More

  RECENTE POSTS

  Christopher Columbus was een faalhaas

  Jaar in jaar uit wordt ons geleerd dat Christopher Columbus Amerika heeft ontdekt (blijft wonderlijk, want er woonden al mensen, maar vanuit ons Westerse oogpunt dan).

  Deze “beroemdste” ontdekkingsreiziger ter wereld zou namelijk in 1492 onder Spaanse vlag als eerste voet aan land hebben gezet in Amerika. Volledig onbedoeld overigens, want eigenlijk wilde hij een nieuwe route naar Indië proberen. Dat is dus niet gelukt.

  chrisophercolumbus
  Ontzettend prutser die je d’r bent.

  Ergens was het al wel bekend dat er al eens Noormannen in Amerika voet aan land hadden gezet, maar aangezien deze dames en heren hun nederzettingen van organisch materiaal in elkaar klusten, bleef er niet zo veel van over, dus is er nooit een echte Viking-nederzetting gevonden. Tot nu dan.

  A thousand years after the Vikings braved the icy seas from Greenland to the New World in search of timber and plunder, satellite technology has found intriguing evidence of a long-elusive prize in archaeology — a second Norse settlement in North America, further south than ever known

  Via infrarood satellietbeelden, die vanaf een hoogte van 640 kilometer boven het Zuid-Westen van Newfoundland zijn gemaakt, hebben archeologen onder vegetatie vormen ontdekt die door mensen gemaakt moeten zijn. Er werden onder andere plekken ontdekt waar met ijzer gewerkt moet zijn, maar er zijn ook ” Viking stijl” muren van turf aangetroffen, net als asresten en stenen die door vuur zijn gesprongen. Allemaal zaken die wijzen op een metaalwerkplaats.

  wickie1
  Noormannen in het Zuid-Westen van Newfoundland. Authenticiteit moet nog bevestigd worden.

  Er moet nog verder onderzoek gedaan worden, maar het is nu zo goed als zeker dat niet Christopher Columbus Amerika heeft “ontdekt”, maar de Noormannen.

  Geschiedenis op Retecool? Jawel hoor en niet voor het eerst. Ons laten weten hoe dat een stukje geschiedenis naar demense toe op Retecool heerst kan op Twitter, en de boel sharen kan via Facebook, maar dan wel nadat je onze pagina geleekd hebt gaarne.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  behanger
  Beheerder
  04/04/2016 - 21:34 21:34

  De portugezen vingen al kabbeljouw ten westen van Groenland. Stokvis, bakkeljouw, maakte de lange zeereizen mogelijk.

  Wilders kan trouwens trots zijn op Columbus, want deze ontdekkingsreis werd bekostigd met geld dat van de Moren werd geroofd, toen zij het land uit gejaagd werden.

  wout
  wout
  Antwoord aan  behanger
  04/04/2016 - 23:46 23:46

  Pff Leyenda Negra onzin. Columbus moest juist wachten op de voltooiing van de Reconquista, voordat er voldoende fondsen waren. De oorlog met Granada heeft de expeditie eerder vertraagd.

  Maar goed, knap sprongetje naar Wilders.

  Bismarck
  05/04/2016 - 11:32 11:32

  “dus is er nooit een echte Viking-nederzetting gevonden.”

  Het staat eigenlijk al in het artikel zelf, maar al meer dan een halve eeuw geleden werd er al een echte Viking-nederzetting op New Foundland gevonden.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN