More

  RECENTE POSTS

  Coronamelder

  Misschien heb je het gemerkt, maar er waart een virus door Nederland. Nee, niet het boze tractor– of het fascisten-virus, het gaat om het zeer besmettelijke coronavirus met de sexy naam SARS-CoV-2.

  Mensen die ziek worden, Covid-19, kunnen een dubbele longontsteking krijgen, trombose en permanente hersenschade, vaak met de dood als gevolg, geen flauwekul dus. Nu is besmettelijkheid één ding, maar vooral het feit dat er geen medicijn of vaccin is maakt dit virus een gevaarlijke moederneuker.

  Wat nu? Huilend wachten in een hoekje? Nee! Je kent de routine inmiddels: een gedisciplineerde (hand)hygiëne, afstand houden en mondmaskers dragen. Dit alles om de besmettingsgraad onder de 1:1 te houden en het zorgapparaat niet te overbelasten en opdat de epidemie minder episch wordt, meer demi dan epi zeg maar. Daarnaast is het belangrijk om besmette personen te isoleren en ook na te gaan met wie zij allemaal contact hebben gehad. Dat contactonderzoek kan op allerlei manieren, maar het makkelijkste is wel via een app op je belijzer.
  Dat viel allemaal nog niet mee want Nederland is beste Nederland, maar nu is er dan een zelfuitgevonden wiel dat vandaag gaat draaien: de CoronaMelder. De app wisselt bluetoothdata uit met wie je in contact komt. Wie besmet is, testen!, krijgt een unieke GGD sleutel voor de app. Zo is dus na te gaan met wie er de afgelopen 14 dagen mogelijk contact is geweest.
  CoronaMelder werkt vanaf vandaag in het lommerijke Overijssel en Drenthe, het beschaafde deel van Nederland aan de Noordzee volgt op 1 september a.s.

  CoronaMelder: Appels, Androids

  —–
  18:55 Verrassende update is niet verrassend:

  4.3 6 stemmen
  REET DEZE POTS!

  18 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  18 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  17/08/2020 - 12:03 12:03

  Goh, dat klinkt bekend
  Iemand die de Retecool leest en serieus neemt!
  Er zal zo wel iemand bellen om over de royalty’s te onderhandelen.
  Jullie hebben m’n rekeningnummer…

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  17/08/2020 - 12:38 12:38

  Story of my life….

  Nooit erkenning gehad voor mijn uitvindingen:
  Kite-surfen: door mij in 80-er jaren uitgevonden met een omgebouwde Flexifoil en twee van de HTS-Haarlem gestolen dienblaadjes. Nu verdient iemand anders er miljoenen mee.
  Bibberpen: Door lij ontworpen als minder opvallend massageapparaat voor dames; schaamteloos gejat door iemand die het schrijven weer mogelijk wilde maken voor Parkinson-patiënten.
  En zo kan ik nog wel even doorgaan. (Ed Baars is onzichtbaar in mijn schaduw).

  Maar ik pik het niet langer en heb nu wereldwijd patent aangevraagd op mijn laatste vinding; een combinatie van bruistablet en zetpil. Die pakken ze me niet meer af!

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  17/08/2020 - 13:18 13:18

  Nadeel in de 80-er jaren was dat er nog geen betaalbare Dyneema lijnen waren. Of je treintje Flexifoils hing traag aan een dikke lijn, of ze gingen snel maar reageerden door de dunne rekkende lijn zo traag dat sturen een hele klus werd. Als gevolg werd je een volle seconde na een manoeuvre alsnog gelanceerd. Volledig onverantwoord boven de 7 beaufort; Dus moesten we vanaf windkracht 8 altijd even vliegeren.

  dingest2
  dingest2
  Gast
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  18/08/2020 - 05:58 05:58
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  17/08/2020 - 13:07 13:07

  FF on-topic…

  Ik hoop die app ook wat extra info laat zien, zoals het huidige reproductiegetal en een slider eronder waarmee de vooruit kunt scrollen in de tijd en het aantal ziekenhuisopnames en sterfte getoond wordt dat je op die datum kunt verwachten als die Rt onveranderd blijft.
  De Rt schommelt nu al weken rond de 1.4 Het dagelijks aantal ziekenhuisopnames ligt nu op 10. Daar komt dan dus iedere 5 dagen 40% bij. Per maand een groei met een factor 7.5. Dat hou je geen 3 maanden meer vol; bovendien gaat het echte griepseizoen straks ook weer beginnen en dat maakt dat tegenmaatregelen zinloos lijken (en dus als weer snel genegeerd worden). Groepsimmuniteit half december moet haalbaar zijn! (OK… we hebben dan wel afscheid moeten nemen van 100.000 landgenoten en een veelvoud daarvan is chronisch ziek, maar je we kunnen dan wel zonder mondkapjes kerstinkopen doen). De kans dat je ouders of grootouders daarbij zijn kun je ook netjes berekenen een weergeven.

  Ik denk dat als die App dit alles dagelijks laat zien, het misschien wel meer effect heeft op uitbraakbeperking dan de contactalarmering waar hij oorspronkelijk voor bedoeld was.

  hangmat
  hangmat
  Gast
  17/08/2020 - 20:25 20:25

  gaat nooit werken natuurlijk. kansloos project. de helft gaat die app niet installeren en gelijk heeft die.

  Zweden daarentegen schijnt het in tegenstelling tot eerdere ( paniek) berichtgeving, toch best aardig te doen.https://www.ad.nl/buitenland/veel-landen-hebben-impact-van-de-draconische-maatregelen-onderschat~ad0424237

  Bismarck
  Antwoord aan  hangmat
  18/08/2020 - 08:21 08:21

  Dat zit hem denk ik veel meer in de mentaliteit van de Zweden dan het beleid van de overheid. Neem bijvoorbeeld dit:

  ,,Zou u in Zweden in met 10 vrienden naar het café gaan?

  Ja, maar als ik dat hier doe, dan zou ik erop aangesproken worden. Mijn vrienden zouden zelfs weigeren om te komen, als ze wisten dat de groep te groot is. Zoiets wordt sociaal afgekeurd. Wie in Zweden op sociale media foto’s plaatst van een feestje, wordt zwaar aangepakt. Er zijn natuurlijk altijd mensen die zich niks aantrekken van wat anderen zeggen, maar voor de meerderheid is de sociale druk voldoende om geen grote feesten te organiseren of in grote groep naar het restaurant of café te gaan.

  Dat kun je in Nederland dus vergeten. Iedereen is stronteigenwijs, als je iemand op verantwoordelijkheid wilt aanspreken krijg je (als je geluk hebt) een snauw “waar bemoei je je mee?”. Gezellig MOET kunnen en feesten is een mensenrecht. Fuck de consequenties, als het van de politie mag, dan heeft niemand er wat over te zeggen (en als het niet van de politie mag dan leven we in een dictatuur en/of doen we het stiekem toch).

  MadDieu, drukt zijn snor
  18/08/2020 - 10:43 10:43

  Zoals in maart gezegd; geen enkele regering of landsbestuur ter wereld komt ongeschonden langs een pandemie. Je doet het niet goed of het deugd niet.

  Je moet COVID-19 zo gecontroleerd mogelijk laten uitrazen.

  Wie in Bijbelse tijden een volk door de woestijn moest leiden, die mocht niet te langzaam reizen voedsel- en watergebrek zouden het volk laten sterven. Echter met haast zou je niet alleen de ouderen verliezen, maar alle zwakkeren, vrouwen en kinderen. Dan is er wel een groep jonge mannen over, maar geen levensvatbaar volk.

  We hebben nu geen volk in een woestijn, maar een fragiel sociaal-economisch bestel.

  COVID-19 mag niet zo hard woekeren dat de uitvaartondernemingen de mensen letterlijk van straat kunnen scheppen. Maar zulk een paniek dat niemand de gordijnen durft te openen om te kijken of het dag of nacht is, dat is de andere kant die we moeten mijden.

  De coronamelder, mondkapjes, elkaar geen hand of knuffel geven veroorzaken allemaal onnodige paniek.

  Ja, wie een zwakke gezondheid heeft of genetisch gevoelig is gaat binnen 5 jaar hemelen als COVID-19 een of meer keer langs komt. Vaccin of niet.
  Als we iedereen proberen te redden, dan is er binnenkort GEEN sociaal vangnet meer; geen uitkeringen, geen thuiszorg, geen werk.

  Laatst bewerkt op 3 jaren geleden door MadDieu, drukt zijn snor
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  MadDieu, drukt zijn snor
  18/08/2020 - 11:23 11:23

  Hmmm… waar jij vanuit gaat is dat we het virus maar moeten accepteren en berusten in het feit dat 1% van de geïnfecteerden uiteindelijk sterft, Daarbij wel op afvlakking van de curve letten zodat het blijft bij 100.000 slachtoffers in een paar jaar en niet 300.000 ineens.

  Ik ga nog steeds uit van een vaccin binnen een paar maanden en stel dat we ALLES in het werk moeten stellen om het reproductiegetal net onder de 1 te houden. Dat vereist wat discipline en empathie en die is bij Scandinavische volken wat meer aanwezig dan in NL.
  Zodra de ICs weer vollopen en er mensen massaal sterven, zal het wel weer lukken om ook bij ons R<1 te bereiken. Maar zodra het even beter gaat wordt de polonaise weer opgestart en krijgen ‘viruswaanzin en co.’ weer meer aanhangers.
  Het stomme is dat een R van 1 evenveel moeite kost als er maar 10 besmettingen in het land zijn dan wanneer er dagelijks 1000 man sterven. Alleen is met slechts 10 besmettingen is niemand bereid die moeite te doen.
  Kortom, ik herhaal, doe wat je moet doen om de R beneden de 1 te krijgen en grijp in zodra die erboven komt; Ook al is er op dat moment nog weinig aan de hand.

  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  18/08/2020 - 16:48 16:48

  De Britten gaan als ondergrens uit van een sterftekans van 2,5% van de geïnfecteerden.

  En zij hanteren voor de sterfte kans een heel lelijke verdeling:
  Voor iedereen, die zichzelf gezond noemt, geldt als individuele kans:

  • De kans van een 50 jarige met een BMI van 20
  • maal ( 1 + ( leeftijd in jaren – 50 ) / 10 ) voor 50 jaar en ouder

  of
  maal ( 10 / ( 60 – leeftijd in jaren ) voor jonger dan 50 jaar

  • maal ( BMI / 20 ) voor een BMI van 20 of hoger

  of
  maal (21 – BMI ) voor een BMI minder dan 20

  Voor iemand met een gecompliceerde gezondheid (suikerziekte, COPD, … ) geldt daarbij per aandoening nog een extra vermenigvuldiging (groter dan 1).

  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  MadDieu, drukt zijn snor
  18/08/2020 - 17:33 17:33

  De sterftekans is eigenlijk onbelangrijk als er een vier- of vijfvoudige kans is op ernstige blijvende gezondheidsschade.

  Als 70% van de mensen met een COVID-19 ziekenhuisopname blijvende longschade oplopen (halveringen van de longfunctie schijnen geen uitzondering te zijn).
  De groep die zo gevoelig is voor het virus dat een ziekenhuisopname waarschijnlijk is, die kan waarschijnlijk niet gevaccineerd worden.

  De maatregelen zijn genomen om de zorg en de IC’s te ontlasten, niet om het virus te elimineren.
  Zonder maatregelen heeft het virus een natuurlijke hoge R, daaruit volgt dat voor groepsimmuniteit een hele hoge vaccinatiegraad (95%) nodig is.

  Dus ik durf te stellen:
  Ja, wie een zwakke gezondheid heeft of genetisch gevoelig is gaat binnen 5 jaar hemelen als COVID-19 een of meer keer langs komt. Vaccin of niet.
  Als we iedereen proberen te redden, dan is er binnenkort GEEN sociaal vangnet meer; geen uitkeringen, geen thuiszorg, geen werk.

  Als we te voorzichtig zijn dan zegt de volgende premier dat bijstand en AOW gekort moeten worden, omdat de staat geen inkomsten meer heeft.
  Er vallen snel meer slachtoffers dan aan COVID-19

  We zijn een volk in een woestijn; te langzaam pakt net zo verkeerd uit als te snel.

  Bismarck
  Antwoord aan  MadDieu, drukt zijn snor
  19/08/2020 - 08:12 08:12

  Zonder maatregelen heeft het virus een natuurlijke hoge R, daaruit volgt dat voor groepsimmuniteit een hele hoge vaccinatiegraad (95%) nodig is.

  Hier zit je echt veel te hoog, het is niet de mazelen. Heeft verder ook nogal wat consequenties voor je conclusies.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  MadDieu, drukt zijn snor
  18/08/2020 - 17:36 17:36

  huh?… dus 2.5% *(10% voor elke jaar boven de 50) ? Dan zou een gezonde 50-jarige dus 5% kans op overlijden hebben. Lijkt me aan de hoge kant gezien de ervaringscijfers tot nu toe.
  In BE gaat men uit van gemiddeld 0.43% voor iedereen die niet in een verzorgingstehuis zit. In NL ongeveer 1% voor een 50-jarige.
  Probleem met die schattingen is dat nog steeds niet duidelijk is hoeveel mensen in totaal inmiddels door het virus besmet zijn.

  In Belgie zijn 800K mensen besmet (geweest) en 10K is eraan overleden. Da’s 1.25%.
  Ervan uitgaand dat er inmiddels betere behandelmethoden zijn dan tijdens de eerste golf, zou die kans nu lager moeten liggen. Beneden de 1%.

  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  18/08/2020 - 22:19 22:19

  De kans op overlijden van de totale bevolking is 2.5%. (Manchester heeft 3% ‘gescoord’ van de mensen waarbij COVID is vastgesteld)

  Wat het precieze percentage voor een 50 jarige met een BMI van 20 is wordt helaas nergens gegeven. Het gaat om de risico opbouw (of afname) in relatie tot leeftijd en gewicht voor iemand die zichzelf gezond vind.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  MadDieu, drukt zijn snor
  19/08/2020 - 13:19 13:19

  Ah,,, “mensen bij wie COVID is vastgesteld” Zoals we weten is er een veelvoud aan ongedetecteerde besmettingen, dus dat verklaart de cijfers.

  Hier in Luxemburg testen ze iedere paar weken de totale bevolking. Dat geeft al een wat beter beeld. Hoewel het nadeel daarvan is dat juist vanwege de toegenomen detecties, Luxemburg door veel landen status Oranje gekregen heeft. Terwijl de R alweer weken beneden de 1 ligt en ook cijfers als ziekenhuisopnames per 100K mensen duidelijk lager liggen dan in veel ‘veilige’ landen.

  Bismarck
  19/08/2020 - 20:29 20:29

  Even on topic: Deze app is totaal kansloos. Maar dan ook absoluut. Neem Duitsland, waarvan de app door menigeen aangedragen wordt als “groot succes”. Zoals Toxteth (en wellicht een andere enkeling die het Duits enigzins meester is) hier kan lezen, betekent dat dat het vrijwel niets bijdraagt. Ik vat samen:
  Circa 17 miljoen downloads klinkt als veel, maar dat is dus maar ongeveer 20% van de Duitse bevolking. Uitgaande van de meest positieve aannames (elke downloader was een unieke Duitser, niemand heeft de app weggegooid, iedereen gebruikt hem ook, blijft in Duitsland, neemt zijn mobiel altijd mee en de app werkt ook foutloos; verderop in het artikel kun je al lezen dat dat laatste niet het geval is), betekent dat nog dat maar 0.2 * 0.2 = 0.04 oftewel 4% van alle risicocontacten tussen Duitsers (gedefinieerd als 10 minuten binnen 1,5 meter afstand) door de app opgepikt worden. Daar komt bij dat van de mensen die positief testen, slechts 6% dat ook in de app invoert. Kortom de kans dat de app je waarschuwt als je met een besmet persoon in contact bent geweest, is op zjin best bizar klein. En dan hebben we het dus nog over een land waar de app “een succes” is…

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN