More

  RECENTE POSTS

  Censuur: NS weigert JSPvdA referendumposter wegens homo-erotica

  NS. Falen zal het, maar we zijn nu toch een beetje verbaasd over het onderwerp waarmee de NS zo nodig moet falen. In geen van onze uitgebreide excel-sheets, planningen, brainstorms en budgetteringen rondom het referendum zagen we aankomen dat op enig punt de NS daarin voor zou komen. En toch, daar zijn ze.

  Want de Jonge Socialisten voeren namelijk ook een ja-campagne en als je dacht dat wij er soms met gestrekt been in gaan… tja, laten we het erop houden dat we vermoeden dat er bij de campagnebedenkers iets anders gestrekt was toen deze poster bedacht werd.

  Mooi, ook, een stukje homo-erotica naar de mensen toe.
  Mooi, ook, een stukje homo-erotica naar de mensen toe.

  Goed, wat heeft de NS daarop te zeggen? Anne Ardon ging op twitter meteen op de ophef in:

  Dat argument wordt direct onderuit gehaald. Als je onpartijdig bent weer je alles of niets. Waarvan akte:

  https://twitter.com/AnneArdon/status/711109163338883072

  We gaan niet de hele conversatie citeren, het geheel is klikbaar. Wat volgt is dat NS claimt dat het niet om zoenende mannen gaat. Maar iedereen moet zich wel thuis voelen. Ondergetekende heeft een huis en ook wel eens uit nood op een station geslapen en ik kan u zeggen: er zijn verdacht weinig overeenkomsten. Om precies te zijn, zijn er geen overeenkomsten. Zo kan je thuis rustig muziek spelen zonder dat er elke 20 seconden een geautomatiseerde stem loopt aan te kondigen dat het schema aangepast wordt en je vanaf een ander spoor moet vertrekken. Thuis heb je fatsoenlijke koffie, word je niet door duizenden toeristen omver gelopen en verdomd als het niet waar is dat je er blij van wordt als er geen treinen vanuit je huis gaan rijden. Mocht je niet met een BOA getrouwd zijn dan is het risico op het thuis krijgen van een stationsverbod ook redelijk nihil.

  Al met al zou dat thuis voelen dus een prima toevoeging zijn aan de ‘holle frasen’-verzameling van Teun van de Keuken. Onze conclusie is dus dat er iemand wel degelijk heeft besloten dat twee zoenende mannen te ver gaat en daarmee een politieke cartoon loopt te censureren. GEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEERT!!!!!!!

  Heren en Dames van de Jongere Socialisten (m/v/anders, ook parttime): wij van Retecool zijn voor het samenwerkingsverdrag. Als jullie moeite hebben met het opmaken van de subsidie die gebudgetteerd was voor adverteren, verwijzen wij graag even naar de daarvoor relevante pagina.

  Alweer een referendumpots? Ja. Duh. Die subsidie moet wel op. Wij zijn helemaal voor samenwerking. Alle posts over het referendum vind je hier. Verder doen we soms nog wel eens andere dossiers, zoals het nog steeds slepende faaljagerdossier. Ons voor keiharde collaborateurs uitmaken kan op Twitter, grapjes posten over treinen die naar het oosten rijden als je ‘nee’ stemt mogen ook op Facebook, maar dan moet u ons ook wel even liken.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Wokboy
  19/03/2016 - 12:30 12:30

  Naaaah… het heeft niks met hosmo te maken, ik weet zeker dat ze liever Geert-fans niet tegen zich in het harnas jagen; een tijdje terug hingen er grote posters van Squirt, een hosmoblaadje naar het schijnt (dan toch he) met grote halfblote kerels.

  Skyclad
  Skyclad
  19/03/2016 - 14:04 14:04

  Tja, het bedrijfje dat de posters op stations regelt is een Biblebelt bedrijf. Daarom hangen stations regelmatig vol met posters over Je zus en je vader en zo. Zullen wel door middel van CDA connecties dat alleenrecht op het visueel lastig vallen van reizigers hebben gekregen destijds.

  Bismarck
  Antwoord aan  Skyclad
  19/03/2016 - 22:05 22:05

  Precies, dat thuisvoelen is wel een relidingetje. Zo niet, dan moet je je op stations vooral een soort bedreigde diersoort voelen die op zijn best gedoogd wordt door de Gristenmens, met zijn antivloekposters die je er overal tegemoet schreeuwen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN