More

  RECENTE POSTS

  De Lincoln Continental uit 1965 van Ken Stevens

  Voor ondergetekende is de Lincoln Continental al sinds ik redelijk bewust ben van auto’s zo ongeveer het mooiste dat ruim 100 jaar autoindustrie heeft voorgebracht. Voor Ken Stevens duurde het even, maar na het zien van de film the Matrix, was hij ook overtuigd.

  En dan uiteraard een Lincoln Continental van de vierde generatie en het liefst uit de modeljaren 1964 en 1965. Want dat model is aanzienlijk cleaner dan de modeljaren daarvoor (hoewel, check die briljante velgen dan) en ook mooier dan de laatste upgrade van de vierde generatie, die eigenlijk vooral wat meer centimeters toebedeeld kreeg en helaas weer wat minder clean werd gemaakt.

  Maar goed, Ken Stevens zag dus ergens rond 1999 het licht, alleen duurde het nog tot 2016 voordat Ken iets met deze nieuwe liefde heeft gedaan. Een klant van Ken (Ken doet iets met airbags, maar dan niet voor in de auto, maar voor onder de auto) had namelijk ook een Lincoln Continental, waaronder Ken air rides mocht installeren. Na het werk aan deze auto was Ken voorgoed verkocht en is hij gaan zoeken op Craigslist om tegen een 1965 Lincoln Continental aan te scrollen die al sinds begin jaren 80 opgeslagen stond in een oude loods.

  De koop was snel geregeld en vervolgens is Ken maanden en maanden in de weer geweest om zijn Continental om te toveren tot een waar juweel. Weliswaar een juweel van ruim 5 meter en 60 centimeter, maar damn wat een schitterende auto. Helaas rijdt de Continental ook ongeveer 1 op 2,2 en kan je hem hier nergens kwijt, maar heel veel mooier dan dit gaat het niet worden. Check het volledige verhaal en heel erg veel meer foto’s hier op Speedhunters.

  5 1 stem
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  17/08/2018 - 17:08 17:08

  Ja, mooi. Erg mooi…
  Alleen ligt ie wel heel laag. Dat geeft hem weliswaar een nog sterkere gangster uitstraling, maar ik geef toch meer de voorkeur aan originaliteit. En ik krijg hem zo echt niet bij mij thuis het knikje over en de garage in.
  Bovendien… de frau wil per se een roze Cadillac convertible, dus dan weet je het wel…

  Roel Zwaar
  Lid
  17/08/2018 - 17:19 17:19

  1965. Dat kan niet anders dan een geweldig bouwjaar zijn.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN