More

  RECENTE POSTS

  Bandit9 – The Dark Side & Eve

  Retecool en dingen met wielen, het blijft een dingetje. We hebben immers niet voor niets een aparte categorie die “Wheels” heet. Meestal gaat het over fijn retro-spul en soms ook weer over iets hyper moderns.

  The Dark Side

  Maar de manier waarop Bandit9 zijn nieuwste motor “The Dark Side” als een cafe-racer heeft opgebouwd, zonder te vervallen in allerlei standaard retro-truukjes, waren we nog niet tegen gekomen. Super slick, zonder poespas, gewoon een kale motor in elkaar schroeven (of Harley Davidson verherschroeven) en alles zwart spuiten. Kuipje er op en klaar. Dat klinkt eenvoudig, maar juist het oog voor detail (of het weglaten daarvan) waarmee deze motor in elkaar is geschroefd, laat het vakmanschap van Bandit9 zien.

  Eve

  Bij de 125cc brommer “Eve” zijn ze bij Bandit9 misschien nog wel een stapje verder gegaan. Niet alleen het frame is van scratch opgebouwd. De totale motor lijkt op niets wat je ooit eerder hebt gezien. Niet geheel onterecht overigens dat het scheurijzertje inmiddels in meerder musea te bewonderen valt. Overigens heb je de keuze uit drie verschillende uitvoeringen van “Eve” en afhankelijk van de uitvoering betaal je tussen de $11.000,- en $13.500,- voor de tweewieler. Met de huidige dollarkoers is dat spotgoedkoop! Nu zul je zeggen: Ja, maar invoerrechten en dingen. Nee, dat zit bij de prijs inbegrepen.

  Hoe dan?

  Hoe kan dat dan zo goeiekoop? Vragen jullie je natuurlijk net als ik ook af. Nou, Bandit9 zit niet in Amerika, niet Canada en ook niet in Europa. Bandit9 zit in Vietnam en daar hebben ze er een handje van om voor heel weinig geld, heel erg leuk spul in elkaar te schroeven. Zo kan je daar een volledig opgeknapte klassieke Vespa voor een duizendje of 2 aanschaffen, terwijl die dingen hier zomaar voor het dubbele (minimaal) gaan. Verwacht overigens niet dat je er hier dan wel het dubbele voor kunt krijgen, want erg goed bekend staan deze Vespa’s niet (denk aan het “roesten in de folder” van oude Franse auto’s). Of dat met de spullen van Bandit9 ook zo is zou ik eerlijk gezegd niet weten. Maar damn, wat een mooi spul!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  29/08/2017 - 20:20 20:20

  comment image

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN