More

  RECENTE POSTS

  Bioscoop kopen?

  Altijd al een bioscoop willen kopen? Grijp dan nu je kans, want er staat er eentje te koop. Niet zo maar een achteraf filmzaaltje. Nee, het Rialto Movie Theatre in South Pasadena staat te koop. Dit Route 66 Icoon is in 1925 geopend en 8 jaar geleden, in 2006 gesloten. Aan de buitenkant valt het gebouw helaas wel stukje bij beetje uit elkaar en wordt voornamelijk bij elkaar gehouden door kippengaas. Maar aan de binnenkant is er sinds 1925 vrijwel niets veranderd. Verwacht wordt dat één dezer dagen de verkoopprijs bekend gemaakt wordt. Nu nog de huidige huurder er van zien te overtuigen dat ze de boel moeten opknappen en het theater kan weer open. Hier onder een aantal foto’s van zowel de buitenkant als de binnenkant van dit schitterende filmtheater (inclusief oud beeldmateriaal om de boel te vergelijken).

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  E.R. Deoz
  11/06/2014 - 17:26 17:26

  Mooi zo’n ouwe bioscoop. Ik vind het dan ook een gemiste kans dat ze City (uit 1935) in Amsterdam niet hebben hersteld in oude glorie, maar in plaats daarvan hebben opgesplitst in kleine kutzaaltjes. Oh ja, nu ook met gokhal en restaurant. Helaas vindt Pathé één dure oude bioscoop met een grote zaal genoeg, we moeten maar blij zijn met alleen Tuschinski.

  barq
  Lid
  11/06/2014 - 18:20 18:20

  In Rotterdam had ik ooit weet van Alhambra bij Station Churchillplein, Cineac AD en Cineac NRC tegenover elkaar op de Coolsingel, Oscar om de hoek op de Meent, Calypso/Thalia/Corso in een driehoekje halverwege de Kruiskade, Centraal in het Groothandelsgebouw, Arena op de Mauritsweg, Luxor op de West-Kruiskade en Metro op de Wolphaertsbocht. Al-le-maal pleite als zodanig, maar gelukkig is Cinerama er nog. En er staan her en der wat van die nieuwe Pathé-blokkendozen.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  12/06/2014 - 08:44 08:44

  Afvalzakkenplastic op de stoelen doet vermoeden dat je in een zeer discutabele bios binnen bent gestapt.

  /nudge nudge wink wink

  Notenhoutenladenkastje, hard met een gouden randje
  12/06/2014 - 09:30 09:30

  Ik zal Kermit even bellen dat geprobeerd wordt hun theater te verkopen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN