More

  RECENTE POSTS

  De blokkeerfriezen overtraden de wet en moeten gestraft worden

  Laten we het meteen helder neerzetten, de Friezen die deze week voor de rechter moeten verschijnen hebben de wet overtreden en moeten daarvoor gestraft worden. Het proces heeft geen hol te maken met wel of niet zwarte piet en of zeurpiet een lul is (want dat is wel zo), het gaat er zuiver om dat als een mening je niet aanstaat, je die niet de mond mag snoeren.

  Daar maakte het OM zelfs een tekenfilmpje over zodat het ook voor de sputterende onderbuik helder zou worden, althans, dat zou je denken. Je kaak viel op de grond van verbazing, want Geenstijl miste het punt harder dan Mark Rutte die tegen de klippen op de afschaffing van de dividendbelasting bleef verdedigen.

  Wat het clubje Friezen deed met het blokkeren van de (legale) demonstratie van KOZP is wat Rosanne Hertzberger deed door op te roepen om niet langer bij Geenstijl te adverteren, je probeert iemand de mond te snoeren en op oneigenlijk wijze iemands vrijheid van meningsuiting te beperken. Maar waar Edet volle bak huilie huilie ging toen het hun mening betrof, komt er topic na topic uit het roze riool waar de Friezen neergezet worden als helden die vrijgesproken moeten worden en alles is de schuld van [nog meer onzin copy pasten die ze spuiten].

  En dan is een veel ingezet antwoord “Ja maar, ze gingen daar reltrappen en denk toch om de kinderen en <vul willekeurige andere argumenten in>” of nog mooier “Ja, maar het OM deed niets tegen toeterende Turken, Mocro’s, Limburgers op een ander moment”. Het iemand de mond snoeren is niet opeens acceptabel omdat iets vergelijkbaars elders niet tot vervolging leidde, noch is het ok om als burger in te grijpen wanneer je denkt dat er iemand iets elders fout zal gaan doen. Dat maakt de actie geen snipper minder strafbaar. Dan ben je een beetje een zwalkende mud hooi die roept “JA MAAR WAT ER MET TRUMP EN NOORD-KOREA GEBEURT IS OOK ENG” en dat neemt ook niemand serieus. We zouden er uberhaupt geen discussie over moeten hoeven hebben over of het blokkeren van een legale demonstratie enkel omdat hun mening je niet aanstaat in strijd met de wet is, want dat is het. En als iemand misschien ergens rotzooi gaat trappen, dan is het aan de autoriteiten om daar tegen op te treden, het heft in eigen hand nemen op basis van jouw vermoeden kan niet en mag niet. Het is dus dikke prima dat het OM tot vervolging overging.

  En als je je dan zo enorm druk maakt over andere overtredingen waar niets mee gebeurd is qua voor het hekje verschijnen, dan staat het je volledig vrij een nette (schriftelijke) aangifte te doen en zodra het OM dan roept “He beuker, geen (priori)tijd” dan start je een Artikel 12 Sv procedure om alsnog vervolging af te dwingen. Zo werkt de rechtstaat. Heb je daar geen zin in? Dan moet je ook kappen met zeuren.

  Al het andere geleuter om het proces heen leidt af van de kern, mag je iemand met een mening die je niet aanstaat de mond snoeren? En dat is nee. Next.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  8 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  8 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  12/10/2018 - 11:44 11:44

  Ik moet zeggen Flep dat ik dit wel een dappere post van je vind, want je predikt hier duidelijk niet voor eigen kerk.

  Roel Zwaar
  Antwoord aan  Bismarck
  12/10/2018 - 13:24 13:24

  Nog steeds benieuwd naar de vaste minnaar in die pots, Bismarck. Moet misschien iemand uit Friesland zijn, geen idee.

  Bismarck
  Antwoord aan  Roel Zwaar
  12/10/2018 - 16:50 16:50

  Ik heb een geheime minnaar 🙂

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Bismarck
  12/10/2018 - 16:56 16:56

  Ongelezen maakt onbemind.

  (Of is dat met een t in deze context?)

  Suzanne
  Suzanne
  Lid
  12/10/2018 - 12:07 12:07

  Eigen rechter spelen kan mij niet hard genoeg aangepakt worden.

  Weirdoinventor
  Lid
  12/10/2018 - 13:38 13:38

  Ik vind het filmpje zelf het punt nogal missen. Anderen tegenhouden om te demonstreren op een manier waar jij het niet mee eens bent, zoals het vertellen aan kinderen dat Sinterklaas niet echt is, is een beetje flauw, maar dar is kinderen vertellen dat Sinterklaas niet echt is ook. De reden dat het goed is dat die mensen vervolgd worden is dat ze een snelweg blokkeerden, op geimproviseerde, onprofessionele en gevaarlijke wijze. Dit mag niet als je een Turks huwelijk bent, en ook niet als je Piet cool vind. De rest is een beetje bijzaak.

  Harry
  Harry
  Gast
  12/10/2018 - 21:10 21:10

  Dikke bullshit argumentatie Flopz0r… niemand is de mond gesnoerd, iedereen heeft z’n woordje kunnen doen, het enige dat de Friezen hebben bereikt is dat die zeikerds van een anti zwarte pieten een kinderfeestje niet hebben verstoord. Ze hebben alle gelegenheid gehad hun woordje te doen, de pers reisde immers met ze mee, dus alle media-aandacht is hen geschonken. De Friezen hebben niemand ‘de mond gesnoerd’ of ‘rotzooi getrapt’. En waarom mogen de Friezen geen recht van demonstreren hebben ? Puike ludieke actie van de Friezen tegen dit zootje onruststokers die een kinderfeestje willen verzieken.

  hangmat
  hangmat
  Gast
  Antwoord aan  Harry
  12/10/2018 - 23:22 23:22

  well spoken!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN