Na 14 jaar zomers weer is het gedaan met de pret. In het oosten van het land komen de temperaturen vandaag nog boven de 25 graden, maar verder is het huilen met de pet op.

En zorg maar dat je die pet goed strak over je hoofd hebt getrokken, want aan de kust (voor de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland en Friesland) geldt vanaf het einde van de middag code Oranje. Nee, geen Prins Pils-taferelen, maar Zomerstorm des Doods!

Vanavond kunnen er in de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland, Friesland en in het IJsselmeer- en Waddengebied zeer zware windstoten van 80-110 km/u voorkomen uit een west tot noordwestelijke richting. Hiervoor is vanaf ongeveer 18:00 Code Oranje van kracht. Elders komen in de avond zware windstoten van 75-90 km/u voor. Hiervoor is Code Geel van kracht. De windstoten zullen in de nacht naar vrijdag het land verlaten, het laatst in het Waddengebied.

Aldus het KNMI. Voor de rest van het land is code geel van kracht. Een beetje net niet zeg maar dus. Wind tot 75 kilometer per uur en wat hagelstenen.

Maar speciaal voor jullie, van ons, gaan wij deze Zomerstorm des Doods live verslaan. We beginnen rustig, maar ga er maar van uit dat er vanaf een uur of zes vanavond een zondvloed (haha) aan live berichtgeving te lezen zal zijn hier op jullie eigen Retecool. De server staat gelukkig droog en ondergetekende hoeft niet naar de kapper, dus we kunnen los!

17

Reaguur dan!

Gewoon even inloggen om te reaguren
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 
8 Reacties
9 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Ds. PloppoMonadeWeirdoinventorBismarckRoel Zwaar Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Bismarck
Eindbaas!
Eindbaas
Bismarck

Nou, in Maastricht is vanmorgen in één uur tijd al meer regen gevallen dan in de twee maanden daarvoor samen (en dat is inclusief gisteren, toen er ruim twee keer zoveel regen viel als in heel juli).

Monade
Eindbaas!
Eindbaas

In Twente is de natuur door moedwillig wanbeleid al jaren lang op sterven na nood. Drie droge maanden continu boven de 25° C hebben het de genadeklap gegeven. Het enige dat dit verlies kan goedmaken, is het onder water zetten van alles ten westen van Amersfoort.

Dus kom maar op met die Zomerstorm des Deauds

Monade
Eindbaas!
Eindbaas

Mijn sfeerimpressie van het Twentse:

/Zelfs de groene verf op de verdorde boom in mijn tuin is er niet afgeregend.

Weirdoinventor
Uber Heerser

Dan is het verf op oliebasis. Je moet het eens terpentine laten regenen. [/RC huisvlijt tips]

Monade
Eindbaas!
Eindbaas

Twente is niet het Pernis-Botlekgebied, gelukkig nog niet.

Trollbuster
Eindbaas!
Uber Heerser

We hebben al een uur geen contact gehad met iemand ten westen van de lijn Amersfoort-Tilburg. We moeten er ernstig rekening mee houden dat een groot deel van dit gebied is vergaan. Ook verder is er slechts zeer sporadisch contact met de gebiedsdelen ten westen van de lijn Groningen-Maastricht, dus we hebben geen idee wat er gebeurd. Het laatste nieuws dat we wel hebben is dat in Barneveld de gereformeerde gemeente bijeen is gekomen om te bidden dat zij gespaard blijven in deze zondvloed.

Trollbuster
Eindbaas!
Uber Heerser

Nooduitzending ontvangen van iemand in Bergen (NH) zeer veel storing, niet helemaal duidelijk wat de boodschap was maar we hoorden iets over orkaan en water

Monade
Eindbaas!
Eindbaas

Dat komt van al dat goddeloze gebarbecue van de retedactie!

Toxteth O'Grady
Eindbaas!
Eindbaas

God is anders altijd welkom maar heeft immer van die gaye excuses als rustdag e.d.
Bovendien, wie heeft God nodig als Bas Taart in je redactie zit?

Bobbie Rotkop
Bobbie Rotkop

Ik woon aan de westkust en hier gaat het redelijk los op dit moment. Zelf geen last van, maar ik heb medelijden met de mensen die nu buiten zijn.

Weirdoinventor
Uber Heerser

Een passend einde voor de horrorzomer der lekker weer.

En ja, wat mij betreft wordt dat de officiële benaming voor de zomer van 2018.

Roel Zwaar
Eindbaas!
Eindbaas
Roel Zwaar

Nee Reet, het gaat helemaal niet goed om 15.28. De tijd was namelijk 15.27 dus de eerste tekenen van verval op je iPhone zijn al zichtbaar. De atoomklok loopt achter, de wereld leeft in een ander tijdperk dan jij, het einde nadert!

Bismarck
Eindbaas!
Eindbaas
Bismarck

Goed een kleine sfeerimpressie dan

Limburg, voor het onweer:

Hoi, ik kom je opeten:

Vliegveld Beek tijdens het onweer:

A79 bij Valkenburg na de Moesson Des Doods:

Vaalserberg, gezien vanaf de Vijlerberg:

Roermond, nadat het water was weggelopen:

NB. De foto’s reflecteren voornamelijk mijn geheugen van 1 juni en zijn niet noodzakelijk volledig conform de realiteit

Ds. Ploppo
Eindbaas!
Eindbaas
Ds. Ploppo

Uhhh…. Ik was net de 8e van Dover naar Duinkerken overgezeild. Dat was al vervelend genoeg.
Maaginhoud nog net binnen. Op de 9e trok er een nare depressie richting noorden. Wij lagen gelukkig stevig vast, maar ik kan me voorstellen dat iemand bij het KNMI toch wat ongerust was met al die ellende onderweg. Zeker als boven het vlakke NL de boel nog wat uit kan diepen.
Het is puur een gevalletje indekken voor als het mis gaat. Liever 10 keer uitgejoeld worden omdat je voor niks hebt gewaarschuwd, dan 1 keer niet waarschuwen waarna er slachtoffers vallen. Op zich geen probleem, maar los liever wel onzorgvuldigheden op als alleen per provincie kunnen waarschuwen. Als een strookje van 2 Km langs de kust last heeft hoef je geen evenement in Amsterdam af te gelasten. Dat probleem is bekend en aanpassen lijkt me een kwestie van een dagje programmeren door een handige jongen plus een instructiemailtje rondsturen. Maar dat gaat natuurlijk weer jaren duren…