More

  RECENTE POSTS

  Deze besparing op kraamzorg baart mij grote zorgen

  Wel eens een kind gebaard? Of als verwekker de kraamtijd meegemaakt? Ik kan u vanuit eerste hand vertellen dat de eerste paar dagen dat u met een pasgeborene rondzeult het nogal.. eehhh.. onwennig voelt. Hoe werkt zo’n luier? Of een romper? Wat eet het? Hoe houd ik het vast? Wat zijn die plekken? Is die navelstreng wel normaal? En hoewel het baren van een kind de “normaalste zaak” van de wereld is, ligt je partner er met een flink uit elkaar getrokken (en bij pech ingescheurde) doos toch wat ongemakkelijk bij. Daar bovenop wil de hele familie- en kennissenkring natuurlijk zo snel mogelijk een glimp van de pasgeborene op komen vangen hetgeen gepaard gaat met het smeren van de nodige beschuiten met muisjes en het serveren van champagne of borrels.

  De gemiddelde werkgever (of u moet bij de overheid in dienst zijn) is in het geheel niet happig op uw kraamperikelen en vraagt zich vooral af wanneer u weer van uw roze wolk komt om weer fatsoenlijk aan het werk te gaan. En kan ik u iets verklappen? De vooraf door mij zo vervloekte kraamzorg werd ineens een onmisbare hulp. Ze leerde ons, heel geduldig, alle basis-begrippen aangaande de verzorging van het kind en bleek een fijne hulp voor met name moeder en kind. Want hoe goed bedoeld ook, die “tips” van alles en iedereen werken toch wat verwarrend. En ach, de tweede (en daarop volgende bevallingen) wordt het makkelijker. Toch blijft de kraamhulp, in mijn geval, een rustgevende factor binnen een hectische kraamtijd. Toch pleitte Barbara Baarsma (I kid you not), directeur van SEO Economisch Onderzoek en kroonlid van de Sociaal-Economische Raad vanmorgen op Radio 1 om de kraamhulp uit het basispakket te halen. Zwangerschap is een keuze. En voor keuzes kan je sparen. Of je zoekt maar hulp in je eigen omgeving. Bij een aankomend werkloze kraamhulp bijvoorbeeld. Want die 300 miljoen die ze denkt te besparen zal aan de andere kant weer een kaalslag onder kraamhulpen en een flinke rits nieuwe werklozen op gaan leveren. Dat die op de langere termijn een veelvoud zullen kosten schijnt mevrouw Baarsma geen zorgen te baren /seth.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  13 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  13 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Frisco
  Lid
  03/09/2014 - 18:28 18:28

  Het hebben van tanden na je 18e is dus blijkbaar ook een keuze.

  Illuminatus Magnus
  03/09/2014 - 18:43 18:43

  Kutwijf.

  Bobotie, uw dagelijkse zuidvrucht
  03/09/2014 - 18:51 18:51

  “Zwangerschap is een keuze. En voor keuzes kan je sparen.¨

  En daarmee heeft ze wel een punt. Want laten we wel wezen: het laatste dat deze aardkloot nodig heeft is nog meer krijsend, luiers-op-de-vuilstort-producerend, vervuilend, gat-in-de-ozonlaag-verwekkend, om-een-nieuwe-Xbox-zeurend en energieverbruikend kindergespuis.

  Aan de andere kant: de pil moet dan wel gewoon terug het ziekenfondspakket in. En condooms. En de schaar. Want voorkomen is nog altijd goedkoper dan bevallen.

  * Flames in drie, twee, een… *

  N=1
  N=1
  Lid
  03/09/2014 - 19:25 19:25

  En het volk blijft als lemmingen VVD stemmen. Heerlijk terug naar de tijd van Colijn.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/23025598/__VVD_blijft_stijgen_in_peiling__.html

  Hoofdmeester
  03/09/2014 - 19:52 19:52

  Net als kinderbijslag: afschaffen die kraamhulp. Jij wil kinderen, dan betaal jij er maar zelf voor. Als je niet voor een kind kunt zorgen, of dat nu geestelijk, lichamelijk of financieel is, dan moet je geen kinderen nemen*.

  *’je neemt geen kinderen, je krijgt kinderen’. Fuck off, vandaag de dag met alle voorbehoedsmiddelen kun je zelf beslissen of je een kind neemt.

  Incator
  Incator
  03/09/2014 - 21:26 21:26

  Zorg alleen voor de rijken! Oh zo! En we kunnen niet hebben dat we gewoon een beetje het leven van mensen gemakkelijker maken, gewoon omdat het kan.

  Bobotie, uw dagelijkse zuidvrucht
  04/09/2014 - 09:00 09:00

  @Global:

  “Een verplichte cursus vooraf lijkt me overigens ook geen overbodig iets.”

  Helemaal mee eens. Sterker nog: een toelatingsexamen zou geen gek idee zijn. Het principe van Idiocracy is een keiharde realiteit: het zijn met name de primitieve bevolkinsgroepen (Afrika, white trailerpark trash, Henk en Ingrid) die er onbeheerst op los krikken en enorme hoeveelheden nakroost produceren, terwijl de meer intelligente aardklootbewoners vinden dat één of twee kinderen genoeg is. Met andere woorden, we selecteren genetisch op domheid.

  En daar mag best eens iets aan gedaan worden. Geeeeert! Oh, wacht…

  Professor G.
  Gast
  04/09/2014 - 14:38 14:38

  Mevrouw Baarsma is nog niet zo slim dat ze heeft bedacht dat die kraamhulp er ook is voor het kind.
  Of zullen we die de kraamhulp laten lenen?

  Incator
  Incator
  04/09/2014 - 14:49 14:49

  Als we dan toch gaan selecteren – misschien is selectie op empathie een beter idee dan op intelligentie.

  Weirdoinventor
  Lid
  04/09/2014 - 20:41 20:41

  Kraamhulp afschaffen lijkt me een prima selectieprocedure. Pinnige zeikerds worden eruit geselecteerd, mensen die of zelf goed voorbereid zijn of budgettaire keuzes kunnen maken blijven. Als je dan toch wil fokken, dan lijkt dat me een goede keuze.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN