More

  RECENTE POSTS

  De 2JetZ creatie van Luis Rodriguez

  Luis Rodriguez was voor een nieuw te bouwen hot rod opzoek naar inspiratie. Als fan van de speedweek op de Bonneville Salt Flats, zocht hij in eerste instantie naar ideeen om een Belly Tanker in elkaar te knutselen. En niet geheel onterecht, Belly Tankers heersen immers ongenadig hard.

  Tot hij de creaties van illustrator Dwayne Vance tegen kwam. Een aantal jaren geleden had Dwayne namelijk een illustratie gemaakt van een hot rod die nog het meeste weg had van een kruising tussen een Jet Fighter en een Belly Tanker: De Face Peeler. Luiz was direct verkocht en heeft contact gezocht met Vance om te vragen of hij zijn creatie in het echt mocht nabouwen en daar had Dwayne geen enkel probleem mee.

  De Face Peeler van Dwayne Vance, waarop de 2JetZ is gebaseerd.

  Het grote zoeken naar onderdelen kon eindelijk beginnen. Voor het frame heeft Luiz het subframe van een Nissan 300ZX gebruikt, waaran hij een custom made aluminium buizenframe heeft gehangen. De motor, een Toyota 2JZ-GTE 6 cilinder inline, komt uit een Toyota Supra RZ en de versnellingsbak komt uit een Subaru STi. Allemaal ingrediënten dus die er met een beetje juiste engineering voor kunnen zorgen dat de 2JetZ (wat een enorme kutnaam trouwens) waardig van zijn plek zal gaan.

  En inderdaad, want het eindresultaat is niet alleen adembenemend gaaf, maar ook nog eens enorm licht en met 627PK in overboost en een gewicht van nog geen 750 kilogram, gruwelijk snel. Bijna 1 PK per kilo is een soort garantie voor plezier. Luis heeft zich redelijk uitgeleefd in de details van de 2JetZ. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de cockpit die zo uit een oude fighter getrokken had kunnen zijn. Maar het mooiste detail is misschien nog wel de uitlaat. Door creatief gebruik te maken van een stukje keukengerei heeft Rodriguez een uitlaat met intens hard heersende after burner gecreëerd.

  Dat ziet er net even wat anders uit dan in je lease-Peugeot 208
  Is dat een houder om groente te stomen?

  Het loont overigens absoluut de moeite om ook even rond te kijken op de diverse sites van Dwayne Vance, want die man kan serieus dingen. Her en der heeft hij de meest briljante creaties online gegooid, die ook nog eens te koop zijn en zelfs in boekvorm beschikbaar zijn. Daarnaast heerst Dwayne ook nog eens gruwelijk hard omdat hij bijna 72 video’s online heeft staan waarin hij uitlegt hoe hij zijn meesterwerken maakt. De uitleg over Face Peeler heeft hij zelfs in drie delen beschikbaar gesteld.

  Helaas is er weinig bewegend beeld van de 2JetZ online te vinden, maar Luiz heeft wel meegedaan met een HotWheels Legends contest (die hij uiteraard heeft gewonnen). Gelukkig is daar wel een uitgebreide video van gemaakt waarin hij nog eens op zijn gemak uitlegt hoe hij de 2JetZ heeft gebouwd, inclusief footage van een rijdende 2JetZ.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN