More

  RECENTE POSTS

  Daarom neemt Saoedi-Arabië geen vluchtelingen op

  Saoedi-Arabië heeft vrijwel geen enkele vluchteling opgenomen. Althans, daar lijkt het op, ondanks dat het land zelf claimt minimaal 2.500.000 vluchtelingen opgenomen te hebben.

  Maar stel nou dat Saoedi-Arabië wel vluchtelingen opgenomen zou hebben, moet je daar dan als vluchteling blij mee zijn? Los van het feit dat er vrijwel niets mag in dat land wanneer je niet een geboren en getogen Saoedi bent (en man), gaat het land onwaarschijnlijk slecht om met haar gastarbeiders, laat staan vluchtelingen. Het was al bekend dat de omstandigheden waarin gastarbeiders in de golfstaten (vooral in de bouwsector) moeten werken, erbarmelijk zijn. Maar sinds het uitbreken van de zelf veroorzaakte oliecrisis in de Golf (ook al heet het officieel nog niet zo, we kunnen inmiddels wel van een crisis spreken), gaat het extreem slecht in het Koninkrijk en dan helemaal in de bouw, waar voornamelijk gastarbeiders uit landen als India en Bangladesh werken.

  Sociaal plan?

  Waar er hier een sociaal plan wordt opgesteld om de werknemers met wat geld de laan uit te sturen, wordt er in Saoedi-Arabië gewoon maanden achtereen geen loon doorbetaald en vervolgens wordt men alsnog de laan uitgestuurd. Zo zou het Saoedische bedrijf Oger (niet van de pakken) al ruim zeven maanden geen salaris aan haar 50.000 werknemers hebben betaald. Een groot aantal daarvan komt uit India en heeft geen geld meer om eten te kopen. De Indiase overheid plant nu een evacuatie van minimaal 10.000 Indiërs en deelt inmiddels ook al voedselpakketten uit:

  Grote aantallen Indiërs zijn hun baan kwijt in Saoedi-Arabië en Koeweit. Hun werkgevers hebben hun loon niet betaald en hun fabrieken zijn gesloten. Meer dan 10.000 Indiase arbeiders in Saoedi-Arabië staan voor een voedselcrisis

  Aldus de Indiase minister van buitenlandse zaken Sushma Swaraj op twitter. Daar is uiteraard niet iedereen in Saoedi-Arabië blij mee, dus haar uitspraken en eventuele acties zullen ongetwijfeld nog wel een staartje krijgen.

  Foei!

  De Saoedische overheid zegt overigens de bedrijven die falen hun werknemers uit te betalen zal onderzoeken en eventueel beboeten, maar aangezien het gros van dat soort bedrijven in handen is van de koninklijke familie, zal dat vast niet zo’n vaart lopen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Hoofdmeester
  06/08/2016 - 03:32 03:32

  Linken naar artikelen waar je je voor moet registreren (FD). Ik heb sites voor minder de rug toegekeerd.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN