More

  RECENTE POSTS

  “Blanken die blanken daten is racisme”

  Okay, dus we hadden van de week al even ons, toegegeven, fake artikeltje over een datingsite voor witte mensen. Iedereen die ‘murica een beetje kent zal wellicht niet verbaasd zijn dat zo’n site ook werkelijk bestaat.

  En, jawel, er is natuurlijk ook iemand die ‘racisme’ roept. Die iemand is Zach Stafford en waar hij normaal terechte punten als de enorm scheve verdeling tussen verschillende huidskleuren wanneer het gaat om vervolging aansnijdt, stelt hij dit keer dat iemand niet aantrekkelijk vinden racisme is. Natuurlijk is het niet leuk om “I don’t like black guys” als antwoord te krijgen wanneer je iemand een foto stuurt.

  From my own experience, being told my skin color disqualifies me from being attractive is sometimes the most hurtful rejection

  Ook dat is prima voor te stellen. Maar dat maakt het geen racisme. Net zo min als dat geen gezond denkend persoon het seksisme vindt dat Zach zelf op mannen valt – terwijl hij daarmee net zo hard een voorselectie maakt op basis van een uiterlijk en aangeboren kenmerk. Maar misschien is het meest merkwaardige aan het stuk van Zach wel het blindstaren op blanke mannen. Nergens noemt hij de talloze datingsites zoals Black Planet, of het bestaan van artikelen zoals “10 Reasons Why Black Men Shouldn’t Date White Women“. Dit is misschien een beetje de “maar hullie doen het ook”-redenatie, maar dat is het dus ook. Uiterlijk is namelijk gewoon een factor in aantrekkingskracht – wellicht niet de enige aantrekkingskracht, maar op uiterlijke voorkeur selecteren is gewoon wat we doen. Huidskleur, geslacht of haarkleur. Niet alles is racisme.

  Racisme blijft een dingetje. Zeker voor anti-racisten. Die zijn soms zo stelling dat het op racisme begint te lijken. Jullie willen meer meer meer racisme, volg ons dan op Twitter, en de boel sharen kan via Facebook, maar dan wel nadat u onze pagina geliked hebt.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Blasfemist
  Blasfemist
  14/04/2016 - 10:20 10:20

  Ik val ook niet op donkere vrouwen, dat maakt mij geen racist.
  Ik val ook niet op vrouwen in tuinbroeken met stekelhaar, maakt mij geen sexist (al het andere overigens wel, maar dat terzijde.)
  Dit is gewoon gejank van de bovenste plank.

  Darth Hideous
  Darth Hideous
  14/04/2016 - 10:49 10:49

  Ik val op alle vrouwen die me willen hebben. En als me niet willen en nee zeggen, dan doe ik een Baudetje.

  BEHALVE ALS ZE CHINEES ZIJN MET HUN PLATTE BILLEN EN SPLETERIGE OGEN

  Darth Hideous
  Darth Hideous
  14/04/2016 - 10:50 10:50

  Ow. Je kan wijzigen.

  Bismarck
  14/04/2016 - 13:18 13:18

  Pas op zeg, voor je het weet mag niet meer zeggen dat je niet valt op roodharigen, want raksisme!

  /gingers have no soul

  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  Bismarck
  14/04/2016 - 14:39 14:39
  wouzer51
  wouzer51
  Gast
  14/04/2016 - 18:53 18:53

  Ha ha, domme negers toch, zijn net wijven
  Oh, wacht!!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN