More

  RECENTE POSTS

  Deze Honda Accord/Teslonda uit 1981 is sneller dan jouw auto

  Ja maar hoe kan dat dan? Hoor ik jullie vragen. En terecht, want een Honda Accord uit 1981 stond nou niet echt bekend als een volbloed scheurijzer.

  De snelste Honda Accord uit die tijd deed 0 tot 100 in ruim 12 seconden en als je een automaat er in had hangen, kon je eerst een kop koffie zetten voor de wijzer van de snelheidsmeter de 100 aantikte. En daarna had je net nog genoeg puf over om de 150 kilometer per uur te halen, met windje mee en heuveltje af uiteraard.

  Maar nadat Jim Belosic, CEO van software bedrijf Shortstack, een ritje in een elektrische auto had gemaak, kwam hij tot de conclusie dat dit anders moet kunnen met zijn Honda Accord. Waarom een Honda Accord? Heel eenvoudig, dat was destijds de eerste auto van Jim, dus wat hem betreft de aangewezen auto om te versleutelen tot hysterisch snelle EV.

  Even Craiglist openklappen, een Honda Accord uit 1981 aanschaffen en bouwen maar. Wel eerst even de accu’s uit een Chevrolet Volt en de elektromotor uit een gecrashte Tesla Model S slopen, om dit vervolgens met wat draadjes, een soldeerbout en een enorme lading elektronisch vernuft, op de juiste plek in zijn zojuist aangeschafte Honda Accord te proppen.

  Het resultaat is een Honda Model S Teslonda, een op een Gasser lijkende EV, die gigantisch hard van zijn plek wil. Want 2,5 seconden naar de honderd is snel, razendsnel zelfs. Nu zul je wellicht denken dat dit vlotter moet kunnen, want de snelste Tesla Model S gaat in 2,7 seconden naar de honderd en weegt minimaal het dubbele van deze Teslonda. Alleen dat is juist één van de problemen van de Teslonda. Hij is waarschijnlijk te licht om nog sneller naar de honderd te gaan. Dan kan je er wel hele brede banden onder gooien, maar dat verergert het probleem alleen maar (minder druk per cm2). Daarbij heeft de Tesla model S vierwielaandrijving, waardoor de kans op wielspin aanzienlijk kleiner is.

  Maar boeien. Hoeveel sneller wil je met je Honda Accord nog naar de honderd? Er is nu al vrijwel niets dat je bij kan houden, terwijl je in een absoluut icoon op wielen uit de jaren tachtig ook nog eens ultra cool bent op de boulevard. Ergens is het in die zin jammer dat de Accord een Gasser-look heeft gekregen en geen sleeper is. Check hieronder een jijbuis waarin Jim met een hoop nerd-stuff het één en ander uitlegt over zijn creatie.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  03/09/2018 - 14:49 14:49

  Extra veel schakelaars op de dash, een tablet als instrumentpaneel aangestuurd door een Raspberry Pi….
  Nerdgasm in mijn broekje!

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Reet
  03/09/2018 - 16:35 16:35
  Roel Zwaar
  Lid
  03/09/2018 - 17:33 17:33

  Het nadeel van nog sneller naar de 100 gaan is dat de YouTube-filmpjes zo verrekte kort worden.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN