More

  RECENTE POSTS

  BREKEND: HOMEOPATHIE WERKT NIET!

  Jawel, het is nu echt in een laboratorium onderzocht en vanuit stilstand is op zeker 14 meter hoog bewezen dat homeopathie NIET WERKT! No shit Sherlock. Dat klinkt voor u en ons als iets normaals, maar hele volksstammen slaan hun geld stuk op verdund water dat verdund is met water in de hoop zo van hun kwaaltjes, of erger, dodelijke ziektes af te komen.

  Maar goed, onderzoek dus: “…Homeopathy is not effective for treating any health condition, Australia’s top body for medical research has concluded, after undertaking an extensive review of existing studies…”. En daar is geen woord van gelogen. Net als dat het eten van gras niet helpt tegen kanker, het metselen van een muur niet helpt tegen een hersenbloeding, het kijken naar Sharon Dijksma niet helpt tegen glaucoom en het aanhoren van muziek van Kane niet helpt tegen een psychose. Integendeel zelfs, maar daar wellicht ooit een andere post over.

  Eigenlijk is het om te janken dat er serieus wetenschappelijk onderzoek aan vooraf moet gaan om glashard te kunnen zeggen dat homeopathie niet werkt, maar daar zijn ze zich bij het National Health and Medical Research Council in Australië gelukkig ook van bewust: “…There will be a tail of people who won’t respond to this report, and who will say it’s all a conspiracy of the establishment…”, maar ze zeggen er gelijk ook bij: “…People who choose homeopathy may put their health at risk if they reject or delay treatments for which there is good evidence for safety and effectiveness…”

  Dus typisch een gevalletje van eigen schuld dikke bult, niet mekkeren dat je niet gewaarschuwd bent. Het volledige onderzoek, inclusief statement is hier te downloaden. Maar om nou te zeggen dat er iets nieuws in staat… Nee, niet echt.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  15 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  15 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  11/03/2015 - 18:18 18:18

  Tsja….tests bewijzen het.
  Al het fatsoenlijk dubbelblind onderzoek tot nu toe eigenlijk al.
  Probleem is dat de Homeopathische branche zelf nooit meewerkt aan dit soort onderzoek (ja… Duh…) en dus achteraf altijd blaat dat en echte homeopaat het wellicht heel anders had gedaan en het onderzoek dus niet veel waard is.
  Als placebo werkt homeopathie overigens wel en ik kan me eigenlijk best voorstellen dat een vermoeide huisarts mevrouw Zwaarmaker gewoon Delirium D140 voorschrijft als ze voor de tiende keer die maand in de wachtkamer zit met weer een compleet andere vage klacht.
  Maar daar gaat het natuurlijk niet om. Het wordt een probleem als kwakzalvers proberen echte ziektes homeopathisch te genezen.

  Verder
  @Reet Correctie! Glaucoom wordt erger door fel (zon)licht. In een straal van 2 tot 5 meter zal Sharon Dijksma gemiddeld 40% van al het zonlicht wegnemen. Dat kan dus wel degelijk helpen. (Binnen de 2 meter wordt dit effect weer teniet gedaan door de gravitatieschommelingen die je ondervindt als je te dicht bij een heel zwaar object komt.)

  (Reet – Ik heb zojuist hysterisch zitten lachen om je Reet Correctie! Dank daarvoor.)

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  11/03/2015 - 18:26 18:26

  Daarom eet ik mijn abrikozenpitten altijd onverdund.

  Spuyt12
  Spuyt12
  Gast
  11/03/2015 - 18:56 18:56

  Dus typisch een gevalletje van eigen schuld dikke bult, niet mekkeren dat je niet gewaarschuwd bent.

  Ja, maar wat doen we met de mensen die die zooi desondanks aanbieden en aanprijzen? Ook eigen schuld voor de slachtoffers?

  Bijzaak op geheel eigen en briljante wijze
  Bijzaak op geheel eigen en briljante wijze
  Gast
  11/03/2015 - 19:03 19:03

  Kreeg laatst een rekening van de apotheek om te betalen voor informatie gegeven bij een medicijn dat ik al kende maar langer dan een jaar gelden had gebruikt: ‘2 x daags innnemen” en dat koste dan 6 €…. Toen ik tegen de apotheker zei dat ik best wil betalen voor advies, maar dat dat dan niet ongevraagd (en onnodig) en van een betrouwbare bron moest komen reageerde ze zwaar gepikeerd. Mevrouw had een zorgverlenende functie en wenste ze niet onbetrouwbaar genoemd te worden. Maar bereid om de Dr Vogel zooi uit haar schappen te verwijderen was ze niet. Betrouwbaarheid was toch niet zo belangrijk denk ik. Dan ben je niet meer dan een kwakzalver. Helaas ben ik dus wettelijk verplicht te betalen voor ongevraagde, reeds bekende info van onbetrouwbare commerciële bron.

  Bijzaak op geheel eigen en briljante wijze
  Bijzaak op geheel eigen en briljante wijze
  Gast
  11/03/2015 - 19:05 19:05

  mmm dit is toch meer een kassa-forum-comment misschien

  Bijzaak op geheel eigen en briljante wijze
  Bijzaak op geheel eigen en briljante wijze
  Gast
  11/03/2015 - 19:09 19:09

  @ploppo
  Weet je wat ook helpt als placebo. Net zo goed zelfs! Keihard bidden, of zachtjes… wat je wilt.
  Maar je moet er wel in geloven natuurlijk…..

  Vamos
  11/03/2015 - 19:48 19:48

  Een collega ging een paar dagen terug naar de chiropractor. Last van zijn nek.
  “Ga dan naar de huisarts” hielp natuurlijk niet.

  Chiropraxie is een vrij beroep, dus enige opleiding wordt niet erkend (en dus niet gecontroleerd). Straks kom je nog ‘thuis’ met een nek die nog meer naar de klote is.

  Maar idd alleen als je er niet in gelooft natuurlijk…

  Weirdoinventor
  Lid
  11/03/2015 - 20:26 20:26

  Ik volg tegenwoordig farmacie klassen (om ook een deel van die 6 euro uit Bijzaak te kunnen zuigen, ik ben lang genoeg arm geweest). De docent vroeg laatst tijdens het hoorcollege wie er gelooft in homeopathie (specifiek homeopathie, niet gewoon alternatieve geneeswijzen ofzo). Het goede nieuws: maar twee handen. Het slechte nieuws: een daarvan was hij zelf, “onder bepaalde omstandigheden”. En daarom geloven mensen massaal in die bullshit, omdat medische professionals oprecht geloven dat ze genoeg onzin achter de hand moeten houden om mensen mee af te kunnen schepen. (Tenminste, ik hoop dat hij het zo bedoelde, anders vraag ik me een beetje af waarom hij zijn baan nog heeft.)

  Als je niks zou weten over homeopathie, wie zou je dan geloven, een paar onderzoekers de halve wereldbol hiervandaan, of je eigen huisarts en apotheker?

  Weirdoinventor
  Lid
  11/03/2015 - 20:29 20:29

  Maar goed, we komen wel weer een stapje dichterbij. Alle vooruitgang is iets.

  fishbowl
  11/03/2015 - 20:57 20:57

  Wat Weirdo zegt. Next: religie

  Bobotie, uw dagelijkse zuidvrucht
  12/03/2015 - 09:35 09:35

  “People who choose homeopathy may put their health at risk…”
  Goede zaak. Darwin rules OK!

  Spuyt12
  Spuyt12
  Gast
  12/03/2015 - 12:11 12:11

  Helaas ben ik dus wettelijk verplicht te betalen voor ongevraagde, reeds bekende info van onbetrouwbare commerciële bron.

  Nee, ze horen daarom te vragen, of je het al weet. Als ze dat niet doen dan kan je gewoon zeggen dat ze het van die rekening afpleuren. Als ze weigeren is het fraude, en kan je ze aangeven.

  Hangmat
  Lid
  12/03/2015 - 13:32 13:32

  Ik geloof ook niet in homeopathie maar bij sommige mensen werkt het wel omdat die er wel in geloven ( placebo-effect). Heb ik geen probleem mee, zeker als die middelen ook nog eens vertrekt worden door een arts die homeopathie ernaast doet.

  Homeopathie willen laten verbieden omdat het objectief gezien geen werkzame stoffen bevat (en het “dus”niet in jou straatje past) getuigt naar mijn mening vooral van betweterigheid, kokervisie en intolerantie..

  behanger
  Beheerder
  12/03/2015 - 20:22 20:22

  Verder onderzoek doen naar homeopathie is niet alleen zonde van het geld, ook onethisch, want je moet mensen met kwalen of kwaaltjes ervoor weghouden bij medicijnen die mogelijk wel helpen.

  En ik ga mijn verzekeraar vragen om homeopathie te schrappen uit hun verzekering, want ik wens niet langer mee te betalen aan die onzin.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN