More

  RECENTE POSTS

  Auto Polo

  Met Auto Polo heb ik het niet over de uitermate populaire b-segmenter van een groot Duits automerk, maar over een vorm van sport.

  Inderdaad, Auto Polo is Polo, maar dan in plaat van paarden met auto’s. Niet zo heel gek wanneer je bedenkt dat begin vorige eeuw auto’s niet veel meer waren dan vervangers van paarden, dus waarom verving je die paarden bij Polo dan ook niet door auto’s. Wel dus en zo ontstond Auto Polo.

  Je hoeft niet heel erg lang doorgestudeerd te hebben om te begrijpen dat Auto Polo werkelijk levensgevaarlijk was. De auto in kwestie werd door één man bestuurd, terwijl een ander man met de ” mallet” de bal probeerde te raken.

  Buiten het veld stond een chirurg klaar om gewonde spelers te behandelen aan kneuzingen, gebroken botten en diepe sneden. Regelmatig vielen er doden als er weer eens een auto omrolde over zijn bestuurder heen. Dit risico zorgde er niet voor dat uiteindelijk de sport in populariteit afneem, maar vooral het vervangen van beschadigde auto’s en dus gewoon de te hoge kosten dat er voor zorgde dat Auto Polo steeds minder werd gespeeld. Gelukkig hebben we de ontzettend heersende en spectaculaire foto’s nog. (via HotRoth)

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  14/09/2015 - 10:50 10:50

  Waarschijnlijk is daar ook de roll bar uitgevonden.
  Een paar vijfpuntsgordels hadden ook een hoop leed kunnen voorkomen, maar die werden waarschijnlijk niet stoer genoeg gevonden..

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN