More

  RECENTE POSTS

  Een nieuwe Aston Martin voor net iets meer dan een Ton? Dat kan met de AMB 001!

  Jawel, eindelijk begint een splinternieuwe Aston Martin een klein beetje bereikbaarder te worden voor Jan Modaal. Nu is een euroton nog steeds een bak geld, maar met de huidige BPM regels in Nederland is dat net iets meer dan een gemiddelde truttenschudder.

  Uiteraard zit er wel een addertje onder het gras. Twee addertjes zelfs. Het eerste addertje is dat de Aston Martin in kwestie slechts twee wielen heeft en het tweede addertje is dat je met de Aston Martin niet de openbare weg op mag. Dus het wordt knallen op het circuit of rondjes rijden in je achtertuin.

  Maar goed, dan krijg je wel een buitenaards mooie motorfiets met een twee cilinder turbomotor die 180 pk produceert. Dat is op zich niet schreeuwend veel, maar reken maar dat je aardig van z’n plek komt met deze tweewieler. Niet in de laatste plaats omdat er kwistig gestrooid is met carbon, waardoor het leeg gewicht rond de 180 kilogram ligt.

  Executive Vice President Marek Reichman van Aston Martin over de AMB 001: “This is what we believe a cutting-edge motorcycle should be and we are very proud to see the Aston Martin wings on a motorcycle for the first time. In addition to applying the skills we have developed for cars such as the ground breaking Aston Martin Valkyrie we have also been able to bring our special expertise in the traditional craft techniques to this project. The finished product is a truly beautiful motorcycle; a design and engineering work of art.” Hmm, met een beetje mazzel blijft het dus niet bij dit ene model.

  De AMB 001 wordt overigens niet door Aston Martin zelf gebouwd, maar door Brough Superior Motorcycles in Toulouse. Je kunt je in zo verre afvragen wat er nou helemaal Aston Martin aan het ding is. Nu bouwen ze bij Brough Superior gelukkig behoorlijk mooie motorfietsen (en dat doen ze al 100 jaar), dus aan de kwaliteit zal het niet liggen.

  Mocht je ondanks de addertjes toch interesse hebben in de Aston Martin AMB 001, dan moet je best opschieten. Want er worden er maar 100 van gemaakt. Wel even wachten tot het vierde kwartaal van 2020, maar dan kan je kneiterhard de blits maken in je achtertuin. Voor jullie en ons plezier hieronder nog wat extra afbeeldingen van de AMB 001.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  05/11/2019 - 18:50 18:50

  Twijfelstijve

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Reet
  05/11/2019 - 20:54 20:54

  Oh daarom werkte je achter het sta-bureau vandaag.

  MadDieu, drukt zijn snor
  05/11/2019 - 20:04 20:04

  Opmerkingen:
  – als je de openbare weg niet op mag, dan krijg je ook geen kenteken. De BPM hangt aan de kentekenregistratie, die heb je dan niet.
  – mocht er een EU-land zijn waar je wel deze fiets kun registreren voor de openbare weg, zorg dan dat je een tweede woonadres hebt in dit land. Registreer de tweewieler aldaar en rij door heel de EU. (parkeervergunningen in NL wordt dan wel lastig, maar zo’n motor staat ‘s nachts in een schuurtje.)

  Jack Random
  Jack Random
  05/11/2019 - 20:55 20:55

  Voor 100.000 niet eens een bagagerekje voor je kratje bier? Beetje zuunig he?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN