More

  RECENTE POSTS

  Avondklokestafette 007: Weekenddocu’s

  Nederige excuses voor wie vanavond iets voor 21:00 in een leren string en met een kerstmuts op naar buiten is gerend omdat er geen coronette-estafette-avondklok-pots online kwam en dus de avondklok over was. We krijgen net door dat er door een technische storing (lang verhaal met Asana) geen pots online gezet was.

  Die boete kunt u dus NIET bij Mr Berend claimen. Wat u wel kunt doen is, mits de cel Wifi of 5G heeft, documentaires kijken. Want die avondklok gaat pas weg als de scholen al open zijn, dus u heeft nog minstens een week vertier nodig. Gelukkig wordt een avond al snel gevuld met een potje batsen bankhangen.

  Making a Murderer (of als u die al kent, de tip uit de seriespots, The Staircase)

  Redneck met een autosloperij en niet brandschoon verleden wordt in verband gebracht met een geweldadige verkrachting en komt na jaren pas vrij want hij was het niet. En dan verdwijnt er een leuke dame die zijn autosloperij als laatste bezocht heeft. En het aantal fuckups dat daarna over elkaar heenbuitelt maakt Hugo de Jonge een capabele manger.

  Manhunt: Unabomber

  Een mogelijk verder uit te melken uit te breiden format van Netflix waarin verschillende foute types worden gezocht en opgejaagd. In deze serie the Unabomber, de huisgebrouwen terrorist Ted Kaczynski die in de jaren 70 tot en met 90 regelmatig de B100 uithing met zelfgeknutselde boems. Wat bekend zal zijn is wat hij gedaan heeft, wat minder aandacht kreeg is hoe hij uiteindelijk gepakt is. Boeiende docuserie.

  Inside Pixar

  Iedereen heeft op enig moment wel de intro gezien van de bureaulamp die bovenop de letter i springt en je dan schuldbewust aankijkt. Met 22 Academy Awards en vier Golden Globes heb je dan best een prima digipenseeltje in je klauwen. Toy story, Finding Nemo, Up, Monsters Inc, u heeft er vast wel één of meerdere van gezien. Deze docu gaat juist van binnenuit kijken, maar de studio en de mensen die erin werken. Heersend.

  Pandemic: How to prevent an outbreak

  En natuurlijk kan er niet ook nog eentje ontbreken voor vriend van de show Hugo de Jonge (hoi Hugo, leuk dat je meeleest). Bomvol tips over hoe je een fucking pandemie onder controle krijgt. Of leuk om vanaf de bank onderbouwd te kunnen schreeuwen naar de TV bij de persco komende dinsdag.

  De avondklok, het is een inperking van vrijheden maar ook weer niet zo dramatisch als velen willen doen geloven. Hoe meer iedereen zich aan de voorschriften houdt, des te eerder zijn we er vanaf.  Daarom ter motivatie, tot het einde van de avondklok, iedere dag op Retecool een avondklokestafettepost met iets te doen in die avond. Lezen, luisteren, kijken, ontdekken, zodat we allemaal een stukje vrolijker er weer uitkomen, net als uit je moeder.

  5 4 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  31/01/2021 - 11:29 11:29

  Wat is een manger?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN