Turkije laat Feyenoord spits Dirk Kuijt niet toe tot Istanbul. Kuyt werd vanochtendochtend bij aankomst in zijn voormalige woonplaats Istanbul, waar Feyenoord morgenavond voor de Europa League aantreedt tegen Fenerbahçe, op het vliegveld van Istanbul aangehouden en zou vrijdag teruggestuurd worden naar Rotterdam.

De Turkse politie liet Kuijt tijdens een twee uur durende ondervraging weten dat hij een “speciaal visum” nodig heeft, wat hij bij de Turkse ambassade in Den Haag had moet aanvragen. Het zou om “een nieuwe maatregel” gaan. Zelf denkt Kuijt dat de actie van de Turkse autoriteiten te maken heeft met het feit dat de Turkse dictator Erdogan een trouwe supporter is van Fenerbahçe en de club onderhand wel eens wil zien overwinteren in Europa, zoals dat in voetbaljargon heet. Bovendien is Feyenoord na de historische overwinning tegen Manchester United met stip gestegen op de Güllenlijst, wat Erdogan zoals gebruikelijk de vlokken schuim op de mondhoeken heeft doen bezorgen. De Technisch Directeur van Feyenoord, Giovanni van Bronckhorst, deed vanochtend “een dringend beroep” op Ankara om de zaak zo snel mogelijk op te lossen, maar kreeg nul op het rekest.

De UEFA, waar Van Bronkhorst zich vervolgens toe wendde, nam de kwestie daarentegen buitengewoon serieus op, en dreigde de Turken met een reglementaire 3-0 nederlaag indien er geen oplossing gevonden kon worden voor alsnog laten meespelen van Kuijt morgenavond. Om de Turkse alleenheerser Erdogan geen gezichtsverlies te laten lijden stemde Feyenoord er uiteindelijk mee in om de wedstrijd plaats te laten vinden in de Tax Free winkelruimte op het vliegveld, achter de douane dus. Momenteel wordt er met man en macht gewerkt om daar een soort van voetbalveld te creëren waarbij het soms behoorlijk improviseren is. Zo is aan één zijde een doel gemaakt van twee gele See-Buy-Fly tassen, en aan de andere zijde doen twee leren jasjes uit de nabijgelegen Leathershop dienst als doelpaal. “Was nog best een leuke aanbieding, twee leren jasjes voor 149 euro”, aldus een tevreden Van Bronkhorst.

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bismarck
28/09/2016 - 12:51 12:51

Het is best erg, maar als dit nou eens echt was geweest, had het waarschijnlijk tot veel meer consternatie en internationale veroordeling geleid dan de echte uitsluiting (van een Nederlandse politicus).