More

  RECENTE POSTS

  Blokkade van Qatar lijkt bijna opgeheven te worden

  In juni 2017 gooiden een clubje landen de grenzen met Qatar dicht. Ze waren boos over van alles en nogwat, stelden een lijstje met eisen op, waarna de Emir van Qatar later in 2017 zei dat ze mooi onder lijn 5 mochten lopen, waarna de boel een beetje stil lag.

  De oorlog waar voor gevreesd werd is er niet gekomen maar een oplossing leek ook niet mogelijk zonder het loslaten van het beruchte lijstje. Afgelopen nacht is echter door Saudi-Arabië het luchtruim en de grens heropend voor Qatar en vandaag is er een summit in SA waar de Emir van Qatar ook z’n opwachting zal maken. Of Jared de hand daarin gehad heeft of dat MBS, de kroonprins van SA gewoon Iran een hak wil zetten valt nog te bezien.

  Momenteel moet Qatar Airways, zoals beschreven hier op de RC, al tijden omvliegen over Iran, de vijand van de blokkadeboys, en krijgt Iran door dit gebruik van het luchtruim per jaar 100 miljoen USD op hun Pennierekening gestort. En dat stoort zowel MBS als president Trump, dus was dit vast een aardig moment om de blokkade op te heffen en het al aardig wankelende Iran nog wat financiële knaken extra te ontzeggen.

  Zolang vervolgens Al Jazeera niet bunkerhard oproept tot opstanden in de landen er omheen en Iran niet daadwerkelijk omvalt (want dan is een nieuwe vijand nodig) zou het dus best rustig kunnen blijven op de Golfburenapp de komende jaren. Mooi ook op tijd voor het WK Voetbal van volgend jaar in Qatar.

  5 2 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Roel Zwaar
  Lid
  05/01/2021 - 18:05 18:05

  Allemaal bang voor Biden
  #onderbuikers

  Bismarck
  Antwoord aan  Roel Zwaar
  06/01/2021 - 00:28 00:28

  Ik denk dat het net zoveel te maken heeft met de huidige regering; Het zou zelfs zomaar kunnen dat dit een quid pro quo is voor de bommen die de VS recent aan Saudi-Arabië geleverd heeft om Jemen nog wat meer mee plat te gooien.

  Laatst bewerkt op 3 jaren geleden door Bismarck
  Bismarck
  06/01/2021 - 00:15 00:15

  Ze waren boos over van alles en nogwatMohammed bin Salman van Saudi-Arabië vond dat Qatar niet genoeg naar zijn pijpen danste en dwong zijn vazalstaten om mee te doen
  /ftfy

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN