More

  RECENTE POSTS

  ‘Dat doet mijn schijtende moordwapen anders nooit’

  Honden.. Gedomesticeerd sinds we ontdekten dat je die beesten kunt domesticeren. Handige beesten als je iets te bewaken hebt en oh zo lief. Maar dan niet, dus. Gisteren werd er wederom een peuter van haar gezicht beroofd door zo’n lief Fidootje. Niet voor het eerst. Ongetwijfeld ook niet voor het laatst. Terwijl we op de redactie even wat hondenpoep onder onze schoenen vandaan peuteren, gaan we het eens even hebben over deze wandelende moordwapens.

  De hond is niet het probleem

  Laten we dit voorop stellen. De hond zelf is niet het probleem. Dat is, gedomesticeerd of niet, natuurlijk nog steeds gewoon een beest. Met dierlijke instincten, niet veel anders dan die van ons als we Victoria Koblenko halfnaakt zien en het daar dan enkele minuten op het toilet mee oneens moeten zijn. Kunt u wel denken dat uw hond lief lacht, dat is niet zo. Honden lachen niet. Zo zit hun gezicht het makkelijkst.

  Drie seconden voor de baby links een puzzel werd.
  Drie seconden voor de baby links een puzzel werd.

  Wie wel het probleem zijn? De goddamn eigenaren. ‘Mijn Fido doet geen vlieg kwaad’, roepen ze dan, terwijl hun Fido intussen je broekspijp (of je kind) in veertien stukken scheurt. ‘Lief hè’, zeggen ze daar dan bij. Er is een reden dat ze hondenriemen hebben uitgevonden. Hang dat beest eraan, zodat het dier een bewegingsvrijheid heeft waarbij hij alleen jou, de eigenaar, in stukken kan scheuren.

  Your dog is like that fucking box from Hellraiser
  Your dog is like that fucking box from Hellraiser

  Moordwapen

  Je mag in een vliegtuig nog geen nagelschaartje meenemen, in een park in de zomer kun je worden opgepakt omdat je een kelnersmes bij je hebt om je fles rosé mee open te maken en De Telegraaf gaat in chocoladelettermodus als je, we noemen maar wat, een doorgeladen pistool achterlaat in een speeltuin. Gek genoeg mag je een wandelend moordwapen gewoon zonder vergunning meenemen naar de meeste plekken, inclusief speeltuinen, die dan standaard vol gescheten worden. Dit soort uitstapjes, die zeker drie keer per dag moeten, vereisen vaak dat het beest wordt aangelijnd, maar de laatste keer dat een agent daar naar keek was in 1903.

   

  Hoi agent.
  Hoi agent.

  Daarbij zijn agenten te druk met bijna dagelijks mensen doodschieten, dus die hebben wel wat beters te doen dan op potentiële viervoetige moordwapens met een eigen wil te letten. Hierdoor laten veel mensen hun moordwapen lekker los lopen. Want Fido doet geen vlieg kwaad. Tot hij het wel doet.

  Doggie Style..
  Doggie Style..

  Straf

  Als iemand zijn Fido los laat lopen en het beest springt over een tuinhek, of grijpt gewoon midden op straat een kleuter in het gezicht omdat het kind een bal heeft waarvan Fido denkt: ‘mine!’, is iedereen in shock.

  Maar dan met meer geblaf, minder vleugels en de schijt komt niet uit de lucht vallen.
  Maar dan met meer geblaf, minder vleugels en de schijt komt niet uit de lucht vallen.

  Het slachtoffer nog het meest, want dat slachtoffer is minimaal mismaakt voor het leven. De eigenaar is natuurlijk verbijsterd, want ‘Fido doet dat anders nooit’ en kon er niks aan doen omdat hij net even de poep aan het opruimen was. Dit laatste was cynisch bedoeld. Moment, weer even wat hondenpoep onder een schoen vandaan peuteren. De hond in kwestie wordt vervolgens afgevoerd en gedood. De eigenaar? Die krijgt als het meezit een boete en koopt een nieuwe hond. Want dat mag. Zonder vergunning.

  Poging Doodslag

  Je kuthond niet aanlijnen zou een misdrijf moeten zijn. Een balletjespistool waarmee je nog geen deuk in een pakje boter schiet (letterlijk) bij je dragen als je boven de 14 jaar oud bent is dat ook. Jij vindt je hond lief, maar de kans dat je hond iemand minder lief vindt, is enorm aanwezig. Nogmaals, je hond lacht niet, die tanden laat hij zien omdat hij je basically in stukken wil scheuren.

  Nee, hij begreep de grap echt niet.
  Nee, hij begreep de grap echt niet.

  Je hond niet aanlijnen is poging doodslag, want je stuurt moedwillig aan op de dood van een onschuldige. Net als drankrijders eigenlijk, die ook vaak met hun geschifte gedrag wegkomen, al is een auto een ander moordwapen dan een beest met een eigen wil. Je bent geen hondenfluisteraar, je hond verstaat geen Nederlands en is dus niet voor rede vatbaar.

  Kutbaas

  Wij hebben hier op de redactie overigens totaal geen hekel aan honden hoor, sommige van onze beste redacteuren zijn honden.

  Foto: Eén van onze beste redacteuren.
  Foto: Eén van onze beste redacteuren.

  Waar we wel een enorme tyfushekel aan hebben, is het feit dat mensen hun hond beschouwen als een kind en denken dat ze het beest overal los kunnen laten lopen ‘omdat het beest geen vlieg kwaad doet’. Wel eens een boze Chihuahua gezien? Wij wel. Zelfs Jake durfde vervolgens anderhalve dag zijn vleugel in de redactiebunker niet meer uit.

  Jake zit nu weer trillend in de wasmand.
  Jake zit nu weer trillend in de wasmand.

  Nogmaals: de hond is het probleem niet. Als jij een wandelende schijtfabriek met een hele emmer grote, scherpe tanden wilt, lekker doen. Hou het beest echter gewoon lekker aan de lijn. Want net als doorgeladen pistolen of een gespannen kruisboog, is dat beest levensgevaarlijk. Oh ja, en ruim de stront op, kutbaas.

  Wij bij de Retecool vinden wel vaker dingen van dingen. Zo vinden we ook iets van Rik Felderhof en zijn negers, we vinden dingen van de messen van de Albert Heijn en we vinden van alles van het samenwerkingsverdrag met Oekraïne. Dingen van ons vinden doet u via Facebook of Twitter.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  behanger
  Beheerder
  17/03/2016 - 19:11 19:11

  Mag ik daar ook even bij opmerken dat ouders hun kinderen moeten weghouden bij mijn aangelijnde hond? Hij heeft 1 blauw oog, en tot nu toe beet ie niet als daar een kleutervinger in prikte, maar ik kan dat niet, ook niet op basis van in het verleden behaalde resultaten, garanderen. Want het is een hond.
  En als ik waarschuw, nemen ouders dat nooit, maar dan ook nooit serieus. En dat terwijl het niet om die ouders gaat. Het kost hun kind een verwonding, en dat kost mij dan mijn hond. Dus ja, dan duw ik je kind weg, en nee, niemand mag mijn hond aaien als dat niet eerst gevraagd is.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  17/03/2016 - 21:24 21:24

  Ketsman, kom er maar in!
  Oh en nee, over die schietpartij hier 150 meter vandaan vanmorgen weet ik niks.

  rattenkoorts
  17/03/2016 - 21:55 21:55

  Als we dan toch bezig zijn. Als mijn honden aangelijnd met me meelopen. Hou dan je hond bij de mijne vandaan. Ik heb één reu, die twee teven zijn van hem. Hij heeft er geen begrip voor dat jou hond alleen maar wil spelen. Hij wil dat namelijk niet en is daar redelijk duidelijk in. Daarom loopt hij ook netjes aan de lijn. Daarom en omdat hij een passief heeft voor kleine beestjes…

  Aan de andere kant, als er een bordje staat “losloop gebied” en je haat/bent bang voor/wilt niet benaderd worden door honden. Blijf dan ook uit zo’n gebied. Ook graag als je een hond hebt waar het een en ander verkeerd ging in de socialisatie fase waardoor het niet weet hoe zich te gedragen als hond.

  Mij honden zijn aardig energiek en fel, dat moet ook anders kunnen ze hun werk niet naar behoren uitvoeren (nazoeken van wild wat gewond wegkruipt nadat het door een auto is gekopt vereist wel eens dat “Fido” een stervend ree moet vangen) Daardoor zit er wel een gebruiksaanwijzing bij en worden ze aardig kort gehouden in 90% van de gevallen. Een losloop stuk is dan erg geschikt om het overschot aan energie gecontroleerd er uit te krijgen.

  rattenkoorts
  17/03/2016 - 21:56 21:56

  En verder wat behanger zegt, leer die kut koters dat ze toestemming vragen om een hond te aaien. Dat vinden ze best erg prettig maar niet onaangekondigd en niet over hun oogbal.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN