More

  RECENTE POSTS

  Eerste staatsbezoek aan de Paus: Wat trekt Maxima aan?

  Draagt Maxima wit of zwart bij eerste staatsbezoek aan paus ooit? Dat was vandaag de titel van het nieuwsbericht over het aanstaande staatsbezoek aan de paus. Nog nooit is een Nederlandse koning of koningin op staatsbezoek geweest bij de Heilige Stoel, dus er wordt best wel geschiedenis geschreven. En dan is de grote vraag… wat trekt de koningin aan? Are you kidding me?

  Het is dus blijkbaar interessanter wat onze elegante koningin voor kloffie aan doet als ze paus Franciscus gaat ontmoeten, dan het feit dat dat überhaupt gebeurt. Niveau, Nederland.

  Staatsbezoek

  Er heeft in de geschiedenis van ons kleine, schattige landje nog nooit een officieel staatsbezoek plaatsgevonden, al heeft voormalig koningin Beatrix in 1985 wel een zogenaamd beleefdheidsbezoek gebracht aan die Iron Throne Heilige Stoel. Wat had ze toen aan? Geen hond die het boeit. Dit bezoek was na afloop van haar staatsbezoek aan Italië. Het is kennelijk heel belangrijk dat nu duidelijk wordt gemaakt aan iedereen en zijn moeder dat dit wèl een officieel staatsbezoek aan het Vaticaan gaat zijn. Ja, het Vaticaan is een land. In een stad. In een ander land. Heel logisch allemaal.

  Wat, oh, wat

  Staat en kerk zijn anno 2017 gelukkig al iets meer gescheiden dan in de jaren tachtig en ‘de scherpe kantjes tussen protestanten en katholieken zijn eraf’. Onze koningin is katholiek, evenals een groot deel van de rest van de koninklijke familie, maar de koning is protestants. Iets met twee geloven op één kussen? Voor de paus zal het weinig uitmaken, als hij ook iemand als frigging Kanye West wil ontmoeten. Maar! Wat, oh, wat gaat Maxima aantrekken? Wit of zwart. Dát is de grote vraag. We zullen het zien, aanstaande donderdag.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Microzot
  Microzot
  Gast
  17/06/2017 - 13:03 13:03

  “En dan is de grote vraag… wat trekt de koningin aan?”
  Een stijfe lul natuurlijk.

  Walker Snarling
  Walker Snarling
  Lid
  Antwoord aan  Microzot
  17/06/2017 - 13:16 13:16

  *stijve

  Bismarck
  17/06/2017 - 14:04 14:04

  Ik ben benieuwd welke andere kwesties dan zoveel belangrijker zijn aan dat bezoek.

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Bismarck
  17/06/2017 - 15:14 15:14

  Of het homohuwelijk ter sprake komt?

  Of de “nieuwe” wietwet?

  Bismarck
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  18/06/2017 - 12:42 12:42

  Daar mag de koning helemaal niet over praten. Meer dan koetjes en kalfjes is niet toegestaan, waardoor inderdaad de jurk van Maxima de belangrijkste kwestie is.

  MadDieu, drukt zijn snor
  17/06/2017 - 22:31 22:31

  Natuurlijk is het van belang welke robe je draagt, als je heel devoot naar de roomse opper-jurk reist.

  Kleren maken de man in het Vaticaan.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN