More

  RECENTE POSTS

  De Ergste Baan Op Aarde: Telemarketeer

  Echt, je kunt nog beter zeggen dat je bij de belastingdienst werkt, of bijvoorbeeld dat je heel de dag achterover gezakt in een Volkswagen Transporter langs ‘s heren wegen de begroting bij elkaar zit te flitsen, dan dat je vertelt dat je telemarketeer bent. Arjen Lubach heeft daar blijkbaar net zo’n hekel aan als u en ik en neemt zo’n verborgen werkloze enorm in de zeik. Ondergetekende (bovengetekende eigenlijk) heeft ooit in Rotterdam wel eens een oud nummer van de sociale dienst toegewezen gekregen door KPN. U begrijpt, na het opzoeken van de telefoonnummers van een aantal glijhuizen in Rotterdam West, om dit als doorkiesnummer door te geven, hebben wij op het bedrijf maanden en maanden pret gehad.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  14 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  14 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ome Mc
  Lid
  08/12/2014 - 21:06 21:06

  Soms, heel soms, zijn ze wel eens nuttig. Meestal niet. Vandaag had ik een van de nuttige B2B-telemarketeers aan de lijn die blijkbaar niet doorhad dat z’n collega me de week ervoor al gebeld had en een terugbelafspraak met mij had staan. Dit was het algemene nummer, dus ik nam de telefoon op. “Ja, je spreekt met X van bedrijf Y. Ik ben op zoek naar meneer Z (naam van de directeur).” Altijd leuk om dan gewoon heerlijk bot terug te kunnen doen: “Nee, dat ben je niet. Dat denk je wel, maar degene die je wilt spreken heb je al aan de lijn.”

  barq
  Lid
  08/12/2014 - 21:14 21:14

  Tof, dit lijkt me zo leuk om te doen maar ik ben nou eenmaal altijd zeer kortaf tegen die telemuskieten. Kan…niet……moet..klik

  gronk
  gronk
  08/12/2014 - 21:21 21:21

  Ja, ik zit ook wel eens te denken aan tegenscripts enzo. Maar dan bedenk ik, dat als je niet uitkijkt je om de haverklap een telemarketeer aan de lijn krijgt. Ook als je ff geen zin hebt om lollig te doen.

  Overigens neig ik er wel naar om te zeggen ‘sorry, die persoon is d’r niet, ik verbind u even door’, dan de telefoon 5 minuten plat te leggen om daarna de verbinding te verbreken. Hebben ze ook ff 5 minuten koffiepauze gehad.

  Betsy
  Betsy
  08/12/2014 - 22:49 22:49

  Gebeld worden door telemarketeers is voor lutsers, eigen schuld dikke bult.

  echt je kan zonder, echt je kan het…

  Ome Mc
  Lid
  08/12/2014 - 22:54 22:54

  Dat jij nou voor je werk blijkbaar geen telefoon op hoeft te nemen…

  Flappie
  09/12/2014 - 00:23 00:23

  Lubach heeft inspiratie geput uit de onovertroffen Basta: https://www.youtube.com/watch?v=IwHPopKEESQ

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  09/12/2014 - 08:53 08:53

  Het komt tegenwoordig nog agressiever: sommigen komen bij je aan de deur. Omdat je een KvK inschrijving hebt en dus “recht hebt op” bla bla bla. Meestal energiefiguren. Dan wijs ik maar even naar ons dak, waar geen dakpan meer te zien is omdat zonnepanelen hun werk doen. En wel zoveel dat we terugleveren naar het net. Waar je sinds enige tijd geen flikker voor terug krijgt omdat je dan als energieleverancier ingeschreven moet staan.
  Maar goed, dat is dan nog energie. Zinloze beltijd proberen ze ook altijd uit met verzekeringen, lease van auto’s en apparatuur, clouddiensten (duh, dat zijn we zelf tegenwoordig), bedrijfskleding (WTF?) en kantineinrichting (ja, bedrijf aan huis).
  Ga! Godver! Van! Mijn! Aardkloot! Af! Rot op uit dit sterrestelsel! Chromosoompje X!

  Ome Mc
  Lid
  09/12/2014 - 09:05 09:05

  Anoniem neem ik ook niet op. Ik neem het risico wel dat he 1 op de 500 telefoontjes stiekem toch een potentiele klant is. Anoniem bellen is het equivalent van met een bivakmuts bij een deur aan gaan staan bellen, en in beide gevallen willen ze je geld hebben.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  09/12/2014 - 09:38 09:38

  Zou mooi zijn als ik in mijn geval dezelfde overweging kon maken, maar enkele vaste klanten hebben anonieme nummers. Wat zij weer hebben ingesteld om van telemarketeers af te komen….

  Ome Mc
  Lid
  09/12/2014 - 10:03 10:03

  Kunnen die je niet skypen/viber bellen?

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  09/12/2014 - 10:48 10:48

  Don’t call us, we call you, Mc.
  Het gaat om gebeld worden, niet om de klant te bellen want die nummers heb ik wel. Als dienstverlenend bedrijf kun je moeilijk een anoniem nummer hebben, nietwaar.

  Betsy
  Betsy
  09/12/2014 - 18:48 18:48

  @reet, je hebt volkomen gelijk uiteraard. Ook ik heb op een blauwe maandag eens een KvK (KankerVerwekkendKutnummer) nummer gehad en ben platgebeld door telemarketeerders.
  Een standaard blaf “nee krijg te tering en bel me niet” hielp niet dus ben ik overgegaan tot het wegdrukken van privenummers, dat werkt. Ik was niet afhankelijk van een telefonisch orderschema, alles via gmail en sindsdien is het heel stil en heel druk in mijn gmail spambox, hoera!! Die filtering op telemarketeerders moet je daar in zoeken denk ik, gewoon privenummers wegdrukken en wat er tussendoor glipt afblaffen met een “nee, krijg te pest en balkanker erbij” ik zit er niet mee hoe de andere kant van de lijn zich daaronder voelt hoor, moet je maar geen telemarketeerder willen wezen en een fatsoenlijke job zoeken of wacht, nog beter schrijf je in bij de KvK met je businessplan wat ze niet interesseert. Hoeveel ga je verkopen? mooi man, lukt het niet ook goed, pleuren we je na een jaar weer uit de database.

  RoHS
  RoHS
  09/12/2014 - 20:29 20:29

  Toen ik thuis nog een echte kpn lijn had, werd ik nog al eens gebelt door telemarketeer’s , die natuurlijk altijd onder het eten bellen. Na 2 woorden hoor je het al.
  Had toen een snelkoppeling naar een mp3 van “poep in je hoofd” van de raggende manne op de desktop gezet. echt een uitkomst.
  Daarna de regel ingesteld dat de telemaarketeer eerst moet neerleggen.
  Discussies aangaan over waarom ze het werk doen i.p.v. iets dat nodig is en gewardeert wordt.
  Het wordt een soort van sport, en ik denk dat ik er een aantal op hun laatste dag als telemarketeer heb gesproken.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN