iets anders ongevalligs dan is dat vervelend maar ik doe er niets mee.
Ik schat hem op waarde en bedenk mij dat hij het vast moeilijker heeft dan ik. Het feit dat de volgende persoon die hem passeert ook een fascist/incestpleger/hoerenloper wordt genoemd geeft al aan dat ik mij niet persoonlijk aangesproken hoef te voelen.
Ik ga dus ook geen aangifte doen. De rechterlijke macht heeft wel wat beters te doen dan gekke Johnny uit het Westland voor de zoveelste keer langs te zien komen voor smaad en discriminatie.

En dat is wat mis is met Nederland rubber tegelland. We hebben het vermogen niet om de schouders op te halen ons om te draaien en een raaskallende mafkees een raaskallende mafkees te laten zijn.
Want net als met de dorpsgek, op het moment dat je met hem in discussie gaat neemt zijn volume en repertoire aan verwensingen alleen maar toe en vestig je alsnog aandacht op je en ben jij vervolgens die gek die met een gek in discussie is.

Want nu zien ook degene die van de initiële beledeging niet op de hoogte waren nu dat er twee mensen ‘welles-nietes’ staan te roepen over het feit dat de een de ander kontenbonker heeft genoemd.