More

  RECENTE POSTS

  Avondklokestafette 015: Zondagsfilmpjes 98

  U bent vandaag allemaal compleet ingesneeuwd, heeft gisteren alle hapjes en drankjes en het pleepapier al gehamsterd en heeft dus vandaag alle tijd om de verwarming een graadje hoger te zetten en eens lekker onderuit op de bank Zondagsfilmpjes te kijken. En ook vandaag niet twee, maar DRIE filmpjes!

  We beginnen vandaag met de onvervalste Britse misdaadkomedie The Gentlemen van Guy Ritchie. Het tweede filmpje, Mank,  gaat over de alcoholgerelateerde schrijversperikelen van de Hollywoodscenarist Herman Mankiewicz eind jaren ’30 van de vorige eeuw. En als laatste probeert een arm gezin te overleven door in dienst te treden bij een rijk gezin in de Koreaanse Oscarwinnaar Gisaengchung (Parasite).

  The Gentlemen – UK (2019) – Guy Ritchie

  Een Amerikaanse drugscrimineel (Matthew McConaughey) besluit te stoppen met zijn winstgevende Londense drugsimperium. Onmiddellijk zijn er allerlei kapers op de kust die hier een slaatje uit willen slaan. En dat gaat (uiteraard) niet op een leuke, vriendelijke en aardige manier, maar met afpersing, chantage, misleiding en moord. The Gentlemen heeft alles wat je van een Guy Ritchiefilm mag verwachten. Actie, humor, geweld, vuilbekkerij en goede typetjes. En hoewel hij nèt niet het niveau van Snatch of Lock, Stock haalt, blijft er echt genoeg entertainment over om je een plezierige tijd te bezorgen!
  Actie/Comedy – IMDb 7.8RT 75%MagnetNL ondertitels

  Mank – VS (2018) – David Fincher

  Scenarist Herman J. Mankiewicz was een geniale schrijver en een enorme alcoholistische luis in de pels van het instituut Hollywood. In dit kijkje achter de schermen van alle facetten van het maken van een film -in dit geval Orson WellesCitizen Kane– laat regisseur Fincher zien dat (zoals Hazes het ooit al treffend zong) alles draait om cijfers en om macht. Hij doet dat helemaal in de stijl van de tijd waarin de film speelt en dat is geweldig. Of niet. Als u denkt “ha leuk, een David Fincherfilm! Net zoiets als Gone Girl of die ontzettend goede serie Mindhunter!”, dan komt u bedrogen uit. Maar als u klaar bent voor een waarheidsgetrouw, nostalgisch tijdreisje met venijnige humor en zeer goede rollen van de hele cast, dan zit u goed. Geen allemansfilmpje dus. Maar ik denk dat er wel wat Oscarnominatietjes aan zitten te komen voor dit werkje.
  Drama – IMDb 7.1RT 83%Netflix – MagnetNL ondertitels

  Gisaengchung (Parasite) – KR (2019) – Bong Joon Ho

  Een Zuid-Koreaans gezin woont in een kelder in een arme wijk en doet er alles aan om wat geld te verdienen. Als zich voor de zoon des huizes op een gegeven moment de kans voordoet om te gaan werken voor een hele rijke familie, pakt hij deze natuurlijk met beide handen aan. Dit is het begin van een reeks gebeurtenissen waarbij het arme gezin langzaam probeert in de gunst van het rijke gezin te komen. Meer ga ik er niet over zeggen, omdat ik dan misschien teveel verraad. Parasite is niet de film die u verwacht en zelfs als u op een gegeven moment wel denkt te weten waar het verhaal naartoe gaat, wordt u door regisseur Bong Joon Hoo (o.a. Madeo en Snowpiercer) heel verrassend op het verkeerde been gezet. Hoewel het misschien even wennen is aan de stijl en de manier van acteren, is het een geweldig stukje zondagmiddagvermaak van jewelste.
  Drama, Mystery, Thriller – IMDb 8.6RT 98% – MagnetNL ondertitels

  De avondklok, het is een inperking van vrijheden maar ook weer niet zo dramatisch als velen willen doen geloven. Hoe meer iedereen zich aan de voorschriften houdt, des te eerder zijn we er vanaf.  Daarom ter motivatie, tot het einde van de avondklok, iedere dag op Retecool een avondklokestafettepost met iets te doen in die avond. Lezen, luisteren, kijken, ontdekken, zodat we allemaal een stukje vrolijker er weer uitkomen, net als uit je moeder.

  5 3 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Flepz0r
  Beheerder
  07/02/2021 - 17:28 17:28

  *lijst uitbreiden doet*

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  07/02/2021 - 19:06 19:06

  Mank is fijn (de film, niet Lucille)

  Flepz0r
  Beheerder
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  07/02/2021 - 19:10 19:10

  #NUANCE!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN