More

  RECENTE POSTS

  Eten voor €2 kost toch al gauw een tientje. Of 12,50.

  Mensen! Stop wat jullie aan het doen zijn. Sesamstraat kan ook morgen nog gered worden. MinPres herinnert zich nog dat hij van Bert en Ernie leerde hoe de taart verdelen werkt, dus dit komt helemaal goed. Geen zorgen over maken, we hebben andere bijltjes om mee te hakken. Gezond eten hoeft namelijk niet duur te zijn, aldus het Nibud en het Voedingscentrum.

  Ja, mensen, uw budgettaire zorgen zijn verleden tijd. Het Nibud en het Voedingscentrum doen een persberichtje de deur uit. Groot nieuws naar aanleiding van het voedingsadvies van deze week. Dat voedingsadvies viel in de redactiebunker matig, trouwens. Onze Grote Ondemocratische Leider is per vliegtuig vertrokken en daar hebben we sindsdien niets meer van gehoord; Flepz0r zit uit protest op een strand te barbecueen; Bas Taart is in een recalcitrante bui zijn sambal pittiger aan het maken en ondergetekende zit zich af te vragen of het zou schelen als hij dan voortaan paprikawijn drinkt om te compenseren.

  Maargoed, het persbericht: gezond eten kan vanaf €2. Daar hebben namelijk het Nibud en het voedingscentrum een BOEK over geschreven. Vorig jaar, al, maar hey – dat is al geschreven en het is nu actueel dus waarom zou je er niet een persberichtje aan wagen. Wie weet pikt iedereen en z’n moeder het op en hebben we weer mooie mediacoverage voor onze missie om de samenleving te informeren over hoe ze goedkoop gezond kunnen.. wacht wat? Mensen moeten dat boek kopen? Kostda? Nou €12,95 dus. Overal, want in Nederland geldt bij wet dat boeken vaste prijzen hebben. Ow. Nee, wacht.

  Dus twee instanties (beide gesubsidieerd waarvan één vrijwel volledig) die beide de missie hebben om de bevolking te adviseren spannen samen om mensen te informeren over de mogelijkheden om goedkoop gezond te koken, maar om aan die informatie te komen moet u vervolgens wel even €12,95 dokken. Of 9,95. Want er bestaat niet zoiets als internet en het verspreiden van een gratis e-book (die tevens nooit uitverkocht raken) is natuurlijk wel heel lastig allemaal. Goed, u begrijpt het al, ondergetekende gaat even een taart verdelen en paprikawijn drinken. Fijn weekend.

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  E.R. Deoz
  06/11/2015 - 23:46 23:46

  Waarom zou je een ebook met recepten willen? Een side is veel handiger dan een pdf of epub, er zijn vast wel mensen/organisaties die dat extragratis willen hosten.

  Wat ze bij Bol bedoelen natuurlijk is dat te weinig licenties voor een ebook hebben ingekocht en dat ze dus niet meer mogen leveren. Ze kunnen wel leveren, die “bitjes en bytes” hebben ze gewoon, maar ze mogen niet leveren. Uitgevers zijn gek op restricties, dus dan krijg je deze ongein. Een afspraak van x euro per verkocht boek en dan geen beperking aan het aantal snappen ze gewoon niet in uitgeverland. Ze moeten toch echt eerst wat e-trees kappen en die bedrukken, dat kan niet onbeperkt, want dan raken de e-trees op en dat is niet alleen het einde van hun branche, we zullen dan ook e-mail moeten missen.

  Hark
  Hark
  07/11/2015 - 13:48 13:48

  @Rutte: Het is ERNIE en niet Urnie!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN