More

  RECENTE POSTS

  Avondklokestafette 001: Netflixseries

  Gisteren was de eerste dag van de avondklok, en ja, het is een inperking van vrijheden maar ook weer niet zo dramatisch als velen willen doen geloven, het is januari, wie wil nu in de avond buiten zijn met dit zaadweer. Dus beetje boos bloggen en ophitsen doet geen fuck. Plus, nog veel belangrijker, hoe meer iedereen zich aan de voorschriften houdt, des te eerder zijn we er vanaf.

  Daarom vanaf vandaag tot het einde van de avondklok iedere dag op Retecool een post met iets te doen in de avond. Je hoeft ze niet allemaal of zelfs maar op volgorde te doen, het aanbod wordt iedere dag eentje groter, dus blader vanaf morgen rustig door de lijst. Vandaag trappen we af met heersende Netflixseries. En omdat je doorgaans meer tijd kwijt bent aan kiezen dan aan kijken, beperken we het dringende kijkadvies tot vijf series:

  1: Criminal (in de smaken: UK, Spanje, Frankrijk, Duitsland)

  De setup is voor alle series hetzelfde. Dezelfde interviewruimte met eenrichtingsspiegels, een verdachte of person of interest en een paar politiemedewerkers die die persoon interviewen of ondervragen. Alles speelt zich af in die twee ruimtes en op de gang, geen flashy witte jassen, geen ongeloofwaardige CSI bagger met korrelige videoscreenshots die opeens 4k HD worden na 2 x klikken, enkel het gesprek in die ruimte. Ze hebben een aantal bekende situaties gepakt (Bataclan, vrachtwagens met vluchtelingen, etc) en in iedere aflevering gaat je vermoeden rap naar links en rechts over wat er precies gebeurd is, top serie om lekker mee te denken.

  2: The Staircase

  Heb je Making a Murderer gezien en vond je dat Steven Avery toch best wel een domme redneck was? Naast dat dat klopt, wil je dan The Staircase op je lijst zetten. In deze van oorsprong Franse serie volg je het proces rond Michael Peterson, een schrijver die vervolgd werd voor de dood van zijn vrouw in het trappenhuis thuis. Waar je bij Avery vooral je bleef verbazen over de domheid en alle gemiste kansen, heb je hier vooral het gevoel waarom deze aardige man zo slecht behandeld wordt.

  3: The Break (La trêve)

  België en dan met name het zuiden ervan, is vreemd. En dat is de setting van deze serie die vanuit een aantal flashbacks, beginnende in een gesprek tussen een psych en een flik het verhaal ontrafelt van de moord op een talentvolle voetballer uit Togo die bij een volstrekte amateurclub speelde in de hoop ooit de top te bereiken. Tegen de tijd dat je aflevering 3 aanzet heb je incest, bdsm, moord, homo’s, bestialiteit, nazi’s, drugs en pedofilie langsgehad. Eentje van dat rijtje heb ik verzonnen. Kortom, België.

  4: The Mechanism

  Braziliaanse serie die de omkopingsaffaire ontrafelt waarin Petrobras centraal staat, Operation Car Wash, wat begon als een toevallige ontdekking van onduidelijke bedragen en facturen eindigde met letterlijk duizenden dagvaardingen, doorlopende tegenwerking en corruptie tot aan de president aan toe. Niet vrolijkmakend, wel boeiend.

  5: Bordertown (Sorjonen)

  Een Finse toprechercheur, Kari Sorjonen, verhuist naar een grensstadje bij de Fins-Russische grens, om daar te gaan werken voor de afdeling zware criminaliteit en loopt daar (zoals in iedere Scandinavische serie) tegen een serie moorden aan. De reden van het verhuizen naar die afgelegen plek is het meer rust krijgen en meer tijd krijgen voor z’n gezin. Je hoeft geen expert te zijn op het gebied van Scandinavische series te zijn om te weten dat dat natuurlijk niet gaat gebeuren.

  Welke series mogen in deel 2 komen? Ergens volgende week in de avondklokestafette? De comments staan wijdbeens open.

  De avondklok, het is een inperking van vrijheden maar ook weer niet zo dramatisch als velen willen doen geloven. Hoe meer iedereen zich aan de voorschriften houdt, des te eerder zijn we er vanaf.  Daarom ter motivatie, tot het einde van de avondklok, iedere dag op Retecool een avondklokestafettepost met iets te doen in die avond. Lezen, luisteren, kijken, ontdekken, zodat we allemaal een stukje vrolijker er weer uitkomen.

  5 3 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  24/01/2021 - 17:02 17:02

  Geen serie, maar laat u vooral eens beledigen door de weergaloze Wim Helsen, geniaal en dus ook knettergek.

  https://www.netflix.com/title/81403693?s=a&trkid=13747225&t=cp

  Apekut
  Apekut
  Gast
  24/01/2021 - 18:48 18:48

  Apekut brengt u afdeling Zuid-Europa (de tijd volmaken tot Sky Rojo): Mar del Plastico (serie), El Bar (prima film, met Blanca Suarez om naar te kijken) en El Hoyo (ook een film)

  14.1
  Lid
  25/01/2021 - 03:06 03:06

  De Matrix – Ercee

  Nepflks is voor hosmos!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN