More

  RECENTE POSTS

  Maj Sjöwall is dood. Leve het hoorspel!

  De Zweedse detectiveschrijfster Maj Sjöwall is op 84-jarige leeftijd overleden, zo heeft haar uitgever gisteren bekendgemaakt. Ze is voornamelijk bekend van de boeken over rechercheur Martin Beck die ze samen met haar man Per Wahlöö schreef.

  In de boeken staat steeds een moord die opgelost moet worden centraal, maar daarnaast wordt ook nog wat maatschappijkritiek gegeven en worden we deelgenoot van de gezinsbeslommeringen van de rechercheur. Het resultaat is zeer vermakelijk en ook vaak heel spannend. En dat is niet onopgemerkt gebleven. Veel detectiveschrijvers zeggen te zijn beïnvloed door het werk van Sjöwall en Wahlöö. En meerdere boeken zijn verfilmd en als basis voor de populaire serie Beck gebruikt.

  U zou nu uit nieuwsgierigheid naar de bibliotheek kunnen gaan om eens zo’n boek te lenen. Maar er is een makkelijkere manier. Eentje waarvoor u helegaar de deur niet uit hoeft. Komt dat even goed uit in deze tijd!
  Vanaf 1 oktober 1975 zond de VARA een 31-delige hoorspelserie uit onder de titel “Moordbrigade Stockholm”. De serie werd herhaald vanaf vanaf 14 mei 1987 in 43 delen. En de kleine Van Dale luisterde daar ’s avonds laat altijd naar. Dus toen dit nieuws bekend werd maar eens even geGoogeld of dat niet toevallig ergens terug te luisteren was. En inderdaad! Alle afleveringen staan als podcast op de interwebs! Wat een geweldig medium is het toch!
  De afleveringen variëren in lengte tussen ongeveer veertig minuten en pak ‘m beet een uur. Ideaal dus voor als u lekker binnen op de bank zit. Of voor een wandeling. Of een auto-, fiets-, of treinritje. Kijk maar. Of eh, luister maar. Enfin. Wij wensen u veel luisterplezier!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Flepz0r
  Beheerder
  30/04/2020 - 14:28 14:28

  *lockdown verlengt*

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN