More

  RECENTE POSTS

  Dinsdagmiddagkutkoffer: Poison

  Omdat het vragenuurtje op dinsdag inmiddels wat voorspelbaar is geworden, besloten we op deze hete zomerdag eens een stukje te wijden aan wat kwalitatieve muziek naar de mensen toe. Dat kunnen we niet vaak genoeg doen, tenslotte.

  Onze voorkeur ging dit keer naar de rockklassieker poison. Over een vrouw, drugs, drank of allemaal tegelijk… hoe dan ook raakt het rauwe lied de scherpe kantjes van het verlangen naar dingen die niet per sé goed voor je zijn. Daar weten we hier op de Retecool tenslotte alles van.

  Alice Coopers versie belichaamt op majesteuze wijze dit dilemma met een zangpartij vol seksuele energie die zich in het couplet ophoopt tot de bijna uitgeschreeuwde frustratie in het refrein, en dat verklaart wel waarom het origineel zo tot de verbeelding sprak dat het nog steeds Coopers meest bekende lied is.

  En dan hebben we schlagerzanger Dennie Christian, die het recentelijk nodig vond om Poison te coveren. We moeten eerlijk zeggen: het is niet heel slecht, maar om het nou goed te noemen? Neuh. Als het origineel Sriracha is, dan is de versie van Christian een potje met Conimex pittige sauzen. Als Cooper je poison of choice, laten we zeggen een sterke koffie van goede koffiebonen is, dan is Christian de caffeïnevrije snelfiltermaling. Maar dan in een verfrommeld boterhamzakje, omdat je bij de buren moest lenen.

  Dat laatste slaat inderdaad op de presentatie van dit stukje cover naar de mensen toe. De ietwat vollere volkszanger besloot namelijk dat je Alice Cooper niet kon coveren zonder daarbij ook eruit te zien als Alice, maar dat lukt niet als je poison of choice bestaat uit liters bier in plaats van Coke en Heroïne. Nouja, dat, óf hij heeft onze post over panda make-up niet begrepen en gedacht dat het een instructie was.

  Hoe dan ook gaat de vrij seksloze, doch hilarische cover van Poison zonder überhaupt de benodigde mededeelnemers voor een eervolle vermelding als Dinsdagmiddagkutkoffer.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Weirdoinventor
  Lid
  21/06/2017 - 09:48 09:48

  Wat een mooi bruggetje naar Selo en Ludy hier.
  https://www.youtube.com/watch?v=_WlplIxEuTY

  Zijn vast al eens langsgekomen bij de kutkoffers, want kutkoffers, maar hierbij dan nog eens. En luister vooral ook naar hun versie van “It’s my Life” (Bon Jovi met een vleugje Dr. Alban en James Bond).
  https://www.youtube.com/watch?v=d-VVnhwB4Gw

  EDIT: Zou nog mooier zijn als de geposte links gewoon zouden verschijnen, maar googelen op Selo And Ludy Poison danwel It’s my life werkt natuurlijk ook.

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  21/06/2017 - 18:25 18:25

  Mijn excuses systeem, nu doe je het wel.

  Een beetje lopen embedden zelfs, toe maar.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN