More

  RECENTE POSTS

  Avondklokestafette 011: Ontspannen met het requiem van Fauré

  Vorige week een stukje opbeurende klassieke muziek in de avondklokestafette, met allemaal voor u bekende nummers waarvan u wellicht niet wist dat ze zó bekend waren. Deze week een stuk klassieke muziek om te ontstressen.

  Dat gaan we doen met het requiem van Gabriel Fauré. Een requiem is een stuk dat gespeeld wordt voor de doden en draait om rouw.  Wat het requiem van Gabriel Fauré anders maakt is dat, waar andere requiems (die van Mozart als een van de bekendsten) uitgaan van angst voor de dood en het verdwijnen, is die van Fauré juist positief ingestoken. Tot zover de theorie, wat gaan we dan doen om daarmee te ontstressen?

  Waar het album met bekende klassieke stukken van vorige week vooral een warm bad van herkenning was, is het het plan om deze week met dit requiem een bad van ontspanning te maken.

  Stappenplan:

  1: Zet een goede fles wijn klaar, of whiskey, of waar u dan ook graag van geniet qua borrel.

  2: Verduister de ruimte waar u gaat luisteren, zet eventueel wat kaarsjes aan, maar blokkeer vooral invloeden/licht van buitenaf. Knusser is beter.

  3: Kies een blommige versie van het requiem van Fauré uit. Persoonlijk is dit mijn favoriet, maar er staan er veel op de Spotifraais.

  4: Pak een dekentje, rol je daar lekker in, ga bijvoorbeeld op de grond tegen de bank aanzitten op een berg kussens, lekker ingewikkeld enzo.

  5: Pak je glas en zet het album aan. Noise cancelling headphones geven een ervaring van drijven, maar ook een Sonos Play 1 speaker doet het prima. Je drijft rustig mee op de muziek en als het album klaar is ben je gegarandeerd een stuk relaxter. Iets dat helemaal niet onwelkom is in tijden van coronette.

  De avondklok, het is een inperking van vrijheden maar ook weer niet zo dramatisch als velen willen doen geloven. Hoe meer iedereen zich aan de voorschriften houdt, des te eerder zijn we er vanaf.  Daarom ter motivatie, tot het einde van de avondklok, iedere dag op Retecool een avondklokestafettepost met iets te doen in die avond. Lezen, luisteren, kijken, ontdekken, zodat we allemaal een stukje vrolijker er weer uitkomen, net als uit je moeder.

  5 3 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN