More

  RECENTE POSTS

  Brekend: Trump feliciteert Erdogan met overwinning referendum

  Net wanneer je denkt dat het niet gekker kan, gebeurt het gewoon toch. Donald Trump heeft namelijk zojuist president Erdogan gefeliciteerd met <s>de Armeense genocide</s>, <s>zijn dictatorschap</s>, zijn overweldigende overwinning die Recept Erdogan dit weekend bij het referendum heeft behaald.

  Waarschijnlijk heeft Trump gelijk wat tips aan Erdogan gevraagd hoe hij het toch zo vlot voor elkaar heeft gekregen om Turkije tot een dictatuur om te vormen. Met deze overwinning kan Erdogan namelijk op zijn gemakkie alle macht naar zich toe trekken. Het presidentschap is in Turkije vooral een ceremoniële functie. En dat klinkt leuk, maar als een beetje dictator kan je daar natuurlijk heel weinig mee.

  Tot nu toe lag de wetgevende macht namelijk bij het parlement. En dus niet bij Erdogan. Nu was Erdogan de laatste tijd al aardig bezig met iedereen die het niet met hem eens was de moeder te ontslaan, maar de lijnen waren nog steeds te lang. Vanaf binnenkort ligt de wetgevende macht namelijk bij niemand anders dan bij de president. Oftewel Erdogan. De premier wordt opgeheven en de president kan per decreet regeren. En dus ook bepalen wie waar wordt benoemd, terwijl de president ook gewoon banden met de uiterst conservatieve AKP mag blijven onderhouden. Daarnaast kan de president vanaf nu ook wetten verwerpen, het parlement ontbinden en gewoon iedereen die hem niet aanstaat, de bak ingooien.

  En daar heeft Donald Trump natuurlijk wel oren naar. Want elke keer als Trump weer één of ander bizar wetsvoorstel indient, wordt hij teruggefloten door een rechter. Dat is niet handig voor een dictator in spé. Daarbij is er in een beetje goed geoliede businessmachine als die van Trump uiteraard geen plek voor een stukje democratie naar demense toe. Iedereen op aarde met een beetje gezond verstand veroordeelt wat er momenteel in Turkije gebeurt, maar Donald Trump niet. Trump zegt: We bellen!

   

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Broeder Bolognese
  18/04/2017 - 09:09 09:09

  Opvallend dat Erdo tot nu toe alleen is gefeliciteerd door andere dictatoren/valsspelers en jihadistische organisaties.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  18/04/2017 - 11:17 11:17

  De uitslag stond vooraf al vast. Er is aan alle kanten zo gemanipuleerd dat het een grote overwinning kon worden (geen enkele ruimte voor het Nee-kamp; indoctrinatie van potentiële nee-stemmers; stembusfraude). Het zou 80%-20% moeten zijn… Het werd fifty-fifty. Kun je nagaan hoe slecht het Erdogan had vergaan als de boel eerlijk was verlopen.

  Voor Trump is winnen ook stukken belangrijker dan eerlijkheid (die twee sluiten elkaar zelfs uit). Het is daarom logisch dat hij Erdogan feliciteert. Maar dat neemt niet weg dan hij diezelfde Erdogan een MOAB op z’n kop zou laten vallen, mocht deze iets ondernemen wat Trump niet bevalt.
  Want zo gaat dat met goed zakendoen nou eenmaal; alles wat jouw belang in de weg staat moet opzij. Ander kun je nooit een fatsoenlijke deal sluiten.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  18/04/2017 - 12:06 12:06

  Ach, wat zijn nou 2,5 miljoen stemmen die je in twijfel trekt. Als je wint bestaan die gewoon niet.

  a. dit is een uitspraak van Trump na het verliezen van de populair vote
  b. dit is een uitspraak van Erdogan na het niet kunnen verliezen van zijn referendum
  c. dit is een bindmiddel van beide heren bij a en b na de verkiezingen
  d. dit is de natte droom van Baudet/Wilders/VNL

  Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Roel Zwaar
  18/04/2017 - 12:13 12:13

  Plusje, vooral ook voor de laatste opmerking.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN