More

  RECENTE POSTS

  Brubaker Box

  Een Volkswagen Kever is een dankbaar object om gebruikt te worden voor de nodige kit car bouwpakketten. De reden hiervoor is dat je de body van een Kever gewoon van z’n chassis kunt tillen, om er vervolgens helemaal op los te gaan.

  Dat gebeurt dan ook zeer regelmatig. Zo staat bijvoorbeeld vrijwel elke buggy op een kever chassis en zijn er ook legio “sportwagen” kits te koop die je vervolgens op een kever chassis kunt schroeven. Helaas zit er dan nog steeds een motor in van een auto die standaard ook niet vooruit te trappen valt, maar ook daar zijn oplossingen voor te vinden.

  In de meeste gevallen wordt daar een Porsche motor voor gebruikt, zoals de 4 cilinder boxer motor van een Porsche 914 om mee te beginnen. Maar als je echt gek wilt doen pak je een 6 cilinder boxer motor van de Porsche 911 of de 4 cilinder (eveneens) boxer motor van de Subaru WRX. Uiteraard moet er dan ook het één en ander verknutseld worden aan het onderstel, maar wanneer je een motor kunt swappen, is dat kinderspel.

  vwkeverchassis
  Handig, want daar past dus werkelijk van alles en nog wat op.

  Neemt niet weg dat je nog steeds in een als Volkwagen Kever herkenbare auto rijdt, of in ieder geval iets wat men al vaker gezien heeft. Dat kan dus ook heel anders, zoals met de Brubaker Box van Curtis Brubaker. Deze van glasvezel gemaakte kit wordt algemeen gezien als de eerste Sports Van, een soort auto dat je tegenwoordig overal op de weg ziet rijden. Maar we hebben het over 1972. Curtis was dus zijn tijd ver vooruit en dat vond helaas niet alleen Volkswagen, die bij nader inzien niet met de Brubaker verder wilden, maar dat vond eigenlijk iedereen want Brubaker ging in hetzelfde jaar nog failliet.

  brubakerbox24
  Advertentie voor de Brubaker Box.

  Een dealer in Californië heeft nog een paar jaar de Burbaker Box gebouwd en verkocht, maar in 1979 was het over en sluiten voor deze Hot Wheels op ware grootte. Uiteindelijk zijn er naar schatting tussen de 22 en 25 Brubaker Boxes geproduceerd. En dat is ontzettend jammer, want je kunt het model niet mooi vonden, bijzonder is het apparaat in ieder geval wel.

  Gelukkig zijn er nog liefhebbers op deze aardbol die de waarde van dit model wel zien en er genoeg tijd en geld in steken om een oude Brubaker Box op te knappen, zoals muziekproducent Andreas Stevens die in New Jersey een wegrottende Brubaker Box op de kop heeft getikt, om hem vervolgens van de grond af aan te restaureren. Het resultaat is absoluut briljant zoals je in onderstaande video en op de foto’s daaronder kunt zien.

  Curtis Brubaker is overigens nog steeds een druk baasje, want als industrieel ontwerper heeft hij niet alleen voor andere automerken het één en ander ontworpen, hij denkt er ook over om een moderne versie van de Brubaker Box te ontwerpen, die eventueel op het chassis van een Tesla geschroefd kan worden, aangezien een Tesla in tegenstelling tot andere moderne auto’s wel nog over een los chassis beschikt. Brubaker moet dan overigens wel opschieten, want Tesla denkt er zelf ook over om een minibus te ontwerpen.

  brubakerbox10brubakerbox11brubakerbox12brubakerbox13brubakerbox14brubakerbox15brubakerbox16brubakerbox17brubakerbox01brubakerbox02brubakerbox03brubakerbox04brubakerbox05brubakerbox06brubakerbox07brubakerbox08brubakerbox09

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  ThE_ED
  Beheerder
  19/09/2016 - 11:25 11:25

  Kek, maar die bumpers mogen wel wat anders.

  ThE_ED
  Beheerder
  Antwoord aan  Reet
  19/09/2016 - 12:35 12:35

  Maar iets dichter op de wagen, nouja, dat kan niet, snap ik. Maar het lijkt zo’n afterthought. “Godsamme, moeten die er ook nog op”.

  Weirdoinventor
  Lid
  19/09/2016 - 21:07 21:07

  Maatje groter, paar dakdragers, prima kanoauto.

  hangmat
  hangmat
  Gast
  19/09/2016 - 23:24 23:24

  niet mooi is een understatement.. dit soort modelletjes maakte ik met lego toen ik 6 jaar oud was 🙂

  Edwin Emanuel Posse
  Gast
  19/09/2016 - 12:16 12:16

  dan moet je eerst ruimte hebben en ruimte is in rdam duur! ik wil graag weg uit rdam!

  Paweł
  Paweł
  Gast
  15/02/2019 - 20:23 20:23

  Przepiękny!!!! OMG ! Chciałbym go mieć 🙂

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN