More

  RECENTE POSTS

  All Your Data Are Belong To Us

  Landgenoten, zoals u wellicht weet bestaat de inrichting van ons systeem uit verschillende principes waaronder de scheiding der machten. Dat is een principe dat bepaalt dat de wetgevende macht (dat stelletje oetlullen dat binnenkort een tijdje bij Seats2Meet mag gaan vergaderen) de wet maakt, de handhavende macht (u weet wel, het beste kabinet sinds WO2) deze handhaaft en de gerechterlijke macht toetst of dat allemaal wel netjes gebeurt. Bij die eerste twee zou je kunnen zeggen dat dat principe veel geblaat en weinig wol is, maar in feite is het juist eerder of een kat met een stuk of 14 bolletjes wol aan het spelen is geweest en de ontstane situatie het resultaat daarvan.

  Maar daar houdt het niet op. Wellicht komt het verhaal u enigszins bekend voor dat een zekere inlichtingendienst uit een overzeese bevriende natie werkelijk iedereen en z’n moeder bespioneert en dat er een klein schandaaltje ontstond toen dat uitkwam? Nou, Ronald Plasterk werd op een zekere ochtend met een zeer harde plasser wakker toen hij erover droomde hetzelfde te kunnen doen en besloot: “Fuck it, ik probeer het wel.” Waarvan akte: vandaag kwam het voorstel voor de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten uit en wat blijkt? De AIVD en MIVD moeten voortaan maar alle data kunnen aftappen die over landkabels gaat. Alle data? Nou, nee. Niet alle data. Ze moeten per geval toestemming hebben.

  Ik hoor uw zucht van verlichting: de scheiding der machten werkt prima en dit gaat gewoon netjes door een onafhankelijke rechter gecontroleerd worden. Maar als u dat dacht dan heeft u het fout. U weet nog niet wie die toestemming gaat geven. Dat is namelijk niet de rechter, maar Ronald Plasterk zelf. Als Ronald zegt dat de AIVD de WhatsApp van de kat van Ome Willem moet gaan aftappen, dan doet de AIVD dat. De enige controle die daarop is, is de Tweede Kamercommissie bekend als de Commissie Stiekem – en alles wat die doet is geheim. Met andere woorden: er is niemand die u gaat vertellen wie, wat of hoeveel er afgeluisterd wordt en geen onafhankelijk persoon die kan bevestigen dat dat op een eerlijke en terechte manier gaat. Plasterk bepaalt of u een boef bent die afgetapt moet worden en u heeft toch zeker niets te verbergen?!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Illuminatus Magnus
  02/07/2015 - 14:20 14:20

  Ik heb niets te verbergen. En de oorlog tegen Eastasia heb ik ook altijd gesteund door het inzamelen van aluminiumfolie en gouden tanden.

  Hoofdmeester
  02/07/2015 - 14:58 14:58

  Plasterk steekt Opstelten en met name Teeven naar de kroon als grootste privacyschender van Nederland, en dat zelfs zonder al teveel moeite. De man is precíes de politicus geworden waar hij altijd zo terecht tegen van leer trok in zijn columns in Buitenhof. Hoe een eens gerespecteerd wetenschapper zo enorm diep kan vallen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN