More

  RECENTE POSTS

  Dingen waar bejaarden op kicken

  Bejaarden. We vinden ze heel lief. Over het algemeen. Maar soms… Er lijken bepaalde dingen te zijn die bejaarden graag doen om niet-bejaarden te zieken, om ons het bloed onder de nagels vandaan te halen. Het lijkt erop alsof ze op sommige dingen gewoon kicken, want het toeval is té groot en de fenomenen te universeel om tot incidenten te bestempelen. Wij denken intussen zelfs dat er een soort organisatie achter dit pestgedrag zit. Hier een lijstje van dingen waar bejaarden op kicken.

  1 Op zaterdag boodschappen doen

  “Hoi, ik ben de hele week vrij, ik heb de hele week letterlijk geen zak te doen, behalve mijn plantjes water geven. Kom, laat ik op zaterdagmiddag mijn Tena Lady, koekjes en witbrood gaan kopen, terwijl heel werkend Nederland wanhopig probeert die twee boodschappentassen zo snel mogelijk te vullen. Oh, en dan ga ik met mijn rollator op standje naaktslak door het smalste pad schuifelen, dat had ik ècht niet op een andere dag kunnen doen. Hehehe.” Deze staat met stip op één, want bejaarden lijken hier enorm op te kicken.

  2 Blokkeren

  Dat doen bejaarden bijvoorbeeld graag met zijn vieren midden op het fietspad of met zijn tweeën in de supermarkt. Op het moment dat je vraagt of je er even langs mag met je kar vol zooi, krijg je beledigde blikken en demonstratief gedrag. Jo, ik wil er alleen maar even langs, Nestorix, ik roep niet dat je een irritante kutbejaarde bent, of zo! Je zou ook gewoon even aan de zijkant kunnen gaan staan beppen, niks aan het handje.

  3 Vrachtwagens inhalen

  En dat ín de spits én natuurlijk met 0,014kmh verschil, zodat er achter die Aygo/Atos/Alto een fokking file ontstaat die vervolgens 14 kilometer duurt. Waarom zijn bejaarden überhaupt midden in de spits op de snelweg? Wat voor enorm belangrijks kunnen ze precies op dat moment móeten gaan doen? Het blijft een raadsel. Soms halen bejaarden op dezelfde manier andere bejaarden in. Dat lijkt dan een soort seniorception.

  4 Invoegen

  Stel, je moet een snelweg op. Op die snelweg mag en kun je 130. Het overige verkeer doet dat ook, dus het zou waanzinnig fijn zijn als jij met je Aygo/Atos/Alto even een beetje gas geeft en níet met maar 60 kilometer per uur die snelweg betreedt. “Haha, dacht je dat? Gas geven en veilig invoegen, zeg je? Nee man, fuck dat! Dat doen we lekker rustig, ook al zit er een rits auto’s achter ons te smachten om er lang te kunnen. Fuck jullie allemaal, wij zijn oud.”

   5 Betalen met muntjes

  Deze is al eens eerder behandeld, maar omdat het zo’n cliché is, doen we hem gewoon nog een keer. Er moet een pak Tena Lady, een halfje wit en een pak biscuitjes worden afgerekend bij de kassa, met een eindbedrag van 4 euro nogwat. Dat is op zaterdag, natuurlijk, dus er staat een crisisrij achter de muntjesbejaarde. In plaats van gewoon even een pinpas door die gleuf te jassen, komt er een enorme portemonnee tevoorschijn en wordt er tussen de muntjes gegraven om het exacte bedrag eruit te hengelen. En dat duurt. Het verschil tussen een 20-centmuntje en een 50-centmuntje is soms ook nog wel eens lastig. Intussen zakken de mensen in de rij erachter langzaam hydraulisch weg.

  6 Domme vragen stellen

  Er staat een trein met veertien keer Eindhoven erop en dan tóch aan een NS-medewerker vragen of deze trein wel naar Eindhoven gaat. “Eh, nee, deze trein gaat naar Cambodja, nou goed? Dat leek ons wel geinig.” Het naar de bekende (of duidelijk zichtbare) weg vragen geeft absoluut een kick. Bejaarden stellen aan kinderen ook graag domme vragen: “Hoeveel jaar ben jij nou?” Maar dan op een toon alsof het betreffende kind een volslagen debiel is, wat kinderen meestal niet zijn.

  7 Klagen

  Als het onder de 23 graden is, is het te koud, maar bóven de 23 graden is het alweer te heet. De riolering laat het afweten, wat we niet alleen ruiken, maar ook om de haverklap moeten horen. Kwaaltjes, grieven, lijstjes van dingen die irritant zijn aan niet-bejaarden… Vroeger was alles beter en goedkoper, de politiek maakt er een potje van, aambeien zijn vervelend en de bloeddruk is weer eens te hoog. Iedereen heeft chronisch wat te zeiken, dat is logisch, maar bejaarden winnen de race met gemak op dit gebied.

  Zucht

  Wij in de bunker nemen ons hierbij heilig voor om straks geen irritante pestbejaarden te worden. Heus. Overigens mag je zelf invullen vanaf welke leeftijd de term ‘bejaard’ gaat gelden. Verdere suggesties en dingen kun je in de comments kwijt!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Puh!
  Redacteur
  28/01/2017 - 17:34 17:34

  …of dat van je opbellen dat de telefoon het niet meer doet en dat je dan vraagt waar belt u dan mee en dan van jamaar hij doet zo raar en ik snap hem niet en hij laad niet op en wat ben je aan het doen???
  IK BEN AAN HET WERK!!!!

  MadDieu, drukt zijn snor
  28/01/2017 - 22:59 22:59

  Terra, ik wist niet dat je al zo oud bent. (Klagen als een oud wijf)

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  29/01/2017 - 20:08 20:08
  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  30/01/2017 - 12:16 12:16

  Als ik met pensioen ga, dan verander is PER DIRECT in een irritante pestbejaarde en ga ik al die dingen doen die mij zo geirriteerd hebben. Oog om oog, tand om tand godverdomme!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN