More

  RECENTE POSTS

  A8-A9: Provincie Noord-Holland heeft schijt aan openbaarheid van bestuur

  De snelwegverbinding tussen de A8 en de A9 houdt de gemoederen al een tijdje bezig in de regio waar deze moet komen. Hoewel de Rijksoverheid namelijk in 1959 al in het 1200 kilometerplan besloot dat het de bedoeling was een verbinding te maken en er in 1961 besloten is tot aanleg van een weg vanaf de Coentunnel naar Heemskerk, houdt de A8 midden in een weiland op.

  Dat is zelfs voor onze overheid een knap staaltje falen: 58 jaar later nog altijd de snelweg die je van plan was aan te leggen niet aangelegd hebben. In de tussentijd heeft de Gemeente Zaanstad op de plek waar het resterende deel zou moeten komen een woonwijk gebouwd en nu loopt men te steggelen over drie opties om de lang gewenste verbinding alsnog te creëren.

  Daar zijn bepaalde boeren in de regio het in zijn geheel niet mee eens. Die zijn zelfs zo boos dat ze bordjes in hun tuin hebben gezet. Het opzoeken van de hypothetische enige boer die in 1958 daar al een boerderij runde en dat nu nog steeds doet (en dus daadwerkelijk niet allang wist dat die verbinding er moest komen) laten we even aan Hart van Nederland over. Hoe dan ook is het plan voor de verbinding bijna zo oud als de weg naar Rome, hoewel die dan wel weer sneller werd aangelegd.

  Toch is er een hoop gedoe over de snelweg, en met de drie opties, waaronder het ‘nul-plusalternatief’ (dat klinkt als de politieke tegenhanger van 50+ voor niet-stemgerechtigden) die nu al een tijdje boven het hoofd van de regio hangen is de spanning er niet minder op geworden.

  En te midden van die spanning is er uiteraard voor gekozen om een adviescommissie in het leven te roepen. Die heeft inmiddels een advies gegeven, maar de Provincie vindt dat burgers maar even moeten wachten met het horen van dat advies.

  Het voorkeursalternatief voor de aansluiting van A8 op A9 is maandag gekozen. De provincie houdt de keuze echter geheim tot het moment waarop Gedeputeerde Staten een besluit nemen over de kwestie.

  Bron: Noord-Hollands Dagblad

  Openbaarheid van bestuur? Nee, joh, waarom in openheid je besluitvorming doen als je gewoon de boel geheim kan houden.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN