More

  RECENTE POSTS

  Achteraf De Achterkamer Uit

  Je bent 24 jaar onderdeel van de Tweede Kamer, waarvan 6 als voorzitter. Op je 60e ben je daar wel eens klaar mee. Dan maak je een twitter account aan, en op die account ga je dan dingen zeggen over “actuele onderwerpen”, want daarmee speel je jezelf mooi in de kijker als politiek analist. Wel vreemd wordt het als je in ene de verdediger van de transparante democratie gaat uithangen. Tenslotte ben je 24 jaar onderdeel van diezelfde democratie geweest en dùs mede verantwoordelijk voor de stand van zaken.

  Helemaal hypocriet komt het over als je vindt dat het kabinet met de Tweede Kamer moet overleggen in plaats van regeren via dichtgetimmerde regeerakkoorden. Nou zou je iets kunnen zeggen over de beste stuurlui staan aan wal, maar eigenlijk heb je dan gewoon boter op je hoofd. Toen in 1994 er discussie was over het oplossen van een explosief begrotingsprobleem was dit namelijk diezelfde politicus: “Bij het oplossen van dit probleem moet het regeerakkoord tot op de letter gevolgd worden, vindt Weisglas”.

  Ook de recente kruistocht tegen de achterkamertjes voelt leeg aan. Iets met kilo’s boter. Waar was die mentaliteit toen je in het hart van de democratie zat, als Kamerlid voor de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie? Nou? Nou?! Gewoon, in de achterkamer – en daar word niet over gerapporteerd. Tenzij je toevallig een totaal ongeloofwaardige draai maakt, want afwijken van de norm is nieuws: “De bedoeling was het visum aan Princen te verlenen en een debat hierover te voorkomen door vooraf de instemming van de drie fractievoorzitters te verkrijgen. Maar het gezigzag en de weinig verheffende woorden die VVD-woordvoerder Weisglas nodig had om zijn draai in 24 uur te rechtvaardigen gooiden geen olie op het water, maar op het vuur. En zo kwam er toch weer een debat.”

  In zijn carrière als Kamerlid en Kamervoorzitter kom je niet één keer het woord “transparant”, het woord “transparantie” of het woord “achterkamertje” tegen in een krant. Ga dan nou niet roomser dan de paus staan preken, Frans, want je hebt er 24 jaar gewoon aan mee gedaan. (bijdrage van McHollander)

  weisglas 1994

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  16/06/2015 - 12:40 12:40

  McH voor redactie!

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  16/06/2015 - 13:04 13:04

  x 150!

  Bismarck
  16/06/2015 - 13:15 13:15

  Toch mooi, zoals sommige politici na het eind van hun politieke carrière toch nog tot inkeer komen. Iets te laat om nog enig effect te hebben, maar op tijd om nog met een gerust geweten de pijp uit te gaan.

  Illuminatus Magnus
  16/06/2015 - 13:27 13:27

  Mijn nachtmerrie was een kabinet De Hoop Scheffer-Weisglas. Wat een rotte aardappel is dat. En hij lijkt er nog op ook.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN