More

  RECENTE POSTS

  Deze elektrische auto’s zie je straks in je spiegels

  Zolang er nog grof geld aan de verkoop van olie en benzine wordt verdiend, wordt de aanschaf van een elektrische auto nog niet erg gestimuleerd. Wegenbelastingvrij rijden is natuurlijk fijn, maar in een land als Noorwegen kost een Tesla model S met behulp van een flinke subsidie 55.000 euro, tegen 87.000 in Nederland, om maar een voorbeeld te noemen. Daarbij mag je met een elektrische auto in Noorwegen overal gratis parkeren en opladen waar mogelijk. Wat dat betreft hebben wij in Nederland nog een lange weg te gaan.

  Toch wordt ook hier elektrisch rijden steeds aantrekkelijker. En dat heeft niet alleen met geld te maken. De ontwikkeling staat niet stil. De gevreesde actieradius, die veel mensen er van weerhoudt elektrisch te gaan rijden, wordt steeds groter.

  Design

  Het ontbreken van een enorm blok staal voor- of achterin de auto, levert je als ontwerper een stuk minder beperkingen op in je ontwerp. Opeens een hele wereld voor je open. Nog een paar weken en dan zullen er op de beroemde Auto salon van Geneve een heleboel nieuwe merken en modellen elektrische auto’s verschijnen. Dat deze trend zich voort gaat zetten komt ook doordat er steeds meer leveranciers komen die ‘Open Source‘ platformen bouwen waardoor het voor iedereen mogelijk is om een eigen visie te creëren op elektrisch rijden.

  Voorbeelden

  Wij laten alvast even een paar voorbeelden zien van wat je het komende jaar aan nieuwe modellen kan verwachten.

  De Denbrodium
  De Faraday FFZero 1
  De NIO EP9
  De Techrules GT96
  Met deze Fisker Emotion gaan ze het nog een keer proberen

  Ook aan wortelbroeken is gedacht. Voorin deze Rinspeed Oasis kun je onderweg je eigen groenten kweken.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  trackback
  28/08/2022 - 10:51 10:51

  […] de De Faraday FFZero 1, de NIO EP9, de Techrules GT96 en de Fisker Emotion. Lees op de website Retecool.com meer over deze adembenemende modellen. Nu zijn dit wel allemaal zeer dure design-auto’s, die […]

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN