Zolang er nog grof geld aan de verkoop van olie en benzine wordt verdiend, wordt de aanschaf van een elektrische auto nog niet erg gestimuleerd. Wegenbelastingvrij rijden is natuurlijk fijn, maar in een land als Noorwegen kost een Tesla model S met behulp van een flinke subsidie 55.000 euro, tegen 87.000 in Nederland, om maar een voorbeeld te noemen. Daarbij mag je met een elektrische auto in Noorwegen overal gratis parkeren en opladen waar mogelijk. Wat dat betreft hebben wij in Nederland nog een lange weg te gaan.

Toch wordt ook hier elektrisch rijden steeds aantrekkelijker. En dat heeft niet alleen met geld te maken. De ontwikkeling staat niet stil. De gevreesde actieradius, die veel mensen er van weerhoudt elektrisch te gaan rijden, wordt steeds groter.

Design

Het ontbreken van een enorm blok staal voor- of achterin de auto, levert je als ontwerper een stuk minder beperkingen op in je ontwerp. Opeens een hele wereld voor je open. Nog een paar weken en dan zullen er op de beroemde Auto salon van Geneve een heleboel nieuwe merken en modellen elektrische auto’s verschijnen. Dat deze trend zich voort gaat zetten komt ook doordat er steeds meer leveranciers komen die ‘Open Source‘ platformen bouwen waardoor het voor iedereen mogelijk is om een eigen visie te creëren op elektrisch rijden.

Voorbeelden

Wij laten alvast even een paar voorbeelden zien van wat je het komende jaar aan nieuwe modellen kan verwachten.

De Denbrodium
De Faraday FFZero 1
De NIO EP9
De Techrules GT96
Met deze Fisker Emotion gaan ze het nog een keer proberen

Ook aan wortelbroeken is gedacht. Voorin deze Rinspeed Oasis kun je onderweg je eigen groenten kweken.

Reaguur dan!

Gewoon even inloggen om te reaguren
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Laat weten wanneer