More

  RECENTE POSTS

  Curiosity Mars Rover’s Summer Road Trip

  Het Mars Science Laboratory, hier meer bekend onder de naam Curiosity, rijdt al sinds 2012 rondjes op de planeet Mars en stuurt ons om de zoveel tijd schitterende afbeeldingen van de rode planeet.

  Sinds deze week is Curiosity aan een zogenaamde Summer Road Trip begonnen. Stel daar overigens niet erg veel van voor, want met 4 centimeter per seconde verwacht NASA dat Curiosity aan het einde van de zomer ongeveer

  1,6
  0
  Dat had natuurlijk 14 kilometer moeten zijn! Toch?x
  kilometer heeft afgelegd. Voordeel van zo rustig rond karren is dat de wielen niet nog harder slijten (want dat is een serieus probleem bij de Mars Rover), maar ook dat er meer dan voldoende tijd is om schitterende foto’s te maken van de omgeving in de Gale Krater.

  Oh haai! Selfie van Curiosity gecombineerd met hoe de aarde en Venus te zien zijn vanaf Mars

  Check bijvoorbeeld deze schitterende foto (samengesteld uit 4 foto’s en bewerkt zodat het er uitziet als of het aards daglicht is) van een helling in de Gale Krater. Maar helemaal uren scrol en klik plezier is dit beeld van de bodem van de krater of dit zoekplaatje van Mount Sharp. De laatste foto is samengesteld uit 116 kleinere foto’s en is met 262MB redelijk obese te noemen.

  Mount Sharp, check de link hierboven voor de full size afbeelding

  De Summer Road Trip duurt zoals gezegd de hele zomer, dus verwacht de komende tijd nog veel meer spectaculair beeld van Mars. Elke keer als er nieuw beeld beschikbaar is, kan je dat hier vinden. Als klap op de vuurpijl hieronder een 1,8 miljard pixels grote 360 video op youtube. Dit beeld is samengesteld uit ruim 1000 foto’s die over een periode van een week in november 2019 zijn geschoten (voor het beste resultaat even full screen rammen en eventueel op 8K klikken)

  Over de zomer gesproken. Een lange vakantie naar het buitenland zit er momenteel even niet in (en is in veel gevallen redelijk onverstandig). Dus wat te doen met de tijd? Nou, heel eenvoudig: gewoon zelf een Mars Science Laboratory Curiosity in elkaar knutselen met deze gruwelijk hard heersende bouwplaat in PDF (2,3mb) van de helaas te vroeg overleden John Jogerst. Printen, knippen, plakken, spelen! En mocht je de smaak te pakken hebben, dan kan je hier nog meer knutselwerk downloaden.

  5 5 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  10/07/2020 - 10:40 10:40

  Eat this Flat Mars Society!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN