More

  RECENTE POSTS

  Cassettebandjes bestaan nog en worden zelfs nog gemaakt

  In de tijd dat iedereen nog polygoons sprak hadden we allemaal een cassettedeck om TEAC of Sony cassettebandjes te draaien. Klaar zitten bij de radio om op het juiste moment het gewilde nummer van de radio op te nemen en af en toe met een potlood de tape weer terug in het cassettebandje draaien.

  Voor sommigen klinkt dit lekker retro, voor anderen als iets uit een ver verleden dat liefst nooit meer terug komt. Niet voor de National Audio Company. Deze toko uit Springfield Missouri heeft dan wel een hippe naam, maar erg hip zijn ze niet. Ze zijn namelijk gespecialiseerd in het vervaardigen van cassettebandjes. Ja, Cassettebandjes. Er zijn blijkbaar nog hele volksstammen op aarde die cassettebandjes kopen. Waarom? Geen flauw idee, wellicht omdat het kan, maar een andere reden kan ik me niet bedenken.

  Nu heeft de National Audio Company één groot voordeel: ze zijn de enige op aarde die nog cassettebandjes produceren, dus als er iemand op aarde nog een cassettebandje nodig heeft, dan kunnen ze alleen terecht in Springfield Missouri. Maar toch, dat houdt een keer op. Ik neem aan dat bedrijven die gespecialiseerd waren in molenstenen die om nekken van heksen werden gebonden, ook out of business zijn. In ieder geval vond Bloomberg het noodzaak om onderstaande video bij de National Audio Company te schieten. (probeert monitor weer in kleur te krijgen)

  Update: De videocode van bloomberg had er opeens geen zin meer in. De jijbuisversie staat nu hieronder.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Chubbychaser
  05/09/2015 - 11:40 11:40

  Die teksten zijn echt te grappig;
  For the most demanding recording applications, Super Chrome sets the gold standard in Type II performance. Featuring original BASF Super Chrome mastering tape. #799 delivers up to 4db more output than the other chrome tapes without saturation or distortion.
  Without distortion? Ik heb als puber wel eens een sinus uit een toongenerator opgenomen op mijn cassettedeck, en die weer afgespeeld op een oscilloscoop. Als je dat ziet snap je niet dat er nog beluisterbare muziek uit een cassette kan komen, wat een bak vervorming geven die dingen. Good riddance.
  Hetzelfde experiment op mijn vaders bandrecorder op 19cm gaf trouwens een prachtig resultaat. Koester je oude bandrecorder als je die nog hebt, geweldige apparaten.

  Broeder Bolognese
  Antwoord aan  Chubbychaser
  05/09/2015 - 12:54 12:54

  Maar die cassettes hebben me wel m’n pubertijd door geholpen!
  God ik was vergroeid met die stalen Walkman.
  En dan bij de radio met één vinger op de pause knop van je deckje om de opname te starten, en hopen dat de DJ niet al te veel door de plaat lulde.
  Tegenwoordig slinger je de internets aan en alles ligt voor het rijpen in de beste kwaliteit.
  Ach ja techniek kent, net als tijd, een enorme inflatie.

  Het spoelendeck van m’n vader was helemaal geweldig, kon je op de laagste sneldheid de complete Top 2000 opnemen! *duikt weg*

  Skyclad
  Skyclad
  05/09/2015 - 12:58 12:58

  De enige in de US? Waarschijnlijk. De enige ter wereld? Niet erg waarschijnlijk. Zijn nog meerdere bedrijven in China en India waar ze cassettes maken.
  http://www.ywsp.com/products/magnetic_cassette_tape_with_white_color_shenzhen_factory-p1638930.html

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  05/09/2015 - 15:25 15:25

  Toch heb ik er wel eens wat besteld om mijn Revox mee te voeden. En die vindt het heel lekker, perst er nog een goed geluid uit. Metaalbandjes zijn pas echt zeldzaam, daarmee kan ik nog altijd tapes maken die CD’s kloppen.

  Chubbychaser
  Antwoord aan  Roel Zwaar
  06/09/2015 - 00:09 00:09

  Subjectief ja, omdat mensen harmonische vervorming zo fijn warm vinden klinken. Maar die CD rent qua specs rondjes om die tape.

  Vilmer Ramone
  06/09/2015 - 22:40 22:40

  tja, mijn bandjes uit de 80er jaren werken nog altijd prima. Mijn geverbrande ceeedeees uit de jaren 2000 zijn al lang niet meer uit te lezen.

  Henk Roeleveld
  Henk Roeleveld
  Gast
  Antwoord aan  Vilmer Ramone
  21/06/2018 - 12:42 12:42

  Ook ik gebruik de cassette’s nog steeds, er zijn er bij die al 35/40 oud zijn en nog steeds prima af te spelen zijn. Ik heb dan ook Denon decks uit die tijd, en voornamelijk TDK (AD-en ADX en ARX) Sony(ES) en de overtreffende trap van Sony de Super Metal Master. Die laatste was behoorlijk aan de prijs (50 gulden toen) maar dan heb je ook wel wat. Natuurlijk had je in die tijd ook baggerspul (BASF en Philips o.a.) Dus nog steeds een tevreden gebruiker.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN