More

  RECENTE POSTS

  De media ziet ze weer eens vliegen

  Vraag een willekeurige schoolklas een tekening te maken over hoe de wereld eruit zal zien in 2050 en je zal veel vliegende auto’s zien. Had je aan een schoolklas in 1950 gevraagd hoe de wereld er in het jaar 2000 uit had gezien, dan was dit niet veel anders geweest.

  Al sinds het begin van de luchtvaart droomt men over de ideale hybride oplossing; Rijden als een auto en zodra het kan, opstijgen en weer landen als een vliegtuig om verder te rijden. Snel, efficiënt en zonder file’s. Vliegende auto’s zijn dan ook in menig science fiction en tekenfilm te vinden. Want tot nu toe is het nog niemand gelukt commercieel een vliegende auto te produceren.

  Maar waarom dan niet?

  Het feit dat de lucht boven de stad nu nog niet is gevuld met vliegende auto’s heeft er eenvoudigweg mee te maken dat de de energie die je nodig hebt om het gewicht van een auto inclusief passagiers de lucht in te krijgen nogal behoorlijk is.  Zodanig zelfs dat je er een motor in moet plaatsen met zoveel kracht dat de brandstof al na enkele minuten op is. En om voldoende brandstof mee te slepen voor een langere vlucht, moet je een nog sterkere motor hebben. Enfin, u snapt wel hoe het er dan uit gaat zien. Er zijn in de loop der tijd al wel talloze hybride vormen geweest van auto’s waar waar je vleugels aan kon koppelen maar dan zul je nog iedere keer Buiten de stad moeten landen om daar je vleugels ergens te stallen.

  Bijna

  Het bedrijf wat er het dichts bij in de buurt is om de vliegende auto tot een commercieel succes te maken is de firma Pal-V die de gelijknamige Pal-V. produceert. Op basis van een autogiro kun je met de Pal-V maximaal 4 uur rijden en vliegen met twee personen. In Nederland mag je er wel mee op de openbare weg. Maar vliegen mag alleen met een brevet, vanaf een erkende luchthaven en met een boek vol regeltjes en bepalingen. En dat voor een slordige half miljoen euro. Niet voor iedereen weggelegd dus.

  Tromgeroffel!

  Maar nu is er de Kitty Hawk! Jawel! De Media beweren dat je eind van dit jaar geheel elektrisch de files kan ontwijken in je eigen ‘easy to use’ Kitty Hawk vliegende auto. Vol trots tonen zij deze video waarin iemand in een uit zijn kladden gegroeide drone over het water vliegt. Ja maar ho eens even. Dat is helemaal geen vliegende auto! Dat is gewoon een 1 persoons quadcopter . De website van Kitty Hawk heeft het zelf ook over een ‘Ultralight Aircraft that is designed to be flown over fresh water. Dus waar de media het begrip ‘vliegende auto’ vandaan heeft..? Fake News. Sad.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Eric
  Eric
  Gast
  24/04/2017 - 16:54 16:54

  Nog even afgezien van het feit dat verkeersregels en veiligheid iets lastiger te handhaven zijn wanneer elke dodo voortaan vliegt…

  Bismarck
  Antwoord aan  Eric
  25/04/2017 - 09:07 09:07

  Fantastisch idee toch, al die korte lontjes in vliegmachines? Kan niet misgaan!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN