More

  RECENTE POSTS

  Bandit9 – L•CONCEPT

  Een klein jaar geleden berichtten we hier in de immer heersende Retecool-categorie “Wheels” al eens over de creaties van de Vietnamese brommertoko Bandit9. Deze jongens zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van nogal onconventionele voertuigen op twee wielen.

  Zo kwam the Dark Side, een omgekatte Harley Davidson aan bod en de vrij bizar vormgegeven en ook nog eens ontzettend goed betaalbare 125CC brommer EVE. Dat trucje hebben ze nog een keer uitgehaald met hun nieuwste creatie:de L•CONCEPT.

  Ondanks dat de naam het woord “concept” bevat, is de L•CONCEPT alles behalve een concept, want het ding is gebouwd en gewoon te koop. Nou ja, gewoon, helaas is er slechts nog maar één exemplaar (van de negen) beschikbaar, de rest is uiteraard al verkocht. Niet geheel onterecht overigens, want voor krap $11.000,- (inclusief verscheping en invoerrechten) krijg je een brommer die rechtstreeks uit de Jetsons lijkt getrokken, maar dan met een soort glimmende anabolensaus er overheen gegoten.

  Ook deze keer hebben ze de kracht van het apparaat niet in de motor gestopt, want ook nu hangt er weer een luchtgekoelde 125CC één cilinder 4 takt motor onder het frame. Maar kijk dan toch hoe onvoorstelbaar mooi vormgegeven de motorbehuizing van dit apparaat is. Zoals ze het zelf zeggen:

  The suspended Engine styled after the USS Enterprise reactor is what makes the L-Concept unique. Nestled neatly underneath is the exhaust

  Hoe gaaf is dat dan: gewoon als Han Solo op je brommert door de stad toeren en ook nog eens de blits in de straat maken. Ik wil hem nu. Ben alleen wel benieuwd hoe de RDW over dit soort spul denkt.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN