More

  RECENTE POSTS

  5 Redenen waarom oom agent zich verre van sociale media moet houden

  De politie, al een tijdje in een verbeten strijd verwikkeld om meer geld te krijgen voor hun over het algemeen nuttige werk (zoals 40 tot 77 procent van de mankracht inzetten ter bestrijding van een plantje, of met een camera in een Kliko zitten en mensen die schuin oversteken bekeuren) is zich de laatste jaren enorm aan het profileren op sociale media als Twitter en Facebook. Maar dat ze dit beter niet kunnen doen, laten de volgende voorbeelden zien.

  #5: BOM! #Hoi #AIVD

  tweet

  In 2011 plaatste de toen 17-jarige scholiere Charlotte Bouwman een tweet waarin ze een bomaanslag aankondigde. Dom? Wellicht, maar ze deed dit als grappig bedoelde reactie op iemand die zei dat de AIVD en de CIA meelezen. Ze plaatste de tweet en ging daarna nog wat doortrollen waarbij ze uiteindelijk in haar timeline ook de hashtags #hoi #aivd gebruikte, om te laten zien dat het een poging tot humor was. Vier agenten en een hulpofficier van justitie stonden echter al vrij snel bij de jongedame op de stoep in het keurige Soest, waarna ze zestien uur vast zat. De @politie leest dus wel degelijk mee op Twitter, maar dingen als ‘grapje’, ‘context’ of ‘relativeren’ zijn een moeilijk begrip.

  #4: Don’t fuck with de wijkagent

  agent

  Wijkagent André Schutten uit Hengelo daarentegen houdt wel van humor. Onbetrouwbare bronnen weten ons te vertellen dat hij ook van lekker eten en hobbies houdt, maar deze berichten zijn niet bevestigd. Vanwege zijn liefde voor humor, slingerde de diender een tweet de wereld in, waarin hij zijn nieuwe dienstwapen, een Walther P99Q zijn vriend noemt en mededeelt dat je beter niet met wijkagenten kunt neuken. De tweet, die nog geen uur online stond, veroorzaakte landelijke ophef en de agent heeft een serieus gesprek gehad met zijn leidinggevenden.

  #3 ‘Ding Dong. Bent u @allcopsarebastards?’

  Politie Schiedam heeft het niet zo druk. In Schiedam zijn, zoals bekend, de boeven al op sinds 1790. Daarom is de politie daar erg druk met het monitoren van Twitter om 2 uur ‘s nachts. En dan kom je wel eens iemand tegen die iets beledigends roept. En wat doe je dan, als politie zijnde? Dan ga je verhaal halen. En eisen dat iemand een excuustweet plaatst. Want het beledigen van enkele corpulente mensen met de vreemde hobby om in een Kliko te gaan zitten en mensen te bekeuren die drie kilometer te hard rijden moet keihard worden aangepakt. De politie weet dit dan ook vol trots te twitteren.

  2# De politie doet geen hol met je aangifte, behalve als je een politicus bent

  falkenstein

  Het archief van Retecool ligt nog even ergens in een la, maar sommigen van u kennen wellicht Herman Falkenstein nog wel. Deze meneer uit Oss heeft ook hobbies. Eén ervan is zeggen dat hij bij de Mossad zat, de anderen zijn iedereen en zijn cavia bedreigen en beschuldigen van de meest uiteenlopende dingen, van kinderverkrachting tot het samenspannen met de elite om hem het zwijgen op te leggen. Enkele jaren geleden werden er al ruim twintig aangiftes gedaan tegen Falkenstein, waar in eerste instantie niets mee werd gedaan. De corpulente kantoorjockeys van de politie wisten echter niet hoe snel ze hem moesten arresteren toen hij politici begon te bedreigen in plaats van de 2-jarige kinderen van retecool-redactieleden en ander plebs.

  Deze sneuneus wordt overigens wel uitstekend gemonitord door de politie, die afgelopen week voor de derde keer de man heeft aangehouden en zijn computer heeft afgepakt. Wederom na het bedreigen van, inderdaad, een politicus. Want die zijn belangrijk.

  #1 Pas op wat je met je Twitterava doet

  revolv-r2

  Het meest recente voorbeeld van de politie die haar social media-skills niet geheel en al op orde heeft, is van vrijdagavond 4 september. Jawel, gisteren. Iemand leek het een goed idee om te gaan Googlen op ‘poes met revolver’ (wij hoopten ook op porno, maar nee hoor). Eenmaal een ludiek plaatje gevonden, stelde de Twitteraar het als avatar in. Om vervolgens een telefoontje te krijgen van de politie, die kennelijk het idee heeft dat plaatjes ALTIJD door degene die ze plaatst geschoten zijn. De agenten wilden graag weten of meneer dit pistool nog had, en zo ja waar. Dit keer liep het met een sisser af, maar gezien hoe de politie soms kan reageren, had meneer ook met een nekklem afgevoerd kunnen worden, omdat hij Googlede.

  Dus ondanks dat de politie ongetwijfeld soms wat nuttigs doet met sociale media, is het misschien beter om enkele corpulente collega’s full time op deze diensten te zetten, in plaats van individueel de Sherlock uit te gaan hangen op een medium wat je niet begrijpt.

  Uw redacteur van dienst heeft overigens deze ava van een avondje geheel legaal de revolutie voorbereiden schieten op een schietbaan, maar er is vooralsnog nog geen SWAT-team de deur in komen beuken.

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Rennab
  Rennab
  05/09/2015 - 15:55 15:55

  All cops are Bas Taart’s

  E.R. Deoz
  05/09/2015 - 18:45 18:45

  Je zal maar A.C.A.B. als initialen hebben en je echte naam gebruiken op de internets, dan kan het eigenlijk niet anders dan dat je af en toe preventief gearresteerd wordt.

  Bismarck
  05/09/2015 - 21:47 21:47

  “mededeelt dat je beter niet met wijkagenten kunt neuken.”
  QFT sinds 1945!

  Ome Mc
  Lid
  06/09/2015 - 16:04 16:04

  Plichtmatig weten wij wel wat
  Overschrijven zijn we aardig zat
  Laat ons maar lekker tweeten dan
  Ik denk dat ik dat beter kan
  Tracht u niet de zin te zien, dat
  Is maar beter. Bovendien is
  Eerbied ons monopolie – zo rollen wij!

  De politie

  Xloph
  10/09/2015 - 23:01 23:01

  De kindertjes die vandaag de dag nog [i]”Pliessie pliessie blauwe broek”[/i] durven zingen, mogen wel verdomd goed opletten of hun webcam wel uit staat.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN