More

  RECENTE POSTS

  Big Ass Airship

  Maak kennis met de Airlander 10 van het Engelse Hybrid Air Vehicles. Dit luchtschip is bedoeld om enorm zware vrachten over een lange afstand door de lucht te kunnen vervoeren en is een combinatie van een vliegtuig, zeppelin en een helikopter.

  Origineel was de Airlander 10 bedoeld voor het Amerikaanse leger, maar die heeft de aankoop van dit luchtschip wegens bezuinigingen geschrapt. Inmiddels wordt er ook gedacht aan een civiele functie voor het 92 meter lange, 43.5 meter brede en 26 meter hoge luchtschip. Want als je tien ton goederen kan vervoeren, lukt het ongetwijfeld ook om er een lading charter-passagiers in te proppen.

  airlander02Dat kan nog lachen worden op de gemiddelde regionale luchthaven, want vanaf de grond lijkt de airlander op een gehurkte dame met een gigantisch dikke aars. Vandaar de titel “Big Ass Airship”. Letterlijk en figuurlijk.

  Volgende maand moet de eerste echte grote testvlucht met de Airlander 10 plaats gaan vinden, maar al eerder zijn er wat kleine vluchtjes met deze vliegende derrière gemaakt.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Frodooh
  Lid
  12/02/2016 - 13:00 13:00

  Omg! It looks like a giant..https://youtu.be/ARXqNc5DGXU

  Wtrdk
  Lid
  12/02/2016 - 13:07 13:07

  Er is één of andere wolkenkrabber ontworpen met de curves van Beyonce. Ik denk dat deze lui Nicki Minaj op ‘t oog hadden

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  12/02/2016 - 17:09 17:09

  Voor de aandrijving had ik toch gekozen voor een holte middenin het achterschip waar onder druk gas uit wordt geperst. Als het even kan met een flubberend geluid.

  Johanvb
  Johanvb
  14/02/2016 - 16:59 16:59

  Met een cruisesnelheid van 148 KM/U zou het als vervanging van intercity treinen wellicht een oplossing zijn om mensen van de randstad naar het oosten van Nederland te krijgen. Maar ik zie het niet echt toegepast worden bij het vervoer van personen.

  Bij een directe route bedraagt de afstand tussen Rotterdam en Eindhoven 81 kilometer.
  De reistijd is zo’n 50 minuten.
  Via de weg bedraagt de afstand van Rotterdam naar Eindhoven 106 kilometer.
  De reistijd is dan ongeveer 1 uur 15 min.
  Met de trein bedraagt de afstand van Rotterdam naar Eindhoven 117 kilometer.
  Die reistijd zal ongeveer 1 uur 52 min zijn als alle omstandigheden gunstig en de bomen bladloos zijn.

  Als je dan een afstand van Amsterdam naar Brussel neemt dan is de vliegduur ongeveer een uur en een kwartier en is de tijdwinst meer dan een uur ten opzichte van de auto en de trein.
  Met het vliegtuig zit je echter in dertig minuten van Amsterdam in Brussel.

  Het nadeel ten opzichte van de auto en de trein is daarnaast dat je met dit ding waarschijnlijk net als bij het vliegtuig op een vast moment moet vertrekken en dat de vertrekmomenten verder uit elkaar liggen dan bij de trein.

  Tenzij dit voertuig dus superefficiënt met zijn brandstof om gaat, een hoge vertrekfrequentie kent en in of vlakbij het centrum van steden mag gaan landen en opstijgen zie ik weinig voordelen ten opzichte van de auto en trein op korte afstanden en het vliegtuig op lange afstanden.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN