More

  RECENTE POSTS

  De allergaafste Belly Tank Lakester staat te koop

  Oude rotten op Retecool weten waarschijnlijk wel dat ondergetekende een enorm zwak heeft voor Belly Tank Lakesters. Op HotRoth heb ik er zelfs een subcategorie voor aangemaakt.

  Helaas heb ik geen enorme garage en ook op straat voor mijn deur is geen plaats voor wat er momenteel te koop staat: De allergaafste Belly Tank Lakester ooit gebouwd. Op het al eerder genoemde HotRoth is deze Lakester zelfs gebruikt als achtergrondafbeelding op de voorpagina.

  Maar wat is een Belly Tank Lakester eigenlijk? Hoor ik jullie in koor vragen. Eigenlijk verklaart de naam al het één en ander. Een Belly Tank Lakester is een voertuig op vier wielen dat gebouwd is met een zogenaamde drop tank als basis. Drop tanks zijn afwerpbare brandstoftanks voor vliegtuigen, die zeker tijdens en net na de Tweede Wereldoorlog voor weinig verkrijgbaar waren. Aangezien deze tanks beschikken over een stukje geweldige aerodynamica naar demense toe, kon je ze perfect inzetten als gestroomlijnde body voor een lakester: een auto die specifiek gebouw is om zo hard mogelijk over zoutvlaktes (salt lakes, vandaar lakester) te scheuren.

  En nu staat dus één van de allermooiste belly tank lakesters te koop. Deze lakester is eind jaren veertig gebouwd op basis van één van de droptanks van de waanzinning mooie Lockheed P-38 Lightning fighter en het frame van een Ford Model T. Het scheurijzer wordt aangedreven door een V8-60 flathead motor. Die 60 staat voor het aantal PK en dat is inderdaad opmerkelijk weinig voor een V8, ondanks dat de totale inhoud slechts 2,2 liter meet. Nu komt het blok ook uit de jaren 40 en destijds waren ze niet zo scheutig met PK’s, maar het gaat bij een lakester ook niet hoe snel het ding naar z’n top gaat, maar wat die top uiteindelijk is. Helaas valt de top van deze lakester ook erg tegen, want veel harder dan 160 kilometer per uur ga je niet halen. Gelukkig wil je dat ergens ook niet, terwijl je hoofd volledig onbeschermd uit een opening in de droptank steekt.

  Dit ding koop je gewoon omdat alles klopt. Want veel perfecter ga je een lakester niet krijgen. Al dat moois komt uiteraard wel met een prijs: voor ongeveer $50.000,- $100.000,- is hij de jouwe. Heb je geen tijd om naar de Bonneville Salt Flats af te reizen, of gewoon geen geld of plek voor deze hot rod? Check hem dan hieronder op bewegend beeld in deze short van Deus Ex Machina Motorcycles.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  30/01/2019 - 15:52 15:52

  Smooi! Kunnen d’r ook winterbandjes onder, want die heb ik vandaag wel nodig….

  Die 60 PK heeft ie waarschijnlijk ook al niet meer, maar dat doet er helemaal niet toe. Het geluid alleen is al 50K waard.

  barq
  Lid
  02/02/2019 - 08:11 08:11

  Gaaf. Ook het commentaar dat van een serieus klinkende Butthead lijkt te komen

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN