More

  RECENTE POSTS

  Avondklokestafette 003: De playlist met klassieke muziek die alle andere playlists overbodig maakt

  Zo, de derde avondklokestafette, vandaag in het teken van klassieke muziek. De aloude grap die een langere baard heeft dan uw leraar Latijn, destijds op het Gymnasium, is dat klassieke muziek de muziek is waar de klas ziek van wordt.

  Maar lollig genoeg is dat marketingtechnisch de insteek van de CD het album dat vanavond op het program staat. ‎I Don’t Like Classical Music, but I Really Like This!, hier te vinden op Spotify. Het moet er ongeveer zo uitzien als je het elders vandaan trekt:

  Het begint met Sonnenaufgang van Straus, vooral bekend van de film 2001: A Space Odyssey. Het derde nummer is Die Walküre wat u direct bekend in de oren klinkt van Star Trek, waarna eigenlijk die hele playlist keer op keer herkenbaar blijkt en u al een echte expert was van klassieke muziek, zonder het te weten. Een warm bad zo u wilt. En dat heeft u deze avond wel verdiend!

  De avondklok, het is een inperking van vrijheden maar ook weer niet zo dramatisch als velen willen doen geloven. Hoe meer iedereen zich aan de voorschriften houdt, des te eerder zijn we er vanaf.  Daarom ter motivatie, tot het einde van de avondklok, iedere dag op Retecool een avondklokestafettepost met iets te doen in die avond. Lezen, luisteren, kijken, ontdekken, zodat we allemaal een stukje vrolijker er weer uitkomen, net als uit je moeder.

  5 2 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  26/01/2021 - 22:34 22:34

  Listen long and prosper

  Laatst bewerkt op 3 jaren geleden door Toxteth O'Grady
  Hellie
  Hellie
  27/01/2021 - 23:48 23:48

  Mooie muzak hoor.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN