More

  RECENTE POSTS

  Deze Keer is één Zelfmoord Reden voor Feest bij Nederland Mijn Vaderland

  En daar zijn we weer met de ietwat onregelmatige rubriek “Retecool en demense“. Nu is er vast een hoop te vinden op Nederland mijn Vaderland maar dat is net als een verhoging van de zorgpremie voor volgend jaar voorspellen, te makkelijk. De Telegraaf dan? Nah, we gaan vandaag op bezoek bij TPO.nl. Dat is raar, want juist TPO is wars van hokjesdenken en geeft alle kanten in een discussie ruimte op de side. Maar zelfs bij een platform als TPO komen blijkbaar de hordes armzalige amoebes brullend binnen. Je zou het een tsunami kunnen noemen.

  We gaan vandaag kijken naar de comments onder deze facebookpost over deze pots, over een azielzoeker in het AZC in Alphen aan de Rijn die zelfmoord heeft gepleegd waarbij van alle kanten signalen kwamen dat z’n geaardheid daar mee te maken zou hebben gehad. Kan ook goed zijn dat het er niets mee te maken had. Anyhow, triest verhaal natuurlijk, sowieso zelfmoord, laat staan iemand die gevlucht is en nu mogelijk nog steeds in de problemen kwam door z’n geaardheid, of het in Nederland zo uitzichtloos vond dat hij geen andere oplossing meer zag. Simpel gezegd, vluchtelingendiscussie is één, iemand die zelfmoord pleegt is heel wat anders. Maar niet voor de volgende pareltjes:

  Aad Van'daalen


  Aad Van’daalen bijvoorbeeld. Aad van Daalen woont zelf in Leerdam, speelt de godganse dag spelletjes op Facebook en deelt verder ongelofelijk veel gezellige mooie plaatjes op Facebook.

  Aad denkt graag groter:

  “moet er meer doen ,1 is te weinig”


  Dennis R., uit Alkmaar, weet zich ook goed uit te drukken. Dennis noemt zichzelf Dennis the Manace, wat vast een bewuste woordgrap is op Menace. Want zo schrijf je dat Engelandse woord. Dennis R. is verder een groot fan van fisten. Excuseer, vissen. Dat kun je hier, hier en hiernaast zien.

  Hij was buitengewoon kort van stof over de zelfmoordvluchteling:

  1 maar?


  Freddy SimonsDan gaan we vlot verder met Freddy Simons uit Groningen. Hij luistert graag naar Radio Esperando, is fan van Hazes en FC Groningen. Verder is Freddy is heel erg betrokken als het over kapotgeschoten fransozen gaat, want Franse vlag over z’n Feestbroekprofielfoto, maar in zelfmoord ziet hij kansen:

  “Nu de rest nog”


  Dennis DulGelukkig zijn er wel mensen die wat langer van stof zijn. Zoals woordknutselaar Danny Dul. Hij komt uit Deventer en Danny is vet betrokken bij homosuelen en dooie croissantdeukers, want zowel een celebratepride als een parijsprofielfoto op z’n FB. Langer van stof zoals gezegd:

  “Wtf ? Gaan ze zeuren dat het eentonig is ???? Had dan weg gebleven als je hier komt pas je je aan en geef je je over aan de regels hier als alles rond is en je mag hier blijven dan ga je maar studeren en of werken en veelzijdig eten en leven tot die tijd wacht je gewoon en heb je geduld anders oprotten En als je dan omdat je je zin niet krijgt gaat ophangen hoef je geen medelijden verwachten”

  Ironisch genoeg postte hij ook dit plaatje op z’n Facebook timeline. Inderdaad Danny Dul. The stupid, it hurts.


  Margaretha BakkerMargaretha Bakker (een type met smaak, kijk maar exhibit A en B) wilde op de valreep ook nog wat zeggen. Naast dat ze ongeveer iedere van de bovenstaande berichten geliked heeft had ze zelf ook nog wat te mekkeren:

  “Ach ja gebeurt dagelijks maar nu dat het een asielzoeker is moet het in het nieuws. Heel onbelangrijk”

  Kan, ware het niet dat ze wel bidt voor Parijs, want dooie Fransozen zijn vet erg. Als vervolgens TPO meldt (want update) dat niet met zekerheid vaststaat dat de vluchteling hosmosualiteit had reageert ze direct weer:

  “het zal mij een worst zijn wat hij was


  Verschil overigens tussen Nederland mijn Vaderland, de Telegrof en TPO is dat bij de laatste daadwerkelijk mensen nadenken. Zoals deze, deze, deze, deze, deze en affijn, u begrijpt het.

  Punt, alvorens dat ondersneeuwt, is dat iemand hier zelfmoord heeft gepleegd. Wat je standpunt ook is over de heule vluchtelingencrisis, zoiets is geen moment om de vlag uit te hangen. R.I.P. voor de nabestaanden dus.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Paul - Brildragers United
  17/01/2016 - 21:37 21:37

  Eigenlijk is dat hele gedoe met reageren één grote open inrichting.
  De 90-9-1-regel. Ik pleit ervoor dat iedereen z’n mening weer gewoon anaal terug inbrengt.
  tegelizr.nl/tegeltje/hoe-minder-reaguurders-hoe-meer-vreugd

  Chubbychaser
  Antwoord aan  Paul - Brildragers United
  17/01/2016 - 22:02 22:02

  Je snapt de ironie van je reactie Paul?

  Paul - Brildragers United
  Antwoord aan  Chubbychaser
  17/01/2016 - 22:11 22:11

  Uiteraard. Maar ik denk dat het betere woord paradox is, niet ironie. De meeste mensen denken dat paradoxen niks met de realiteit van doen hebben; dat iets A of B is en dat je alleen of A of B kunt doen. Ik hou van paradoxen; ze hebben meestal meer met de werkelijkheid te maken dan zwart-witd-denken.

  MadDieu, drukt zijn snor
  17/01/2016 - 22:49 22:49

  Een vluchteling is iemand, die moet maken dat ie weg komt en daar een goede reden voor heeft!
  Je begeeft je op moeilijk terrein als je vind dat je beter al weg kunt gaan. Dan is de reden om te vluchten zwak. Als de redenen zwak zijn dan wegen de risico’s niet op tegen de noodzaak om te vluchten. Dan ga je niet over de Middellandse Zee dobberen, zonder drinkwater en proviand dagenlang langs snelwegen lopen, enzovoorts… Die mensen nemen veelal de gemakkelijke route, een vliegtuig tot de laatste grens, die je dan samen met anderen passeert.

  De Nederlandse staat is in het verleden vele vluchtelingen ‘kwijt’ geraakt, De Staat stopt er een hoop moeite en geld in en tegen de tijd dat er een uitspraak is is de asielzoeker zijn succes aan het proberen in het buitenland. (Waarna de persoon vaak retour gezonden wordt en weer door een ambtelijke molen moet.)
  Nederland neemt dus de paspoorten in voor nadere controle. Die paspoorten leggen een heel circuit af en zijn tussentijds moeilijk terug te halen zonder het gehele pakket waar het paspoort deel van uit maakt terug te halen. Dit leidt voor alle andere vluchtelingen bovendien tot vertraging in de beoordeling.

  Een vluchteling moet zijn hele leven (sociaal en materieel) weer stap voor stap en met geduld weer opbouwen. Ook de weg naar huis als die zich weer aandient.

  Wat is er mis als een vluchteling de dood verkiest omdat hij niet kan wachten om naar huis te gaan? Moest hij dood terug om zijn familie te redden?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN