More

  RECENTE POSTS

  Crisis? Jongeren betalen de prijs.

  Om maar meteen Nance van stal te halen: niet alleen de jongeren. De crisis is veroorzaakt door banken en groot geld, voortgezet door miljoenenfraudeurs waarvan er tot nu toe ééntje 14 jaar (ja, echt) mag brommen. Die mensen betalen echter niet de prijs. We lezen in de digidities van kranten over miljardenwinsten door een bank die nog niet eens klaar hoort te zijn met de verantwoording voor de Liborfraude. De ABN wordt met een ROI van likmereet (-weetikveel%) door het beste kabinet sinds de tweede wereldoorlog verkocht alsof het een onverkoopbaar item in een kringloopwinkel is. Intussen moeten de mensen die al dat belastinggeld op moeten brengen leven van hun salaris.

  Vroeger zeiden ze: de jeugd heeft de toekomst. Tegenwoordig is dat: de jeugd heeft de toekomstige belastingdruk, maar zoals het er nu naar uitziet heeft de jeugd straks het geld niet om die belastingdruk op te kunnen brengen. Uw Retecool dook eens in de loonontwikkeling en heeft daarbij een paar getallen naast en onder elkaar gezet. In het kort komt het erop neer dat we de uurlonen tegen de Consumentenprijsindex hebben afgezet om een indicatie te krijgen van de demografische loonontwikkeling, waarbij 2009 als uitgangspunt geldt, en het CBS niets recenters dan 2013 kon bieden. Daarom vindt u hieronder de ontwikkeling loon per uur met de CPI correctie voor 2013 ten opzichte van 2009.

  Geslacht: Mannen -3,83%
  Geslacht: Vrouwen 0,26%
  Leeftijd: 0 tot 15 jaar -9,16%
  Leeftijd: 15 tot 20 jaar -11,74%
  Leeftijd: 20 tot 25 jaar -9,57%
  Leeftijd: 25 tot 30 jaar -6,95%
  Leeftijd: 30 tot 35 jaar -5,41%
  Leeftijd: 35 tot 40 jaar -3,67%
  Leeftijd: 40 tot 45 jaar -1,86%
  Leeftijd: 45 tot 50 jaar -2,15%
  Leeftijd: 50 tot 55 jaar -2,86%
  Leeftijd: 55 tot 60 jaar -4,16%
  Leeftijd: 60 tot 65 jaar -4,03%
  Leeftijd: 65 tot 75 jaar 0,95%
  Leeftijd: 75 jaar of ouder -2,58%

   

  Ja, bijna iedereen gaat er op achteruit, als je alleen kijkt naar het uurloon versus de CPI. Nance zegt daarover dat koopkrachtontwikkeling ook met de belastingdruk te maken heeft en dat is absoluut waar, maar op basis van deze  cijfers moet je toch concluderen dat iedereen onder de 35 het grootste deel van de rekening aan het betalen is, terwijl van die leeftijdsgroep verwacht wordt dat ze straks de vergrijzing gaan betalen. De vraag is: waarvan?

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  MadDieu, drukt zijn snor
  21/08/2015 - 23:21 23:21

  Voor de invoering in 1956 werd de AOW door Drees ‘verkocht’ als welvaartsvast pensioen.
  Een bejaard echtpaar uit onze kennissenkring heeft een eigen woning, een recreatiewoning met zeilboot(je) en een camper waarmee ze de Europese wegen onveilig maken. Ja, hoor. Zeventig jaar oud en met de camper over de Alpen, want in tunnels heb je geen uitzicht. Uitgerekend dit stel klaagt steen en been dat Rutte en co hun het pensioen afpakken en het levenspeil onmogelijk maakt.
  Als je echt een avondje wilt woordvechten, dan hoef je maar te zeggen dat recreatiewoningen en campers niet bestonden in de welvaartsprognoses van 1956. Om over de afgeleiden van de ICT maar te zwijgen. En zowel baby’s als oude mensen hadden geen papieren luiers, maar zaten te stinken.

  Maar ja, de jongeren en de ouden willen niet terug naar het welvaartsniveau van Drees. (hooguit de relifanaten van de SGP willen de klok terug zetten)

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN