More

  RECENTE POSTS

  Avondklokestafette 027: Meekijken is er bij zijn – Meeeep, meep, meep, meep, meep, meep

  Goedenavond en welkom bij Reettube, waar de toekomst nu al op beeld komt. Of, waar we zoals vandaag toch stiekem naar het verleden kijken. Want er hangt gewoon iets magisch over de creaties van Jim Henson, dus: daar moeten we gewoon af en toe bij stil staan. Ook als dat betekent dat u tegen een pixelig topicplaatje moet zitten aan te gluren. (Edit: Nu niet meer!)

  De poppen uit de Muppets en Sesamstraat zijn bijna zonder uitzondering veel expressiever dan het stuk stof op het eerste gezicht lijkt toe te staan. Toch weten de spelers er het maximale uit te halen en er is bijna geen beter voorbeeld dan Beaker. De aandoenlijke assistent van Dr. Bunsen Honeydew is gedoemd altijd assistent te blijven én steeds het slachtoffer te zijn van nieuwe technologie. (Zijn wij tegenwoordig niet allen.. ?)

  Beaker bestaat slechts uit een oranje rol stof met een plukje haar en twee ogen. De ongelukkige poppenspeler heeft slechts de beschikking over een grote spleet die een mond moet voorstellen. Desondanks weten we precies wanneer Beaker het ongeluk al voelt aankomen, wanneer hij zelf ook verbaasd is of wanneer er blinde paniek ontstaat. (Bijna altijd) Met een hyperactief “meep meep” weet hij bovendien toch altijd de juiste woorden te vinden.

  Playlist

  De avondklok, het is een inperking van vrijheden maar ook weer niet zo dramatisch als velen willen doen geloven. Hoe meer iedereen zich aan de voorschriften houdt, des te eerder zijn we er vanaf. Daarom ter motivatie, tot het einde van de avondklok, iedere dag op Retecool een avondklokestafettepost met iets te doen in die avond. Lezen, luisteren, kijken, ontdekken, zodat we allemaal een stukje vrolijker er weer uitkomen, net als uit je moeder.

  5 3 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Der Webmeister
  Beheerder
  19/02/2021 - 21:35 21:35

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN