Het onderdeel Dik of Zwanger in het NPO 3-tv-programma Neem je zwemspullen mee is geschrapt, wegens de collectieve verontwaardiging die volgde op de eerste uitzending. Het idee was dat aangetoond werd dat je iemand fout kunt beoordelen als je alleen afgaat op het uiterlijk. Joh. Dat je met een dergelijk programma mensen kwetst onder het mom van satire bleek echter duidelijker naar voren te komen. Maar het thema kun je natuurlijk doorvoeren! Dik of zwanger… Hier zijn 6 alternatieven die ook zo fout zijn.

Vanuit de Retecoolbunker kwamen nog een paar ideeën voor een alternatieven voor zo’n ‘satirisch’ programma.

Lui of kanker

Jeetje, die lapzwans die maar thuis zit en geen flikker uitvoert, is die ziek of is hij gewoon crisislui? Welke zou het zijn. Even kijken of hij zijn wenkbrauwen nog heeft en of hij nog blikjes bier achteroverslaat.

Terrorist of moslim

Hebben we hier te maken met een terrorist die de boel op wil blazen of gewoon een nette burger die toevallig Islamitisch is? Even kijken of er geen bomvest onder die trui zit, hoor. En is dat een haatbaard of een epic beard aan zijn kin?

Jostiband of Bløf

Wat horen we nou precies? Eén voor je tranen, twee voor de mijne, drie voor de horizon waaraan we verdwijnen.” Is dat een jammere uitwas van de Jostiband, of is het een band die zich Bløf noemt? Goed luisteren…

Dom of zwakbegaafd

Dat kortpittige geval op die nepCrocs die op Facebook zinnen produceert als ‘die teroristen moetten egt oproten naar hun eige lant we blijfen aan degang’, is die gewoon alleen maar dom, of is ze zwakbegaafd? Poeh, moeilijk.

Hersenschudding of aansteller

Oh, je bent met 40kmh op je hoofd gevallen tijdens het skiën en je ging knock out? En nu heb je hoofdpijn en concentratieproblemen? Hm. Ben je dan een aansteller of heb je een hersenschudding?

Slank of anorexia

Wanneer zijn die luciferpootjes niet meer slank te noemen, maar zit je naar een gevalletje anorexia te kijken? Lastig, soms. Houd haar een bord spareribs, een bak chips of een reep chocolade voor. Valt ze aan, of komt er een stengel bleekselderij achter dat wasbordje vandaan?

Welke alternatieven weet jij nog meer?

Plemp je eigen suggesties gerust in de comments!

2

Reaguur dan!

Gewoon even inloggen om te reaguren
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 
2 Reacties
0 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Der WebmeisterPuh! Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Puh!
Eindbaas!
Uber Heerser

Spray-tan of neger?

Der Webmeister
Eindbaas!
Eindbaas

Herseninfarct of Helmonder?