More

  RECENTE POSTS

  Cruise Controlfreaks

  De techniek in ons dagelijks leven maakt momenteel een sprintje, lieve Retecoollezertjes. The Internet of Things heet dat, en daarbij worden al onze huishoudelijke en andere apparaten aan elkaar geknoopt, zodat we ons huis volledig onder controle hebben, of het nou vanuit onze luie stoel is, vanaf kantoor of vanaf het strand in Spanje. En dat controleren doen we al lang niet meer met een ouderwets appje op een ouderwetse smartphone. Oh nee! Zo was daar al de smartwatch, en Google Glass, en daar kunnen we nu de Smartshoe aan toevoegen, al hoeft een controller natuurlijk niet altijd iets uitwendigs te zijn. Philips gaat zelfs nog verder, en is bezig met een controller die door gedachten kan worden bestuurd. U en ik vinden al deze prachtige technologie natuurlijk prachtig, zo niet de leden van de Vereniging Auto van de Zaak. Voor hen blijkt een simpel aan-uit knopje als dat van de Cruisecontrol al te hoog gegrepen te zijn, getuige de oproep van deze Leaserijdersclub aan hun leden om het ding maar niet te gebruiken omdat het gevaarlijk zou zijn. “Berijders willen liever de cruisecontrol niet onderbreken en rijden daarom zo lang mogelijk door, zij rijden daardoor vaak te dicht op de voorganger.” De stupiditeit van deze berijders zou een directe invordering van hun rijbewijs zonder meer rechtvaardigen. Read The Fucking Manual!!! Als je goed kijkt zie je namelijk naast de aan-uit knop nog een plus en een min-knop! Oei! Nog meer knopjes! Technofear!!!11!! Daarmee kun je iets harder, of in dit geval iets zachter door blijven rijden met je Cruisecontrol. En als je dan toch voortdurend bijna-ongelukken maakt met je Cruisecontrol, komt het dan geen seconde in je op het ding dan maar een keer niet te gebruiken?? Als een koe een paar keer schrikdraad heeft gevoeld blijft-ie wel uit de buurt daarvan. Maar zo slim is een leaserijder blijkbaar niet.

  cruisecontrol

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  9 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  9 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  fishbowl
  08/08/2014 - 12:28 12:28

  Ik zal het doorgeven aan mijn chauffeur!

  *naar buschauffeur loopt*

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  08/08/2014 - 12:35 12:35

  Wij cruisen altijd met 14 knopen:

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  08/08/2014 - 12:42 12:42

  Cruisecontrol? Ehm…

  Wat dichter bij huis: zolang reaguurders het verschil tussen mingool en plusgool niet weten zal het een verdeeld topic blijven.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  08/08/2014 - 13:13 13:13

  Met de cruise-control op 140 krijg je in België net geen bekeuring.
  Bijna thuis stoppen we dan bij onze favoriete Pizzeria, waar je tot 21:30 nog met goed fatsoen binnen kunt lopen.
  Als de GPS een ETA van 21:29 toont, heb je dan een probleem als er iemand voor je rijdt.
  -Remmen en voor een dichte deur komen.
  -Remmen en daarna extra gas met als risico dat je een prent krijgt.
  -Of de voorligger van de weg af drukken.
  Altijd lastig, vooral met een lege maag.

  Chubbychaser
  08/08/2014 - 13:14 13:14

  In het artikel ook:
  “In de praktijk rijdt iedereen op de A2 op de eerste drie banen van de vijf”
  Wat doe je dus op de A2? Je zet je cruise control op 104 zodat je net geen boete krijgt, iets sneller rijdt dan al die lease Audi’s en je gaat op de 4e baan rijden. Het is niet zo moeilijk…

  wout
  wout
  08/08/2014 - 13:17 13:17

  Het probleem is eerder dat het snelheidsverschil tussen een goede, zij het een niet toegestane, kruissnelheid en de inhaalsnelheid van de gemiddelde stadsautobestuurder zo groot is, dat je al met die minknopjes aan de gang moet nog voordat het lint defensieve bestuurders links van de vrachtwagen überhaupt is ontstaan.

  wout
  wout
  08/08/2014 - 13:23 13:23

  En om te laten zien dat ik een prima capabele bestuurder ben, heb ik net per ongeluk ploppo geminplusgoold.

  Wees gewaarschuwd, gelukkig rijd ik tegenwoordig alleen nog maar in ‘t weekend (het liefst op zondag).

  Wtrdk
  Lid
  08/08/2014 - 15:15 15:15

  Ipv cruisecontrol gooi ik de begrenzer aan. Weliswaar voet op pedaal , maar niet te hard, doordrukken om gas bij te geven, voetje er af voor afstand.
  108/128/138 en je bent nooit de lul maar rijdt wel de grootste meute voorbij.

  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  08/08/2014 - 18:36 18:36

  Cruise erop, remmen en de cruise gaat er weer af. Inhalen = met cruise extra gas geven, er voorbij en het gas weer loslaten zodat de cruise het weer overneemt. Die + en _ knopjes gebruik ik nooit

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN